به گزارش میمتالز، ترامپ احتمالاً بار دیگر به سیاستهای تجاری ملیگرایانه و تعرفهای روی خواهد آورد، مشابه اقداماتش در دوره اول ریاستجمهوریاش. او در آن زمان با وضع تعرفههای سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم از چین و سایر کشورها، حمایت از صنایع داخلی را در اولویت قرار داد. این اقدامات مورد حمایت برخی اتحادیههای فولاد در ایالتهای صنعتی، از جمله پنسیلوانیا، بوده و به عنوان راهی برای جلوگیری از بیکاری گسترده در این صنعت قلمداد شده است.
شاید از نکات قابل توجه انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا، افزایش نگرانیها در چین است، کشوری که در دوره قبلی ترامپ شاهد وضع تعرفههای سنگینی بوده است، به گونهای که حتی در یک محصول تا ۲۳۰ درصد هم تعرفه وضع شد!
بازگشت ترامپ به ریاست جمهوری و تداوم سیاستهای تعرفهای، احتمالاً سبب تقویت رقابتپذیری فولاد داخلی خواهد شد؛ اما ممکن است جنگ تجاری با کشورهای دیگر افزایش یابد، که به نوبه خود میتواند باعث بروز تعرفههای تلافیجویانه و مشکلاتی در صادرات فولاد آمریکا شود. از طرفی، این سیاستها ممکن است فشارهایی را بر صنایع وابسته به فولاد وارد کند و هزینههای تولید را بالا ببرد. همچنین، کم توجهی دولت ترامپ به مسائل محیطیزیستی، مانند کاهش انتشار کربن و حمایت از صنایع سبز، ممکن است باعث کاهش سرمایهگذاریها در حوزههای نوآورانه این صنعت شود و مسیر آینده صنعت فولاد را به چالش بکشد.
در مجموع، سیاستهای ترامپ به احتمال زیاد سبب حمایت کوتاهمدت از تولید فولاد داخلی و اشتغال در این بخش خواهد شد، اما با افزایش تنشهای مربوط به جنگ تجاری و افزایش تعرفهها، بیثباتی در بازارها را دامن خواهد زد. در این میان تجارت فولاد چین بیشتر متاثر خواهد شد و متعاقبا اثر آن بر تجارت جهانی فولاد خواهد گذاشت. در این میان اقتصاد فولاد ایران با اهرم دیگری نیز باید دستوپنجه نرم کند: افزایش فشار سیاستهای تحریمی ترامپ!
منبع: چیلان