به گزارش میمتالز، «علیرضا ناصرپور» که در پنل «تحلیل نقش صندوقهای پوشش ریسک» در نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴ صحبت میکرد، گفت: راهاندازی صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) با حساسیتهای زیادی روبهرو است.
ناصرپور با اشاره به اینکه ۵ موضوع برای راهاندازی این صندوقها مطرح است، افزود: موضوع اول، با نوع این صندوقها ارتباط دارد. این نوع صندوقها نزدیکترین نوع به صندوقهای سهامی هستند.
او، درباره ساختار صندوقهای پوشش ریسک توضیح داد: این صندوقها باید صدور و ابطالی یا ETF باشند، در حال حاضر مدل تعریف شده برای شروع به کار این نوع صندوقها، صدور و ابطالی است.
ناصرپور، با اشاره به اهمیت ساختار مدیریت صندوقهای پوشش ریسک، گفت: با توجه به صندوقهای موجود در بازار، انتخاب مدیر برای صندوقهای پوشش ریسک از اهمیت بسزایی برخوردار است.
او توضیح داد: در ساختار صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) ویژگی سرمایهگذار، باید مورد توجه قرار گیرد، به بیانی دیگر، حداقلی از سرمایه برای ورود به این صندوقها لازم است، البته ملاحظاتی نیز در نظر گرفته شده است.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، درباره موضوع حد نصاب سرمایهگذاریها در صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund)، افزود: این موضوع باید قبل از صدور مجوز مورد بررسی قرار گیرد.
او در عین حال، با اشاره به برنامه مدنظر برای شروع عرضه صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) گفت: پیشنهاد سازمان این است که فعلا تنها یک صندوق با رعایت حد نصابها داشته باشیم.
ناصرپور اضافه کرد: پتانسیلی که در کشور ما برای راهاندازی صندوقهای پوشش ریسک وجود دارد به توسعه صندوقهای مشابه آن مربوط است.
به گفته او، در صندوقهای کالایی، با توجه به قدمت آنها، اکوسیستم معاملاتی شکل گرفته است.
او افزود: پیشنهاد ما این است که یک صندوق پوشش ریسک داشته باشیم و با توجه به مقررات پایه و داراییها، اجازه ورود آن به حوزههای مختلف داده شود.
حسین عبدهتبریزی، پیشکسوت بازار سرمایه نیز در ادامه این پنل، با بیان اینکه صندوق پوشش ریسک یا حفظ ارزش، از دهه ۹۰ به بعد شکل گرفت، گفت: short sell، استفاده از مشتقات و عرضه عموم از جمله ویژگیهای مهم این نوع از صندوقها محسوب میشود. او تاکید کرد: ساختار این صندوقها باید ساده باشد.
در ادامه این پنل تخصصی، میثم فدایی، مدیرعامل تامین سرمایه دماوند نیز با تاکید براینکه صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) دارای کارمزد ثابت هستند، گفت: این صندوقها از سال ۱۹۹۷ وارد بازار شدند. با توجه به نوسانات موجود و افزایش انحراف معیار بازار سرمایه، بازار مشتقات همچنان برای سرمایهگذاری جذاب است.
فدایی در عین حال توضیح داد: صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) میتوانند باعث توسعه بازار مشتقات شود.
رامین ربیعی مدیرعامل گروه مالی فیروزه هم، با اشاره به ضرورت بهرهگیری از صندوقهای پوشش ریسک در ایران توضیح داد: وجود دورههای طولانی مدت رونق و رکود، از دلایل اصلی شکلگیری این نوع صندوقها بوده است.
او با تاکید بر اینکه ابزارهای پیچیدهای، چون صندوقهای پوشش ریسک، موجب حفظ ثروت و افزایش اعتماد در بازار میشود و ریسکهای موجود در بازار سرمایه را متعادل میکند، تاکید کرد: صندوقهای پوشش ریسک (hedge fund) به افزایش کارآمدی در بازار سرمایه منجر میشوند.
مدیرعامل گروه مالی فیروزه اعلام کرد: به دلیل درگیری در پوشش ریسک، بازار را کاملا از دست دادهایم. به بیانی دیگر، به دلیل حساسیت بیش از اندازه بر ریسکهای موجود، بازار سرمایه از دست رفته است.