تاریخ: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۲:۳۹
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۳۵۸۲۷۸
سرویس خبر : انرژی

میزان پرشدگی سد‌های تهران ۱۳ درصد است/ لزوم مدیریت ۲۰ درصدی مصرف آب

میزان پرشدگی سد‌های تهران ۱۳ درصد است/ لزوم مدیریت ۲۰ درصدی مصرف آب
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران گفت: در حال حاضر میزان پرشدگی سد‌های تهران ۱۳ درصد بوده که این عدد نگران‌کننده بوده و لازم است مشترکان ۲۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهند.

به گزارش می‌متالز، محسن اردکانی امروز در نشست خبری با اشاره به لزوم مدیریت مصرف آب در تهران گفت: لازم است مشترکان خانگی ۲۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه در سال جاری در یک روز چهار میلیون متر مکعب آب در تهران مصرف شد که عدد بالایی است و باید برای آن تدبیر شود.

او با اشاره به اقداماتی که در این راستا صورت گرفته است، گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت جدید برای جبران خشکسالی ایجاد کنیم، علاوه بر این طرح‌هایی نیز در دست اجرا داریم.

به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران اقداماتی انجام شده تا مردم این استان اثر این ناترازی را حس نکنند که از جمله آنها ارتقای ظرفیت تصفیه‌خانه ششم تهران، ارتقای چاه‌های آب، احداث ایستگاه پمپاژ به ظرفیت هزار و ۵۰۰ لیتر برثانیه قابل ذکر است.

به گفته اردکانی ۵ درصد مشترکان بدمصرف بوده که بیش از دو برابر الگو مصرف آب دارند، ۶۲ درصد مصرف پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۳۳ درصد مشترکان خوش‌مصرف هستند که برابر با الگو یا کمتر از آن، مصرف آب دارند.

وی با بیان اینکه الگوی مصرف آب در تهران ۱۲ مترمکعب در ماه برای هر خانوار است، اظهار کرد: مصرف هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانه‌روز بوده که رقم بسیار بالایی است، اگر هر شهروند ۲۰ درصد از مصرف خود را کاهش دهد، تابستان سال‌ آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد.

مدیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه دخل آب کم است و به‌ ناچار باید خرج آب را هم کم کنیم، یعنی باید در شرایط کم‌آبی، با سازگاری با شرایط فعلی، کمتر مصرف کنیم و از مصارف غیرضروری بپرهیزیم، گفت: تهران دیگر ظرفیت افزایش جمعیت ندارد، باید بر اساس محدودیت منابع آبی تهران، روی روند افزایش جمعیت این استان، بازنگری شود.

اردکانی با بیان اینکه با اقداماتی که انجام شده، ۱۰ هزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت تأمین آب تهران نسبت به سال قبل اضافه شده است، اظهار کرد: متأسفانه در همین مدت ۵۶۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع قبلی آب را از دست داده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال درباره هدررفت آب گفت: عملیات تعمیر و نگهداری و به‌روزرسانی شبکه آب تهران مداوم در حال انجام است، ۱۱ درصد هدررفت ظاهری و ۱۱ درصد هم هدررفت واقعی است.

مدیرعامل آبفای استان تهران از بهره‌برداری ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح‌های آبی و ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح‌های فاضلاب برای این استان تا پایان سال خبر داد.

اردکانی با بیان اینکه بارش‌های استان تهران در یک‌ سال نرمال ۲۸۰ میلی متر است، گفت: اگر در یک‌ سال آبی بارش‌های تهران کمتر از این میزان باشد، از نظر هواشناسی سالی خشک داریم. 

وی افزود: اکنون در پنجمین سال خشک متوالی در استان تهران هستیم؛ این در حالی است که بررسی آمار ۵۰ ساله تهران نشان می‌دهد ریتم خشکسالی و ترسالی در این استان به‌ صورتی بوده که همواره بعد از دو سال خشک، ترسالی آغاز می‌شد، اما برای اولین بار در نیم‌قرن اخیر، پنج سال خشک متوالی را در تهران سپری می‌کنیم.

مدیرعامل آبفای استان تهران با بیان اینکه تأثیر خشکسالی‌ها در ذخایر آبی سد‌های تهران مشخص است، گفت: در سنوات گذشته ۶۰ درصد تأمین آب تهران از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی تامین می‌شد، اما طی دو سال اخیر این نسبت عکس شده و اکنون ۶۰ درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت می‌گیرد.

اردکانی با بیان اینکه جایگزینی آب‌های نامعارف را در دستور کار داریم، گفت: هر صنعتی که متقاضی دریافت پساب به هر میزان باشد، آمادگی تخصیص پساب را برای آن صنعت داریم؛ این مساله در برنامه هفتم توسعه هم تأکید شده که صنایع باید به سمت تأمین آب از منابع نامتعارف از جمله پساب بروند.

وی با بیان اینکه ۵۴۷ میلیون مترمکعب پساب در تهران تولید می‌شود که ظرفیت مناسبی برای جایگزینی آبیاری فضای سبز و تأمین آب صنایع است، گفت: تا پایان سال از ۶ تصفیه‌خانه جدید فاضلاب تا بهره‌برداری می‌شود، امسال ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب و ۱۴ هزار میلیارد تومان در حوزه آب تهران، پروژه جدید به‌ مدار بهره‌برداری وارد می‌شود.

مدیرعامل آبفای استان تهران درباره افزایش برداشت از آب‌های زیرزمینی و گسترش فرونشست در تهران، اظهار کرد: برای جلوگیری از فرونشست راهکار‌های مختلفی را دنبال می‌کنیم که یکی از این راهکار‌ها تزریق آب، آبخیزداری و آبخوان‌داری است.

اردکانی با بیان اینکه بخش کشاورزی ملزم شده که بخشی از پساب را برای اراضی کشاورزی برداشت کند، گفت: به این ترتیب که ۵۴۷ میلیون متر مکعب حجم پساب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود، نتیجه اینکه بخش عمده آب نیز به زمین فرو می‌رود.

وی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم شهرداری موظف شده که از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کند، گفت: خط دوم انتقال آب از طالقان به تهران و همچنین علاج‌بخشی سد لار برای جلوگیری از هدررفت آب و ورود به خزر و انتقال آب به تهران از دیگر راهکار‌ها برای جلوگیری از گسترش فرونشست است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده