تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۰:۵۰
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۳۵۸۴۹۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

شوک بی‌برقی به صنعت فولاد/ ایران واردکننده فولاد می‌شود!

شوک بی‌برقی به صنعت فولاد/ ایران واردکننده فولاد می‌شود!
‌می‌متالز - با شروع خاموشی‌ها، صنعت فولاد ایران دچار شوکی بزرگ شده است. آن‌طور که رضا شهرستانی، تولیدکننده فولاد، می‌گوید: با ادامه قطعی برق ایران از کشوری صادرکننده تبدیل به واردکننده فولاد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، ناترازی انرژی یکی از مشکلاتی است که هر ساله کشور با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند. هرساله ناترازی انرژی ابتدا گریبان صنایع و سپس گریبان مصارف خانگی را می‌گیرد. صنایع مختلف در فصل تابستان با مشکل قطعی برق و در فصل زمستان با مشکل قطعی گاز روبه‌رو هستند.

اما روز‌های سرذ امسال شرایط به نسبت پاییز و زمستان سال‌های گذشته متفاوت است. چراکه به دلیل توقف مازوت‌سوزی و کاهش ذخایر مازوت، در زمستان کشور با قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده مواجه است. حالا صنایع علاوه‌بر قطعی گاز در زمستان، با قطعی برق هم دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

یکی از صنایعی که در حال حاضر به‌دلیل ناترازی انرژی با چالش‌های چشمگیری مواجه شده، صنعت فولاد است.

محدودیت ۲۰ درصدی گازرسانی به صنعت فولاد

سید‌رضا شهرستانی، کارشناس در صنعت فولاد، درباره وضعیت قطعی گاز و برق صنعت فولاد و تأثیر آن بر بازار این محصولات توضیح داد: درباره قطعی برق بحث‌هایی مطرح شده، اما فعلا به تولیدکنندگان ابلاغ نشده است. اما مصرف گاز حدود ۲۰ درصد محدود شده و این امر بر بازار فولاد هم تأثیرگذار بوده است. زیرا قیمت آهن اسفنجی از ۱۳ هزارتومان به ۱۵ هزارتومان رسیده است.

او درباره تأثیر این شرایط بر تولید فولاد عنوان کرد: به دلیل ناترازی انرژی، تولید کاهش یافته و قیمت محصولات نهایی هم رشد چشمگیری داشته است. در صورت ادامه این شرایط، فاجعه به‌بار خواهد آمد و قیمت محصولات نهایی صنعت فولاد به اوج خود خواهد رسید.

وی درباره چالش‌های این صنعت اظهار کرد: یکی از چالش‌های این شرایط، کاهش سود است. زیرا شرکت‌هایی که بخش عظیمی از این زنجیره را تشکیل نمی‌دادند هم با کاهش سود مواجه شدند. در این شرایط فقط شرکت فولاد مبارکه اصفهان سود‌ده بود که آن هم به‌دلیل وضعیت خاص این شرکت است. سایر شرکت‌های فعال در این عرصه یا کاهش سود داشتند و یا زیان‌ده بودند.

ایران وارد‌کننده فولاد می‌شود

این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این پرسش که آیا ناترازی انرژی منجر به افزایش واردات می‌شود؟ تصریح کرد: سیاست‌های دولت قبل که براساس آن صادر‌کنندگان باید ارز نیمایی تحویل می‌دادند و این ارز به وارد‌کنندگان داده می‌شد، باعث شد تا عده‌ای به واردات روی آورند. اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم، جلوی این سیاست گرفته شد. همچنان تولید نسبت به نیاز بازار بالاست ولی یک‌سری اجناس خاص باید وارد شوند.

وی پیش‌بینی کرد: اگر این شرایط ادامه پیدا کند، به نظر می‌رسد که در چهار تا پنج سال آینده ایران به وارد‌کننده فولاد تبدیل شود.

اقدامات دولت برای بهبود شرایط ناترازی انرژی

شهرستانی درباره اقدامات دولت برای بهبود این شرایط تشریح کرد: شاید بحث‌هایی در عمل وجود داشته باشد، اما در عمل اتفاقی رخ نمی‌دهد. به طور مثال یکی از مواردی که بر بخش فولاد تأثیر بسزایی دارد، برق سبز است. شاید در حرف از آن حمایت شود ولی در عمل وجود بروکراسی اداری پیجیده و قیمت‌های نجومی برای زمین‌های نصب پنل خورشیدی باعث شده معضلی که می‌شد به راحتی آن را حل کرد، به امری پیچیده تبدیل شود.

این فعال صنفی برای حل این مشکل پیشنهاد داد: دولت باید از افرادی که در این زمینه فعالیت داشتند مشاوره بگیرد تا بتوان این مشکلات را برطرف کرد.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده