به گزارش میمتالز، پنل تخصصی معدن و انرژی در اکسپو ۲۰۲۴ با حضور متخصصان و نمایندگان شرکتهای فناور ایران و روسیه و بررسی فرصتها و چالشهای روابط تجاری مخصوصا در عرصه محصولات فناورانه برگزار شد.
علیرضا زراسوندی رئیس پارک بینالملل و مدیر این پنل تخصصی با اشاره به ایفای نقش پارکهای علم و فناوری در توسعه و ترویج نوآوری مطرح کرد: پارک بینالمللی قرار است هاب صادراتی محصولات دانشبنیان باشد چرا که این پارکها تسهیلگری در حوزه فناوری و نوآوری هستند. در حال حاضر ۲۳ پردیس علم و فناوری و ۲ هزار و ۵۵۶ شرکت دانشبنیان داریم و ۱۴۰ هزار نفر در ۱۳ هزار واحد فناور مشغول به کار هستند.
او تعداد پارکهای علم و فناوری کشور ۵۹ پارک و تعداد واحدهای فناور را ۱۳ هزار و ۳۶۰ واحد عنوان کرد و گفت: از این تعداد پارک علم و فناوری، ۷ پارک دستگاهی وابسته به سازمانهای مختلف مانند وزارتخانههای نیرو، نفت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی هستند.
زراسوندی در ادامه تاکید کرد: خوشبختانه در دومین نمایشگاه صنعتی بینالمللی اکسپو ایران - روسیه ۲۰۲۴ دو طرف اطلاعات خود را به اشتراک گذاشتند. شرکتهای فناوری که در عرصههای انرژی، معدن و بخشهای دیگر فعال بودند نیز توانستند خدمات نوآورانه و محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی خود را به نمایش بگذارند. این نمایشگاه فرصت خوبی برای توسعه روابط تجاری ایران و روسیه و تبادل محصولات فناورانه طرفین خواهد بود.
در ادامه این پنل، آندری بلینیکوف معاون رئیس نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران با اشاره به ظرفیتهای صادراتی این کشور مطرح کرد: درحال حاضر روسیه با کشورهای چین، هند، ترکیه و ایران همکاری دارد. اما شاهد این هستیم که تجار ایرانی در پاسخ به نیازهای واصله از بازرگانان روس در مقایسه با سهکشور دیگر دیر پاسخ میدهند و بسیاری از فرصتها از بین میرود. شاید دلیل آن نبود شناخت از توان تجاری و راههای ارتباطی با یکدیگر باشد. ما نمیخواهیم بازار به طور کامل در اختیار یک کشور باشد و علاقهمندیم همه کشورها به طور نسبی سهم مناسبی کسب کنند تا وابستگی به یک کشور ایجاد نشود.
او افزود: جای خوشحالی دارد که ما در روز اول نمایشگاه متوجه شدیم برخی شرکتهای روسی که آمدند پس از ملاقات با شرکتهای ایرانی ارتباط گرفتند و به بازدید کارخانهها رفتند.
بلینیکوف تاکید کرد: بسیاری از شرکتهای فناور ما در حالی میتوانند نیازهای صنعتی ایران پوشش دهند که هم اکنون ایران از کشورهای دیگر با وجود تحریمها گرانتر تامین میکند. امیدواریم با هموارسازی قوانین و شناخت بیشتر از بازار ما روابط تجاری ایران و روسیه بیشتر از گذشته شود.
مجید وفاییفرد مجری طرح ایجاد زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در ادامه این پنل با تشریح نقش ایمیدرو در توسعه معادن کشور عنوان کرد: ایران دارای ظرفیتهای بسیاری در بخش معدن و صنایع معدنی است. در عصر حاضر رهبری فناورانه از سوی شرکتهای صنعتی دنیا مورد اهمیت قرار گرفته و خالقان برندهای مطرح بر اساس توانمندیهایی که دارند خط فکری خود در توسعه تکنولوژی و فناوریهای دیجیتال را تعریف میکنند. ما نیز از این موضوع غافل نشدیم و برنامههایمان را همسو با این جریان تعریف کردهایم.
او با اشاره به اینکه پیشتازی ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی و برخورداری از دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان ایرانی اظهار کرد: بیش از ۴۵۰ شرکت دانشبنیان در بخش معدن شناسایی شده، اما همچنان سهم این صنعت در اقتصاد دانشبنیان ناچیز است و برای تقویت زیست بوم معدن و صنایع معدنی نیاز است مشکلات شرکتهای فناور در زمینه تامین مالی و توسعه بازار مرتفع شود.
وفاییفرد افزود: تاکنون توانستهایم ۵۵ استارتاپ و ۱۱۰ دانشبنیان را مورد حمایت و راهبری قرار دهیم. اتفاقات خوبی در حوزه همکاریهای بینالمللی و بسترسازی توسعه صادرات محصولات دانشبنیان رخ داده است. برگزاری چنین نمایشگاههایی سبب میشود همکاریهای بینالمللی در حوزه دانشبنیان چه در حوزه صادرات محصولات دانشبنیان و چه همکاریهای بینالمللی در زمینه تولید مشترک تقویت شود و ارتباط شرکتهای دانشبنیان کشور با نوآوران روس تسهیل یابد.
در پایان این پنل شرکتهای حاضر توانمندیها و محصولات فناورانه خود را معرفی کردند و راههای ارتباطیشان را اعلام کردند.