به گزارش می متالز، حسن منتظرتربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نخستین روز برگزاری بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حاشیه نشست خبری امروز (چهارشنبه، ۱۱ اردیبهشتماه) در جمع خبرنگاران به پرسشها درباره اولویتها و طرحهای در دست اقدام صنعت گاز پاسخ داد.
وی درباره پرداخت پول از سوی شرکت ملی گاز ایران به خزانهداری گفت: شرکت ملی گاز ایران یکی از خوشحسابترین شرکتها در مقابل خزانهداری است، ما در زمینه هدفمندی مصرف سوخت و سهم صندوق خزانه، هر آنچه را که لازم بوده است پرداخت کردهایم و اکنون هیچ بدهی به این صندوق نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمیها را یکی از اولویتهای گازرسانی در کشور عنوان کرد و در پاسخ به پرسشی درباره افزایش قیمت گاز، گفت: ما هیچ برنامهای برای افزایش قیمت گاز نداریم.
طرحهای پژوهشی صنعت گاز یکی دیگر از پرسشهای خبرنگاران بود که تربتی در این باره توضیح داد: ما با کمک دانشگاهها چهار انستیتو شامل انستیتوهای گاز طبیعی، اندازهگیری، توربین و الانجی تشکیل دادهایم که امیدواریم با استفاده از این انستیتوها طرحهای پژوهشی خوبی را تعریف کنیم به عنوان مثال حدود ۲۲ طرح زیربنایی، کاربردی و انتقال فناوری صنعت گاز با همکاری بخش خصوصی و دانشگاهها اجرا خواهیم کرد.
کنتورهای هوشمند گاز از دیگر پرسشهایی بود که معاون وزیر نفت در امور گاز به آن پاسخ داد و گفت: ما در پی راهاندازی سامانه هوشمند گاز هستیم که حدود دو ماه آینده طراحی نخستین آن به نتیجه میرسد، در زمینه کنتورهای هوشمند گاز نیز بخشی از طرح پایلوت را با موفقیت اجرا کردهایم و بر اساس تجربههای ارزشمندی که در این زمینه به دست آوردهایم، طرح کنتورهای هوشمند گاز و سامانه هوشمند گاز را به نتیجه نهایی خواهیم رساند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان صادرات گاز ایران به ارمنستان با هدف تهاتر گاز و برق بر اساس آخرین رقم مورد توافق دو کشور در سال ۹۷ انجام میشود و اکنون تغییری ندارد.
تربتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر قیمتگذاری گاز ارسالی به نیروگاهها توضیح داد: تعیین قیمت گاز تحویلی به نیروگاهها بهعهده دولت است، اما درباره نیروگاهها آنچه از قیمت نیز مهمتر است موضوع بهینهسازی مصرف انرژی است، زیرا از نگاه شرکت ملی گاز ایران، نیروگاهها گاز را بهدرستی مصرف نمیکنند و امیدواریم موضوع بهینهسازی و مدیریت مصرف گاز در نیروگاهها به عنوان یک طرح مهم و جدی پیگیری شود. به اعتقاد ما، نیروگاهها با بهرهمندی از بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ میتوانند برای بهینهسازی مصرف انرژی اقدام کنند.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصمیمگیری درباره صادرات الانجی را مربوط به شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد و توضیح داد: صادرات الانجی برای مقاصد دور در نظر گرفته میشود، مانند بازارهای ژاپن، اما کشورهای همسایه ایران اکنون از ظرفیت خوبی برای دریافت گاز طبیعی برخوردار هستند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را فضای مطلوبی برای برقراری ارتباط بین بخش دولتی، بخش خصوصی، سرمایهگذاران و فعالان بازار اقتصادی و صنعتی عنوان کرد و گفت: از آنجا که اعمال تحریمها علیه ایران جدی است برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت میتواند زمینه مناسبی برای مقابله با تحریمها باشد تا تکیه بر توان داخلی را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم. به عنوان مثال اکنون در حال پیگیری تامین تجهیزات مورد نیاز بخش پالایشگاهی با استفاده از توان سازندگان ایرانی هستیم و بهزودی از طریق مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران یک تفاهمنامه با بخش خصوصی و فناوری در این زمینه امضا خواهیم کرد.