تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۳۵۸۷۶۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

چگونه معدن تعطیل گلستان حادثه آفرید/ ابهامات همچنان باقی است

چگونه معدن تعطیل گلستان حادثه آفرید/ ابهامات همچنان باقی است
‌می‌متالز - ایمنی معادن گلستان تفاوت چندانی با سایر استان‌ها ندارد و گاهی شاهد حوادثی، چون انفجار و ریزش در شرق این استان هستیم. اما حادثه اخیر، شوک بزرگی به جامعه کارگری و رسانه‌ها وارد کرد.

به گزارش می‌متالز، ایمنی معادن گلستان تفاوت چندانی با سایر استان‌ها ندارد و گاهی شاهد حوادثی، چون انفجار و ریزش در شرق این استان هستیم. اما حادثه اخیر، شوک بزرگی به جامعه کارگری و رسانه‌ها وارد کرد. ریزش ناگهانی معدن شرق کلات و کشته شدن یک نفر و مصدومیت دو نفر از کارگران، در حالی رخ داد که این معدن، همراه با زمستان یورت آزادشهر، چندی پیش به دلیل مشکلات ایمنی و بهداشتی تعطیل شده بود.

خبر ریزش معدن و جان‌باختن یک کارگر به‌قدری تکان‌دهنده بود که افکار عمومی را به سمت چرایی حضور کارگران در معدن تعطیل‌شده سوق داد. با حضور مسوولان استانی و توضیحات رییس کل دادگستری گلستان، اعلام شد که کارگران برای عملیات بازسازی و ایمن‌سازی در محل فعالیت می‌کردند، تا حدودی از التهاب این خبر کاسته شد.

شرح حادثه

بر اساس گزارش‌ها، کارگران برای رفع ایرادات و ایمن‌سازی در تونل شماره ۷A معدن مشغول بودند که این حادثه رخ داد و سقف تونل به‌طور ناگهانی ریزش کرد.

رئیس کل دادگستری گلستان اعلام کرد که این معدن چند هفته پیش به دلیل مسائل ایمنی تعطیل شده بود و عملیات استخراج در تونل‌ها متوقف شده بود و این افراد فقط برای ایمنی‌سازی در آنجا مشغول به فعالیت بودند.

وی افزود: بازگشایی مجدد معدن منوط به تأیید کمیته کارشناسی شامل اداره کار، صمت، استاندارد، بهداشت و کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود.

ابهامات و پرسش‌ها

در حالی که برخی مدیران استانی و نمایندگان مجلس حاضر به پاسخگویی به سوالات خبرنگاران نشده‌اند، این سوال جدی مطرح است که چرا حتی در زمان ایمن‌سازی نیز شاهد حوادثی مشابه انفجار‌های قبلی هستیم.

دلایل فنی ریزش معادن

کارشناسان معادن معتقدند که ریزش سقف معادن زیرزمینی زمانی رخ می‌دهد که مواد معدنی و طبقات تحت فشار باشند. حفاری تونل‌ها و کارگاه‌های زیرزمینی تعادل سنگ‌ها را برهم زده و نیرو‌های اضافی به آنها وارد می‌شود که منجر به تغییر شکل ارتجاعی و در نهایت شکستگی و ریزش می‌شود. سنگ‌ها، به‌ویژه در معادن زغال سنگ، مقاومت محدودی دارند و ابعاد فعالیت‌های معدنی بزرگ‌تر نیز این شرایط را تشدید می‌کند.

این حادثه نیز تحت تأثیر این پدیده بوده است، اما سوال اصلی این است که آیا تدابیر ایمنی لازم برای کارگران در حین ایمن‌سازی به‌طور کامل رعایت شده بود یا خیر. پاسخ به این سوال نیازمند بررسی‌های دقیق قضایی و کارشناسی است.

معادن زغال سنگ گلستان

معدن کلات یکی از ۱۱ معدن زغال سنگ فعال استان گلستان است که در جاده شاهرود به آزادشهر قرار دارد و حدود ۳۰ کارگر در آن فعالیت می‌کنند. این معدن پس از حادثه معدن طبس، مورد بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت و در کنار ۶۷ معدن دیگر، درخواست تعطیلی ۷ معدن ناایمن به دستگاه قضایی ارائه شد که معدن کلات نیز در این فهرست قرار داشت.

منبع: تابناک

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده