به گزارش میمتالز، این بسته شامل کاهش ۰.۲ درصدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی و کاهش پیش پرداخت خرید مسکن از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد و نیز افزایش بودجه دولتهای محلی برای خرید واحدهای بدون مشتری از شرکتهای سازنده میشود. از سوی دیگر دولت قصد دارد تا سرمایه در گردش بانکی و بازار سهام چین را افزایش دهد.
اگرچه دولت چین قصد دارد با این بسته محرک از ریسک نکول شرکتهای بزرگ ساختمانی جلوگیری کند، اما حجم واحدهای ساختمانی بدون مشتری به قدری بالاست که بعید است بازار ساختوساز مجدداً و در کوتاه مدت بتواند به رونق گذشته بازگردد. از این رو فعالان بازار فولاد این بسته را تنها به عنوان مسکنی برای این بخش و تلاشی در جهت مدیریت ریسک توسط دولت چین میدانند.
به طور خاص در بخش صادرات سنگ آهن به بزرگترین واردکننده این ماده اولیه، از آنجا که حجم واردات چین همبستگی بالایی با بخش مسکن این کشور دارد، لذا بعید است که اژدهای زرد بتواند به میزان واردات خود پیش از بحران مسکن بازگردد. اگرچه واردات سنگ آهن در سال ۲۰۲۴ با رشد سالانه ۵/۱ درصد تقریباً قوی به نظر میرسد، اما این امر تحت تاثیر عواملی است که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد.
با همه این عوامل، از آنجایی که فولادسازان چینی در محدوده بازدهی منفی در حال فعالیت هستند، تداوم این امر در صورتی که تقاضا در بخش مسکن رشد چشمگیری نداشته باشد، میتواند منجر به کاهش نرخ بهره برداری از کورهها و در نتیجه کاهش تقاضا برای سنگ آهن و سایر مواد اولیه گردد.
در نتیجه میتوان گفت که بهای سنگ آهن وارداتی چین تا زمانی که اصلاحات اساسی و بستههای حمایتی بیشتر معرفی شوند در محدوده ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار سی اف آر چین نوسان خواهد نمود و از آنجایی که ایران نیز در شرایط کنونی بخشی از نیاز سنگ آهن چین را تامین میکند، صادرکنندگان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
همچنین در بازار داخلی فولاد کشور تا فراهم نشدن شرایطی به شرح ذیل شکوفایی خاصی دیده نخواهد شد:
منبع: چیلان