به گزارش میمتالز، میدان نفتی سپهر و جفیر از جمله میدانهای نفتی مستقل کشور است که در استان خوزستان و منطقه غرب کارون و در فاصله ۶۰ کیلومتری در جنوب غرب شهر اهواز قرار دارد و یکی از پیچیدهترین و پرفشارترین مخازن نفتی ایران است.
طبق قراردادی که در اسفندماه سال ۱۳۹۶ بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به امضا رسیده، میزان تولید نفت در فاز اول این پروژه باید به ۳۶ هزار بشکه در روز و در پایان فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد و هدفگذاری شده تا در مدت ۲۰ سال، با سرمایهگذاری بیش از ۲.۸ میلیارد دلاری، در مجموع ۵۴۰ میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شود.
یکی از ویژگیهای بارز این پروژه، تولید نفت از عمیقترین و پرفشارترین چاههای نفتی خشکی در مقیاس جهانی است، که با توان بومی مهندسان ایرانی در حال انجام است. همچنین، یکدهه پیش استفاده از تجهیزات سرچاهی و درونچاهی در فشار ۱۰ هزار PSI با توان ساخت داخل، یک رویا بود؛ اما این رویا امروز به حقیقت پیوسته و تجهیزات سرچاهی و درونچاهی تولید نفت از اعماق زمین با فشار ۱۰ هزار PSI با ساخت داخل تأمین شده است.
میدان نفتی سپهر و جفیر از پرپتانسیلترین میادین نفتی مستقل کشور است که وزیر جدید نفت نیز روی افزایش تولید از این پروژه حساب ویژهای باز کرده است. در برنامه یک ساله محسن پاکنژاد، افزایش ۱۰ هزار بشکهای تولید نفت از میادین سپهر و جفیر هدفگذاری شده است.
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد از آغاز تولید نفت از چاه جفیر ۷ خبر داد و گفت: با این اقدام تولید نفت از میدان نفتی سپهر و جفیر از مرز ۵۰ هزار بشکه در روز عبور کرد.
وی افزود: در راستای طرح توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر، چاه جفیر ۷ از روز شنبه ۲۶ آبان ماه با تولید تقریبی ۵ هزار بشکه در روز به مدار آمد که باعث شد تولید روزانه میدان نفتی سپهر و جفیر از مرز ۵۰ هزار بشکه در روز عبور کند.
محمدی با بیان اینکه این سومین چاه میدان سپهر و جفیر است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ وارد مدار تولید شده افزود: با احتساب چاه جفیر ۷، مجموع تولید روزانه اضافه شده در میدان سپهر و جفیر در سال جاری بیش از ۱۲ هزار بشکه در روز است که عدد قابل توجهی در بخش بالادست صنعت نفت محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با بیان اینکه هزینه به تولید رساندن یک چاه نفت در یک میدان توسعه نیافته، بین ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار بر بشکه است، ادامه داد: بنابراین بیش از ۱۲ هزار بشکهای که امسال به تولید میدان نفتی سپهر و جفیر اضافه شده، حاصل سرمایهگذاری گروه انرژی پاسارگاد در این میدان است که موجب افزایش تولید نفت کشور شده است.
وی ویژگی مهم تولید در میدان نفتی سپهر و جفیر را مخزن پرفشار و پیچیده و نحوه طراحی چاههای آن در چنین شرایطی با استفاده از توان داخلی عنوان و تصریح کرد: افزایش تولید نفت از یک میدان تا بیش از ۵۰ هزار بشکه در روز کار بسیار مهم و بزرگی است که در همه جای دنیا یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.
همچنین، نصرالله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت در این خصوص گفت: با همت و تلاش همکاران شرکت متن و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، چاه شماره ۷ طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر وارد مدار شد و تولید از این میدانها به حدود ۵۱ هزار بشکه نفت در روز رسید.
وی افزود: برنامه افزایش تولید تکلیفی شرکت مهندسی و توسعه نفت تا پایان امسال بیش از ۶۲ هزار بشکه در روز از محل طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ادامه داد: در دو ماه اخیر با ورود دو حلقه چاه جدید تولید میدانهای سپهر و جفیر از ۴۰ هزار بشکه به حدود ۵۱ هزار بشکه نفت در روز افزایش داشته است و با برنامهریزیهای انجامشده تا پایان سال به اهداف تولیدی مشخصشده خواهیم رسید.
منبع: خبرگزاری تسنیم