تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۲۴
بازدید: ۲۶۳
کد خبر: ۳۵۹۰۱۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
«می‌متالز» گزارش می‌دهد:

پیشگامی فولاد مبارکه در ادغام استراتژیک صنایع

پیشگامی فولاد مبارکه در ادغام استراتژیک صنایع
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه با نگاهی بلندمدت به سمت تحقق استراتژی‌ای رفته است که با ادغام صنایع علاوه بر تامین نیاز خود در حوزه‌های مختلف توسعه متوازن را هم به دنبال خواهد داشت. این استراتژی می‌تواند الگویی برای سایر واحد‌های فولادی بوده و منجر به توسعه ملی شود.

به گزارش می‌متالز، هلدینگ فولاد مبارکه را باید امروز اصلی‌ترین بازیگر صنعت فولاد کشور محسوب کرد که سهم بالایی در تامین نیاز داخلی و توسعه صادرات ایفا می‌کند. اما استراتژی اصلی این مجموعه توسعه بلندمدت و همه‌جانبه به صورت پایدار است. به همین دلیل در سال‌های اخیر برنامه‌های توسعه‌ای مختلفی در دستور کار آن قرار گرفته است.

فولاد مبارکه برای افزایش بهره‌وری خود به سراغ سرمایه‌گذاری‌های مختلفی چه در بالادست و چه در پایین‌دست زنجیره ارزش فولاد رفته است که منجر به تامین نیاز صنایع مختلفی از جمله صنعت خودروسازی، لوازم خانگی، صنایع غذایی و ... شده است.

ادامه‌دار شدن این توسعه و همچنین توسعه پایدار نیازمند تامین پایدار مواد اولیه و حفظ بازار‌های صادراتی است تا از محل ارز حاصل از صادرات توسعه‌های جدید صورت بگیرد.

حال فولاد مبارکه در بحث ادغام استراتژیک گام‌های بلندی برداشته است که باید آن را در تاریخ تاسیس این مجموعه تکرارنشدنی دانست.

یکی از اصلی‌ترین چالش‌های این مجموعه در کنار چالش‌های برون سازمانی در بحث تامین پایدار مواد اولیه است. فولاد مبارکه در سال‌های اخیر تلاش کرده تا با سرمایه‌گذاری در بالادست و ورود به حوزه معدن‌داری بخشی از این چالش را حل کند. در همین زمینه سرمایه‌گذاری میلیاردی از سوی مبارکه انجام شده است.

یکی از مهم‌ترین اقدامات مبارکه خرید سهام اپال برای برای رسیدن به توازن در این مجموعه بود. این حرکت می‌تواند بخش زیادی از چالش مبارکه برای تامین مواد اولیه را بر طرف کند. اپال ۱۳ درصد از مواد زنجیره فولاد را تامین می‌کند و مهم‌ترین ماشین‌آلات اکتشافی را در اختیار دارد. در واقع این سرمایه‌گذاری مبارکه یک سرمایه‌گذاری بلندمدت و آینده‌داری است که مهر تایید بر تحقق سایر برنامه‌های این مجموعه می‌زند.

از سویی دیگر این اقدام مبارکه یک بدعت خوب و مبارک برای ادغام صنایع با یکدیگر برای توسعه حداکثری است. شرکت‌های بزرگ به دنبال توسعه ماندگار و تکمیل زنجیره ارزش هستند. در این بین چنین ادغام‌هایی می‌تواند سوددهی بیشتری را به همراه داشته باشد و به نفع صنایعی باشد که در این طرح مشارکت کرده‌اند. حال با چنین نگاهی امروز فولاد مبارکه با فولاد کاوه پارس به مجموعه معدنی بزرگ کشور وصل شده‌اند و آینده تامین مواد اولیه خود را تضمین کرده‌اند.

اما این تنها ادغام استراتژیک صنایع در فولاد مبارکه نیست. استراتژی توسعه متوازن و همکاری و ادغام با دیگر صنایع در حوزه انرژی نیز توانسته سرمایه‌گذاری‌های خوبی را به دنبال داشته باشد. این نگاه باعث شد تا فولاد مبارکه، ۹۱۴ مگاوات نیروگاه به صورت سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را احداث کند.

به هر حال باید به این نکته توجه داشت که توسعه صنعت فولاد و تدوین چشم‌انداز ۱۴۰۴ برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد ابتدا بر مبنای ذخایر سنگ آهن، ذخایر گازی و همچنین نیروی انسانی در دستور کار قرار گرفت. اما رفته رفته عدم توازن در حوزه‌های مرتبط به موازات توسعه در صنعت فولاد باعث شد تا مواد اولیه و انرژی به چالش جدی و اصلی این حوزه تبدیل شود. از سویی دیگر کشور‌های تولیدکننده فولاد و همچنین کشور‌های منطقه توسعه را با سرعت بالایی در دستور کار دارند که این می‌تواند خطری جدی برای از دست رفتن بازار‌های صادراتی فولاد باشد که با سختی بسیاری در شرایط تحریمی به دست آمده است.

حال در چنین شرایطی مجموعه‌ای مانند فولاد مبارکه با نگاه بلندمدت به سراغ ادغام صنایع و واحد‌های فعال در زنجیره رفته است. این الگوسازی می‌تواند در ادامه در واحد‌های فولادی کشور اجرا و کنسرسیوم‌های تولیدی را تشکیل دهد که با هدف توسعه حداکثری به تولید در حوزه‌های خود می‌پردازند. در واقع فولاد مبارکه می‌تواند با چنین استراتژی‌ای مدل جدیدی از توسعه در زنجیره ارزش فولاد را رقم بزند که هم منجر به توسعه داخلی آن شود و هم توسعه ملی را به همراه داشته باشد.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده