تاریخ: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۰:۲۱
بازدید: ۱۴
کد خبر: ۳۵۹۲۴۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
رفع مشکلات صنعت فولاد نیازمند شناسایی تخصصی چالش‏‏‌ها و راهبردها:

احیای ستاد فولاد در اولویت وزارت صمت قرار گرفت

احیای ستاد فولاد در اولویت وزارت صمت قرار گرفت
‌می‌متالز - صنعت فولاد این روز‌ها با چالش‌های مختلفی روبه رو است که نیازمند راهکار‌های هوشمندانه و کارشناسانه است. آیا سازمان‌ها یا بخش‌هایی که هم اکنون متولی صنعت فولاد هستند، می‌توانند ضمن شناسایی تخصصی و دقیق چالش‌ها به راهبرد‌های مورد نظر دست یابند تا بر این چالش‌ها فائق آیند، یا در این راستا نیازمند یک ستاد هستیم تا بتواند این مسیر را به خوبی طی کند. آیا احیای ستاد فولاد می‌تواند مشکلات صنعت فولاد را برطرف کند که وزارت صنعت، معدن و تجارت اولویت خود را بر احیای ستاد فولاد نهاده است؟

به گزارش می‌متالز، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، نسبت به اینکه وزارت صمت، احیای ستاد فولاد را در اولویت خود قرار داده است، خبر داد. وجیه الله جعفری در نشستی با حضور فعالان صنعت فولاد کشور ضمن تاکید بر نقش ویژه تشکل‌ها و انجمن‌ها در ارائه راهکار‌های تخصصی به مسوولان، از قرار گرفتن موضوع احیای ستاد فولاد در اولویت کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و اظهار کرد: با احیای این ستاد و تشکیل کارگروه‌های کارشناسی و تخصصی ذیل آن، تلاش خواهد شد با هم افزایی معاونت‌های مختلف وزارت صمت و تشکل‌های زنجیره فولاد، ضمن شناسایی تخصصی و دقیق چالش‌ها و راهبردها، رفع موانع تولید و بازار داخلی و صادراتی زنجیره فولاد محقق شود.

چالش‌هایی که نیازمند راهکار کارشناسانه هستند

مجید محمودی کارشناس فولاد در زمینه تشکیل ستاد احیای فولاد عنوان کرد: بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌های صنعت فولاد از گذشته تاکنون به صورت عمده برعهده سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی فولاد ایران بوده و است، از همین رو اگر ستاد فولاد دوباره احیا شود، باید با وظایف این سازمان‌ها دچار تداخل و موازی کاری نشود. به نظر می‌رسد که اگر خود سازمان ایمیدرو به درستی در زمینه مسائل صنعت فولاد پیش برود، می‌تواند مشکلات این صنعت را حل کند.

محمودی با اشاره به عملکرد سازمان ایمیدرو در دولت‌های مختلف خاطرنشان کرد: در زمینه عملکرد سازمان ایمیدرو باید به این موضوع توجه داشت که این سازمان در برخی دولت‌ها (دولت نهم و دهم) تضعیف شد و برنامه ریزی درباره صنعت فولاد بیش از آنکه برعهده این سازمان یا وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت یا یک نهاد تخصصی دیگری باشد، به دست نمایندگان مجلس شورای اسلامی افتاد و نمایندگان با دخالت‌های خود هفت طرح فولادی در استان‌های مختلف کشور را بدون نگاه کارشناسی راه‌اندازی کردند و واحد‌هایی در استان‌های کرمان و یزد شکل گرفتند که ضرورتی به ایجاد آنها نبود. در این دوره سازمان ایمیدرو با ضعیف‌ترین مدیریت خود همراه بود که حتی قدرت تصمیم گیری برای زنجیره فولاد را نداشت. در این دوره در استان‌های کرمان و یزد واحد‌های معدنی فولادسازی احداث شدند که به دلایل مختلف یک اشتباه محض بود که این اشتباه بعد‌ها برای صنعت فولاد چالش‌های بسیاری را ایجاد کرد و تعادل این زنجیره را برهم زد.

وی در ادامه یادآور شد: سازمان ایمیدرو در دولت بعدی (یازدهم و دوازدهم) تقویت شد و مسائل و مشکلات صنعت فولاد را به صورت راهبردی پیگیری کرد؛ البته هم اکنون صنعت فولاد با چالش‌های جدیدی روبه رو است که باید بدون موازی کاری این چالش‌ها برطرف شود.

این کارشناس فولاد در ادامه با برشمردن چالش‌های مختلفی که صنعت فولاد هم اکنون با آن دست به گریبان است، بیان کرد: این روز‌ها صنعت فولاد با چالش‌های مختلف و البته مشخصی روبه رو است که راهکار‌های برطرف کردن این مشکلات، نیازمند نگاهی کارشناسانه است. در حال حاضر یکی از مهم‌ترین چالش‌های صنعت فولاد، تامین انرژی است، فولادسازان کشور به برق و گاز نیاز دارند که با توجه به ناترازی برق و گاز در کشور، واحد‌های فولادسازی با مشکل تامین انرژی مواجه هستند و در این زمینه تولید و صادرات آنها با کاهش همراه شده است. یا در زمینه تامین مواد اولیه برخی واحد‌های فولادسازی مشکل دارند و این موضوع به دلیل عدم توسعه معادن سنگ آهن در کشور روی داده که حاصل عدم اکتشافات بیشتر است.

محمودی در ادامه خاطرنشان کرد: چالش بعدی فولادسازان خط ریل است که ایجاد این زیرساخت نیز برعهده دولت است. یا ایجاد ظرفیت ۴۰ میلیون تن فولاد با ناترازی‌هایی همراه است که برخی واحد‌های فولادسازی را با چالش تامین گندله مواجه کرده است. وی همچنین یادآور شد: موضوع مهم دیگر، دادن مجوز‌های بسیار برای ایجاد واحد‌های جدید است که این موضوع نیز باید به دقت مورد کارشناسی قرار گیرد که آیا دادن واحد‌های جدید ضرورت دارد یا خیر، اگر صدور مجوز جدیدی ضرورت دارد، محل و مکان آن بسیار حائز اهمیت است که باید روی این موضوع دقت لازم وجود داشته باشد که واحد‌های جدید بهتر است که در کنار دریا ایجاد شوند؛ یا واحد‌هایی که در سواحل مکران در استان سیستان و بلوچستان قرار بود ایجاد شوند به کجا رسیدند. این کارشناس فولاد در پایان تاکید کرد: هر سازمان دولتی یا ستادی که مسوول حل و فصل مسائل و چالش‌های فولاد است، باید درصدد رفع این مشکلات در این صنعت برآید.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده