به گزارش میمتالز، احمد مرادی با اشاره به راهکارها و علل کمبود انرژی در کشور برای تامین سوخت نیروگاهها که منجر به قطعی برق مشترکان خانگی شده است، گفت: به منظور جلوگیری از قطعی برق در زمستان، راهکارهای بلندمدت و کوتاهمدتی وجود دارد که یکی از پرتکرارترین راهکارها «متنوعسازی سبد سوختی و نیروگاهی تولید برق» است.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجیآباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایطی که بیشتر از ۸۰ درصد ظرفیت نیروگاهی کشور به گاز طبیعی متکی است، بهیقین کاهش گاز تحویلی به نیروگاهها، صنعت برق کشور را با چالش اساسی مواجه خواهد کرد، اما با کاهش وابستگی صنعت برق به گاز از طریق تولید برق توسط منابع دیگر مانند سوختهای تجدیدپذیر، دست وزارت نیرو بهمنظور مدیریت مسئله کمبود گاز بازتر خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت صرفهجویی توسط مردم و دستگاهها، افزود: کاهش یک درجهای دمای منازل و دستگاهها، به معنای صرفهجویی قابلتوجه در مصرف انرژی و کاهش فشار بر شبکه گازرسانی کشور است که تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاهی و تأمین برق پایدار را به همراه دارد. همچنین اصلاح و بهبود سیستمهای گرمایشی در منازل و ساختمانها و استفاده از تجهیزات با بهرهوری بالا میتواند به کاهش مصرف انرژی کمک شایانی کند و فشار بر شبکه گازرسانی را کمتر کند.
این نماینده مجلس مطرح کرد: نقش مردم در صرفهجویی و کاهش مصرف گاز و برق بسیار حائز اهمیت است. آگاهیبخشی و مشارکت مردمی در این زمینه میتواند کمک کند تا با مدیریت مصرف، از قطعیهای احتمالی جلوگیری شود.
وی همچنین به اهمیت سرمایهگذاری بخش خصوصی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: با توجه به چالشهای تأمین گاز در فصول سرد، سرمایهگذاری در منابع انرژی تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی و بادی میتواند به تامین پایدار برق کمک کند و در طولانیمدت نیاز به گاز طبیعی را کاهش دهد. همکاری بخش خصوصی در توسعه این منابع میتواند زیرساختهای انرژی کشور را متنوعتر کند و به پایداری انرژی کمک نماید.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: صرفهجویی تمامی مشترکان در مصرف گاز و برق بسیار مؤثر است تا با تأمین سوخت پایدار برای نیروگاهها، محدودیتها به حداقل رسیده و تأمین برق پایدار برای همگان محقق شود.