تاریخ: ۰۱ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۰۹:۴۴
بازدید: ۶۳
کد خبر: ۳۵۹۳۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت که رئیس‌جمهور را در دور اول سفر استانی به سیستان و بلوچستان همراهی می‌کند، برای بازدید از گمرک و پایانه مرزی میرجاوه به این شهرستان سفر کرده است.

به گزارش می‌متالز، «سیدمحمد اتابک» امروز پنجشنبه یکم آذرماه در قالب برنامه از پیش تعیین‌شده مهمان مردم زاهدان است.

جلسه با فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان با حضور رئیس‌جمهور در سالن امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان، سفر به شهرستان میرجاوه و بازدید از منطقه ویژه اقتصادی زائرسرا، گمرک، پایانه حمل‌ونقل، بازارچه مرزی میرجاوه و شرکت در جلسه شورای اداری شهرستان، حضور در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان در سالن امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان از برنامه‌های این سفر یک روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به شمار می‌رود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان از صادرات حدود ۱۸۰میلیون دلار از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان خبر داد.

«ایرج حسن‌پور» بیان کرد: در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، کل صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچه‌های مرزی با احتساب منطقه آزاد چابهار، به وزن یک میلیون و۹۶ هزار و۱۸۲ تن به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۶۹۳ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزن ۱۳ و هشت دهم درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۱۱ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچه‌های مرزی بدون احتساب منطقه آزاد چابهار به وزن ۵۱۵ هزار و ۷۰۳ تن و ارزش ۱۳۶ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۲۱۲ دلار بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان اظهار کرد: در این مدت سیمان، کلینکر، زغال سنگ حرارتی، نخود خام، میوه، گوجه فرنگی، خرما و سایر محصولات کشاورزی عمده اقلام صادراتی بوده است.

وی کشور‌های عمده صادراتی را نیز پاکستان، چین، افغانستان، هند، کویت، عراق، آذربایجان و تاجیکستان و ... عنوان و اظهار کرد: بر اساس سیاست‌های تدوین شده سازمان توسعه تجارت ایران در سال ۹۹ و با توجه به تعریف برنامه‌های اجرایی و عملیاتی سازمان، هدف‌گذاری برای صادرات غیرنفتی استان به ارزش ۳۸۰ میلیون دلار تعیین و ابلاغ شده که با توجه به اقدامات اجرایی صورت گرفته در هفت ماهه نخست سال، ۱۴۰۳ صادرات استان به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۵۹۳ میلیون دلار انجام شده و بر این اساس تاکنون ۴۷.۵ درصد از برنامه هدف صادراتی تحقق یافته است.

حسن‌پور در خصوص میزان مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرکات و بازارچه‌های مرزی به کشور پاکستان در هفت ماهه نخست گفت: این مهم نیز به ارزش ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۲۲۲ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته؛ و در مجموع صادرات استان در این بازه زمانی حدود ۷۰.۵ به کشور پاکستان انجام گرفته و عمده کالا‌های صادراتی شامل مصالح ساختمانی (سیمان)، گاز، گوگرد، خرما، کاشی و سرامیک بوده است.

وی در زمینه صادرات با پاکستان ادامه داد: در راستای افزایش تبادلات صادراتی با کشور همسایه پاکستان، مرز میرجاوه، از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۰ اولین مرز بین المللی ما با کشور پاکستان بوده که در راستای ارتقای تبادلات، منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در حال ساخت بوده که با افتتاح و بهره‌برداری از آن، کمک به سزایی به روابط اقتصادی ایران با پاکستان خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان خاطرنشان کرد: پاکستان اولین کشوری بود که قرارداد‌های بین منطقه‌ای اکو را با ایران امضا و صادرات پایا پای (تواتر) را با ایران آغاز کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت