به گزارش میمتالز، «مسعود موفقی» گفت: فعلا شرکتهایی که در سامانه نیما عرضه نمیکنند مجاز هستند که ارز خود را، با نرخ توافقی، در تالار توافقی بفروشند. این قاعده فعلا شامل پتروشیمیهای بزرگ نمیشود اما بخش زیادی از شرکت های بزرگ معدنی و پیمانکاری را شامل می شود. در واقع شرکتهایی که مشمول قاعده عرضه ارز در سامانه نیما نیستند میتوانند در این بازار ارز خود را عرضه کنند.
او با تاکید بر اینکه در ماههای اخیر دلار نیما رشد خوبی را تجربه کرده و فاصله آن با نرخ بازار توافقی حدود 28 درصد است، ادامه داد: دلار نیما از ابتدای سال تاکنون حدود 40 درصد رشد کرده است که هنوز اثراش را در صورتهای مالی نشان نداده است. نکتهای که پیشتر رئیس کل بانک مرکزی در مورد سامانه توافقی ارز گفته بودند این بود که در مرحله بعدی قرار است سامانه نیما جمع بشود و کل معاملات در تالار توافقی صورت بگیرد.
موفقی افزود: بنابراین آن موقع میتوانیم شاهد رشد بیشتر در درآمدهای شرکتهای بورسی باشیم اما بدون در نظر گرفتن این موضوع هم خود روند دلار نیما اثرش را در صورتهای مالی آینده مشخص خواهد کرد، آینده از گزارشهای آذرماه شفاف می شود. به خصوص که در حال حاضر برخی شرکتهای کوچک تر می توانند با دلار توافقی ارز خود را بفروشند و این شرکتها وقتی پایان آذرماه گزارشها شان منتشر شود، میتوانند اثر مثبت این اتفاق را مشاهده کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در تحلیل روند مبادله ارز در تالار توافقی گفت: آنچه که الان می توان به آن ارجاع داد مصاحبه هایی که است که با برخی خریداران انجام شده که گفتهاند فعلا کشش قیمتی وجود ندارد اما این موضوع تابع دلار آزاد هم است، یعنی به روند تحولات در آینده بستگی دارد.