به گزارش می متالز، امید اردبیلی، سرپرست پایگاه ملی دادههای علوم زمین در حاشیه سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین گفت: تولید اطلاعات پایه از وظایف حاکمیتی سازمان زمین شناسی است و از زمان تاسیس سازمان بیش از ۹۵ عنوان نقشه تهیه شده که به طرق مختلف این دادهها در اختیار محققان قرار میگرفت.
اردبیلی افزود: دادههای مکانی تحت وب را با ساختاری مطابق استانداردهای بین المللی ارائه دادیم که در آن ۲۴ هزار رکورد اطلاعاتی عرضه شد و به منظور ارائه بهتر این دادهها با همکاری یکی از شرکتهای دانشبنیان اقدام به راهاندازی سامانه مدیریت اطلاعات مکانی WebGIS کردیم و امروز از این سامانه رونمایی میشود.
بر اساس این گزارش، نقشههای پتانسیل مواد معدنی بر اساس تیپهای کانساری و با روش تلفیق و مدلسازی در سامانه اطلاعات مکانی و بهکارگیری لایههای اطلاعاتی مختلف از قبیل نقشههای زمینشناسی و دادههای ژئوشیمیایی در مقیاس یکصدهزارم، دادههای ماهوارهای لندست و استر، دادههای ژئوفیزیک هوایی با فواصل پروازی مختلف، نقشههای ژئودینامیکی و متالوژنی ایران و اطلاعات معدنی موجود، تولید شده و در قالب اطلس ملی پتانسیل مواد معدنی ایران و با دقتی ۱۰ برابر نقشههای پیشین ارائه شده است.
نقشههای موضوعی زمینشناسی نیز با استفاده از نقشههای زمینشناسی یکصد هزارم یکپارچه بر اساس تنوع جنس و سن در قالب اطلس ملی نقشههای موضوعی زمینشناسی کشور منتشر شده است.
این اطلس رونمایی شده برگرفته از اطلسهای ملی است که تاکنون تهیه شده است.
اطلس نقشههای پتانسیل معدنی و زمین شناسی موضوعی استانی با بهرهگیری از منابع اطلاعاتی حاصل از فعالیت علمی و پژوهشی صدها کارشناس و متخصص زمینشناسی و اکتشاف کشور طی ادوار گذشته در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و سایر ارگانهای مربوطه، در مدیریت ژئومتیکس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تدوین شده است.