به گزارش میمتالز، ریوتینتو (Rio Tinto) بهرهبرداری لیتیوم از پروژه Rincon واقع در آرژانتین را آغاز کرد. ریوتینتو دومین معدن کار بزرگ در جهان محسوب میشود که امتیاز بهرهبرداری لیتیوم از پروژه Rincon را در سال ۲۰۲۲ به مبلغ ۸۲۵ میلیون دلار خرید. مدیرعامل این شرکت معدنی بریتانیایی-استرالیایی زمان بهرهبرداری از لیتیوم این پروژه آرژانتینی را اواخر سال ۲۰۲۴ اعلام کرد و درنهایت ریوتینتو در دسامبر ۲۰۲۴ به صورت رسمی استخراج و تولید لیتیوم از پروژه Rincon را شروع نمود. بررسیهای رویترز نشان میدهد این شرکت معدنی امتیاز بهرهبرداری لیتیوم از معادن زیادی در جهان را در اختیار دارد ولی پروژه Rincon به دلیل داشتن مقادیر بسیاری بالایی از این فلز معدنی به قلب تولید لیتیوم ریوتینتو معروف است. طبق برآوردهای ریوتینتو امکان تولید سالانه ۵۳ هزار تن کربنات لیتیوم از این معدن طی ۴۰ سال آینده وجود دارد که در صورت اتمام پروژه میزان تولید لیتیوم از Rincon به ۶۰ هزار تن در سال خواهد رسید. همچنین ریوتینتو درصدد احداث یک کارخانه تولید باطریهای لیتیومی با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ تن با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیون دلاری نزدیک به این معدن لیتیومی است.
به گفته جیکوب استاشولم (Jakob Stausholm)، مدیر اجرایی ریوتینتو این شرکت برخلاف سایر شرکتهای معدنی تنها بر تولید لیتیوم متمرکز نیست بلکه به دنبال گسترش تجارت خود بوده و باطریهای لیتیومی ریوتینتو از سال ۲۰۲۵ به بازار جهانی عرضه خواهد شد. همچنین مدیر اجرایی این شرکت معدنی از خرید امتیاز معادن لیتیومی در شیلی، آمریکا، صربستان و… خبر داد و اکنون ۶۰ معدن لیتیومی در جهان در اختیار این شرکت معدنی قرار دارد.
شرکت معدنی ریوتینتو طی شش سال گذشته به طور پیوسته حضور خود را در بازار جهانی لیتیوم گسترش داده است و اکنون در کنار پروژه Rincon به احیای پروژه تولید لیتیوم در صربستان با سرمایه گذاری ۲.۴ میلیارد دلاری مشغول است. کارشناسان معتقدند در صورت احیای پروژه لیتیوم صربستان، این معدن با تولید سالانه ۵۸ هزار تن کربنات لیتیوم به یکی از بزرگترین معادن لیتیوم جهان تبدیل خواهد شد و قادر به تأمین ۹۰ درصد از نیاز لیتیوم اروپا خواهد بود. علاوه بر این مدیرعامل ریوتینتو مدعی است این شرکت طی سالهای آینده لیتیوم لازم برای تولید سالانه یک میلیون دستگاه نقلیه الکتریکی را تأمین خواهد کرد و نقش بسزایی در حرکت به سوی انرژیهای پاک در جهان ایفا میکند. به دنبال این موضوع شرکتهای خودروسازی بزرگ دنیا از قبیل تسلا، بیام وی، جنرالموتورز و… قراردادیهای برای خرید لیتیوم از این شرکت معدنی منعقد کردهاند.