تاریخ: ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۱:۴۹
بازدید: ۵۸
کد خبر: ۳۶۰۷۵۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

احداث دو کارخانه جهت تولید سالانه ۳۵ هزار تن لیتیوم در بولیوی با همکاری چین

احداث دو کارخانه جهت تولید سالانه ۳۵ هزار تن لیتیوم در بولیوی با همکاری چین
‌می‌متالز - بولیوی بزرگ‌ترین منابع لیتیوم جهان را در اختیار دارد ولی شرکت‌های معدنی این کشور به دلیل نبود تکنولوژی قادر به تولید میزان قابل‌توجهی از این فلز معدنی نیستند. دولت بولیوی نیز با در نظر گرفتن این موضوع طی قراردادی جهت احداث دو کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۳۵ هزار تن لیتیوم با چین شریک شد.

به گزارش می‌متالز، کشور بولیوی با هدف احداث دو کارخانه بزرگ لیتیوم شراکت خود را با چین طی قراردادی از آخرین روز‌های نوامبر ۲۰۲۴ آغاز کرد. بولیوی بزرگ‌ترین منابع لیتیوم جهان را در اختیار دارد ولی شرکت‌های معدنی این کشور تاکنون قادر به استخراج و تولید میزان قابل‌توجهی از این فلز معدنی نشده‌اند. کارشناسان حوزه صنعت و معدن بولیوی نبود تکنولوژی لازم را علت این موضوع عنوان می‌کنند و این مساله باعث شده دولت بولیوی برای استخراج لیتیوم و استفاده از آن در فرآیند ساخت باتری وسایل نقلیه الکتریکی با چینی‌ها شریک شود. جزئیات این قرارداد نشان می‌دهد کنسرسیوم چینی CBC به عنوان یکی از تولیدکنندگان برتر باتری‌های لیتیومی یک میلیارد دلار برای احداث دو کارخانه لیتیوم در بولیوی سرمایه‌گذاری خواهد کرد که ۵۱ درصد از سهام این دو کارخانه به دولت بولیوی تعلق دارد. این دو کارخانه در منطقه نمک Uyuni در جنوب غربی بولیوی احداث خواهد شد و پیش‌بینی‌ها از تولید سالانه ۳۵ هزار تن لیتیوم در این کارخانه‌ها حکایت می‌کند.

طبق گفته مقامات بولیوی این قرارداد شامل طراحی ابتدایی و نهایی کارخانه، بهره‌برداری و تولید لیتیوم می‌شود که در مرحله ابتدایی خروجی سالانه یکی از این کارخانه‌ها به تنهایی ۱۰ هزار تن کربنات لیتیوم در سال خواهد بود و در کارخانه دیگر ۲۵ هزار تن کربنات لیتیوم در سال تولید می‌شود. در واقع مقامات بولیوی به دنبال توسعه این دو کارخانه هستند تا مجموع تولید سالانه آنها در سال‌های آتی در پی رشد تقاضا برای لیتیوم از سوی صنعت خودروسازی برقی به بیش از ۳۵ هزار تن برسد. در این میان چینی‌ها مدعی‌اند علاوه بر سرمایه، فناوری‌های نوین خود یعنی روش استخراج از طریق استخر‌های تبخیری را جهت بهره‌برداری از منابع لیتیوم در اختیار بولیوی قرار خواهند داد تا فرآیند تولید این فلز معدنی به صورت مستقیم و سریع‌تر در مقایسه با روش‌ها سنتی انجام شود.

روسیه شریک دیگر بولیوی در تولید لیتیوم

توجه دولت بولیوی به تولید لیتیوم و نبود امکانات و فناوری باعث شده مقامات این کشور علاوه بر چین با روسیه نیز برای افزایش استخراج و تولید این فلز معدنی شریک شوند. بر این اساس بولیوی در ماه سپتامبر قراردادی با گروه اورانیوم وان روسیه برای ساخت یک کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۱۴ هزار تن کربنات لیتیوم منعقد کرد که طبق مفاد این قرارداد روس‌ها باید ۹۷۰ میلیون دلار سرمایه این پروژه را تأمین کنند. با این حال این قرارداد هنوز به مرحله اجرا نرسیده است چرا که انتخابات ریاست جمهوری بولیوی سال آینده برگزار خواهد شد و فضای سیاسی ناپایدار سبب شده بسیاری از سرمایه‌گذاران از ورود به حوزه لیتیوم بولیوی خودداری کنند. در مقابل وزیر صنعت و معدن بولیوی به تازگی از تمایل دولت بولیوی برای شراکت با کشور‌های دیگر خبر داد و معتقد است در‌های حوزه صنعت و معدن بولیوی به روی تمامی سرمایه‌گذاران در سراسر جهان باز است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده