تاریخ: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۴۴
بازدید: ۹۵
کد خبر: ۳۶۱۳۶۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شاخص کل در آستانه سقف تاریخی است؟

شاخص کل در آستانه سقف تاریخی است؟
‌می‌متالز - پس از دو روز معاملات متعادل، بورس تهران امروز (دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳) با موج گسترده‌ای از تقاضا روبه‌رو شد و صف‌های خرید، به‌ ویژه در نماد‌های اهرمی، همچنان پابرجا ماند. تحلیل‌گران معتقدند این روند می‌تواند نشانه‌ای از تداوم فضای مثبت بازار در روز‌های آتی باشد.

به گزارش می‌متالز، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳) با جهش ۵۴ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۵۰۷ هزار واحد رسید و بار دیگر به کانال ۲.۵ میلیونی نزدیک شد. حالا پرسش اصلی این است که آیا بازار می‌تواند از سقف تاریخی اردیبهشت ۱۴۰۲ عبور کند یا خیر.

هرچند شاخص کل در مسیر رشد قرار دارد، اما برخی سهامداران از فاصله ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت بسیاری از نماد‌ها نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۲ گلایه دارند. از سوی دیگر، شاخص هم‌وزن نیز عملکردی مشابه شاخص کل داشت و با رشدی ۲ درصدی همراه شد و در سطح ۸۰۶ هزار و ۹۶۱ واحدی قرار گرفت.

رکوردشکنی دوباره ورود پول حقیقی

ارزش معاملات خرد امروز (دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳) به حدود ۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته کاهش ۳۰۰ میلیارد تومانی را نشان می‌دهد. با این حال، ورود پول حقیقی به بازار با ثبت رقم ۲۵۰۰ میلیارد تومان، رکورد ۱۹ ماه اخیر را شکست. این رقم، بالاترین میزان ورود پول حقیقی از ۱۰ اردیبهشت سال گذشته تاکنون است و نشان از بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه را دارد.

در جریان معاملات امروز، نماد‌های بانکی، خودرویی و پالایشی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در میان نماد‌های بانکی، بانک صادرات به‌ عنوان لیدر مثبت بازار عمل کرد و سایر بانک‌ها نیز، به‌جز بانک سرمایه، در محدوده مثبت معامله شدند.

از سوی دیگر، خروج ۶۴۴ میلیارد تومان پول از صندوق‌های درآمد ثابت، حاکی از تمایل سرمایه‌گذاران به خروج از دارایی‌های کم‌ریسک و ورود به بازار سهام است. در همین حال، صندوق‌های طلا نیز روز مثبتی را پشت سر گذاشتند و با ۳۵۷ میلیارد تومان ورود پول همراه بودند.

تحلیل‌گران معتقدند ورود بالای پول حقیقی و رونق در صنایع مختلف می‌تواند نشانه مثبتی برای ادامه روند صعودی بازار باشد، از طرف دیگر نیز به گفته کارشناسان باید نسبت به ارزش معاملات توجه ویژه کرد و ان را معیاری برای روند صعودی بازار می‌دانند.

رشد ۱۰ درصدی صندوق‌های املاک؛ توقف «کلید» به دلیل ظن دستکاری قیمت

در جریان معاملات امروز (دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳)، صندوق‌های املاک با افزایش تقاضا مواجه شدند و برخی از آنها رشد تا ۱۰ درصدی را تجربه کردند. با این حال، نماد «کلید» به دلیل ظن دستکاری قیمت، متوقف شد. این موضوع باعث افزایش توجه به وضعیت نظارت بر معاملات صندوق‌های املاک و مستغلات شده است.

عبور دلار نیما از مرز ۵۴ هزار تومان

نرخ دلار نیما امروز (دوشنبه ۱۹ آذرماه ۱۴۰۳) از ۵۳ هزار و ۹۲۵ تومان عبور کرد و به مرز ۵۴ هزار تومان نزدیک شد. این روند باعث کاهش فاصله بین نرخ دلار نیما و بازار آزاد شده است. کارشناسان معتقدند، این نزدیکی نرخ‌ها علاوه بر ایجاد شفافیت اقتصادی، می‌تواند به نفع شرکت‌های صادرکننده و کامودیتی‌محور باشد و سودآوری آنها را تقویت کند.

ارزیابی مثبت مجلس از عملکرد ۱۰۰ روزه بازار سرمایه

«عبدالوحید فیاضی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌و‌گو با سنا تاکید کرد که سطح اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یافته است. وی کاهش دخالت‌های دولتی در بازار را یکی از عوامل اصلی این رشد اعتماد دانست و افزود: نمایندگان مجلس در تدوین برنامه هفتم توسعه بر کاهش مداخلات در بازار تاکید دارند تا سرمایه‌های مردم به جای ورود به بازار‌های غیرتولیدی، به سمت بورس و تقویت بخش تولید هدایت شود.

رشد چشم‌گیر سود صنایع بورسی طی چهار سال گذشته

بر اساس گزارش اداره میز‌های صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، سود خالص دلاری صنایع بورسی در چهار سال اخیر با رشد ۲۸ درصدی همراه بوده است. همچنین، میزان رشد سود خالص ریالی این صنایع در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۳۹۹، به ۱۲۰ درصد رسیده است.

سودسازی چشم‌گیر در صنایع کلیدی

روند سودسازی در تمامی صنایع منتخب بازار سرمایه طی چهار سال گذشته افزایشی بوده است. در این میان، بانک‌ها و موسسات اعتباری، فرآورده‌های نفتی، و کک و سوخت هسته‌ای بیشترین رشد سود خالص را به ثبت رسانده‌اند.

سود خالص ریالی صنعت بانک و موسسات اعتباری ۱۹۸ درصد افزایش یافته است، در حالی که فرآورده‌های نفتی و کک و سوخت هسته‌ای به ترتیب ۱۱۰ درصد و فلزات اساسی ۹۹ درصد رشد داشته‌اند. محصولات شیمیایی با ۹۶ درصد، استخراج کانه‌های فلزی با ۸۹ درصد و سایر صنایع با ۱۴۱ درصد رشد نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

رشد دلاری صنایع برتر

رشد سود دلاری نیز در این مدت قابل توجه بوده است. بانک‌ها و موسسات اعتباری با رشد ۷۳ درصدی در صدر قرار دارند، در حالی که فرآورده‌های نفتی با ۲۲ درصد، فلزات اساسی با ۱۵ درصد، محصولات شیمیایی با ۱۴ درصد و استخراج کانه‌های فلزی با ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی هستند.

بر پایه این گزارش، سودآوری بالای صنایع می‌تواند به عنوان یک عامل جذب‌کننده برای سرمایه‌گذاران عمل کند. سرمایه‌گذاران به دنبال فرصت‌هایی هستند که بتوانند بازده مناسبی از سرمایه‌گذاری خود کسب کنند.

همچنین، سودآوری به عنوان معیارکلیدی برای ارزیابی عملکرد شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شوند. این اطلاعات به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری در مورد خرید یا فروش سهام بگیرند. در عین حال، تداوم روند سودسازی صنایع در نهایت به تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران منجر می‌شود و اطلاعات مربوط به سودآوری صنایع می‌تواند به عنوان یک ابزار مهم برای تحلیل‌گران، سرمایه‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان اقتصادی عمل کند و نقش حیاتی در سلامت و پایداری بازار سرمایه ایفا کند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده