تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۹:۲۰
بازدید: ۳۰
کد خبر: ۳۶۱۵۲۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
وزیر اقتصاد اعلام کرد:

با کاهش ریسک در روز‌های آتی شاهد رونق بیشتر بورس خواهیم بود/ توسعه بازار‌های مشتقه در بازار سرمایه به کاهش ریسک بازار و تولیدکنندگان کمک می‌کند/ برات، اوراق گام و اسناد اعتباری به زنجیره تأمین و تولید کمک می‌کنند

با کاهش ریسک در روز‌های آتی شاهد رونق بیشتر بورس خواهیم بود/ توسعه بازار‌های مشتقه در بازار سرمایه به کاهش ریسک بازار و تولیدکنندگان کمک می‌کند/ برات، اوراق گام و اسناد اعتباری به زنجیره تأمین و تولید کمک می‌کنند
‌می‌متالز - عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه با کاهش ریسک در روز‌های آتی شاهد رونق بیشتر بورس خواهیم بود، گفت: توسعه بازار‌های مشتقه در بازار سرمایه به کاهش ریسک بازار و تولیدکنندگان کمک می‌کند.

به گزارش می‌متالز، «عبدالناصر همتی» در مراسم گشایش معاملات ابزار‌های مالی مرتبط با نقره، تأکید کرد: استفاده از ابزار‌های مالی جدید می‌تواند به بازگرداندن تعادل به بازار سرمایه و تقویت نقش آن در تأمین مالی اقتصاد کمک شایانی کند.

او افزود: در ماه‌های اخیر، بازار سرمایه جان تازه‌ای گرفته است و امیدواریم با ایجاد ثبات اقتصادی و رونق بازار‌های مرتبط با ریسک، شاهد شادابی بیشتر این بازار در آینده نزدیک باشیم.

همتی با اشاره به این موضوع که در گذشته و در زمان آموزش ابزار‌های مشتقه در دانشگاه‌ها همواره این حسرت وجود داشت که چرا در کشور ابزار مشتقه وجود ندارد، گفت: نباید تنها به بانک‌ها و پول پرقدرت در تامین مالی متکی باشیم، زیرا این شیوه تامین مالی به دلیل اثرات تورمی اثرات مثبت تامین مالی را تحت شعاع قرار می‌دهد در مقابل با توسعه ابزار‌های مالی و تکامل این حوزه، می‌توان به عمق بیشتر بازار‌ها و شیوه موثرتر تامین مالی دست یافت. خوشحالیم که اکنون شاهد شکل‌گیری و توسعه این ابزار‌ها هستیم.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: انتشار گواهی‌های مرتبط با دارایی‌ها موجب کاهش ریسک برای تولیدکنندگان و معامله‌گران می‌شود، افزود: این اقدام، نه‌تنها کاری مفید، بلکه مقدس است. در دوره حضورم در بانک مرکزی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها نحوه فروش طلای معدن‌داران بود. اما امروز با تسهیل قوانین و سازوکار بورس کالا، امکان تأمین مالی برای تولیدکنندگان طلا، نقره، مس و سایر محصولات پتروشیمی فراهم شده است.

نقش بهره‌گیری از ابزار‌های مالی نوین در سطح جهانی

او با اشاره به اینکه استفاده از بازار‌های شفاف و ابزار‌های مالی نوین در سطح جهانی اهمیت بسزایی دارد، گفت: در بورس کالا، هر فرد می‌تواند به شکلی شفاف و آزادانه به خرید و فروش بپردازد. قانونی که مجلس در این زمینه تصویب کرد، گامی بزرگ در جهت تأمین مالی غیرتورمی است. این اقدام با کاهش آثار منفی خلق نقدینگی، تأمین مالی پایدار و با پشتوانه‌ای برای اقتصاد فراهم می‌کند.

همتی با بیان این که ابزار‌هایی مانند برات، اوراق گام و اسناد اعتباری به زنجیره تأمین و تولید کمک می‌کنند، افزود: این ابزار‌ها امکان تأمین مالی برای واحد‌های تولیدی را فراهم می‌کنند و اهداف رشد اقتصادی را محقق می‌سازند.

او، همچنین اشاره کرد: محصولاتی مانند طلا و نقره، با مازاد تولید مواجه‌اند و می‌توانند به عنوان ابزاری برای حفظ ارزش دارایی‌های مردمی که در معرض نوسانات بازار هستند، نقش‌آفرینی کنند.

همتی در ادامه با اشاره به اهمیت هماهنگی با بانک مرکزی برای صدور اوراق مبتنی بر دارایی‌ها توضیح داد: با توجه به حساسیت این موضوع، همکاری نزدیک با بانک مرکزی الزامی است. همچنین، با تخمین تأمین مالی حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار از این مسیر، گامی بزرگ در رفع رکود و تأمین مالی کشور برداشته می‌شود.

ضرورت مقابله با رانت

وزیر اقتصاد بر ضرورت مقابله با رانت تأکید کرد و گفت: مبارزه با رانت و حرکت به سمت رقابت سالم در اقتصاد، مسیری دشوار، اما ضروری است. با شفاف‌سازی معاملات و استانداردسازی محصولات، می‌توان به سمت اقتصادی رقابتی و پویا حرکت کرد. شفافیت در معاملات باعث می‌شود که هر فردی که علم و دانش لازم را داشته باشد، از این بازار‌ها بهره‌مند شود.

او، افزود: ما به شدت از این رویکرد حمایت می‌کنیم و امیدواریم شاهد روز‌های خوبی در بازار سرمایه، بورس کالا و دیگر بازار‌های مالی باشیم.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده