به گزارش میمتالز، در ساعت ۱۲:۰۶ ظهر، شاخص کل بورس با عبور از رکورد تاریخی خود به عدد ۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۳۱۳ واحد رسید. پیشتر در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، این شاخص در سطح ۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۳۶ واحد قرار داشت. با این حال، تحلیلگران بازار معتقدند که بورس همچنان در قویترین محدوده مقاومتی تکنیکال خود قرار دارد.
با وجود این رکوردشکنی، برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه همچنان با مشکلات بنیادی مواجه است. آنها با اشاره به مقایسه شاخص بورس نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۲ بر اساس نرخ دلار آزاد و نیما، از افت ۳۱ درصدی ارزش بازار خبر میدهند.
در پایان معاملات امروز (چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳)، شاخص کل با افزایش ۲۴ هزار واحدی در کانال ۲ میلیون و ۵۴۳ هزار واحدی تثبیت شد. همچنین، شاخص هموزن با رشد ۰.۷۴ درصدی به سطح ۸۱۵ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز در محدوده ۱۲ هزار میلیارد تومان ثبت شد که نسبت به روز گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش داشت.
امروز (چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳) بازار سرمایه شاهد سومین روز متوالی ورود پول حقیقی بود و این بار رقم ورودی به ۶۰۰ میلیارد تومان رسید. اما نکته جالب توجه این بود که برخلاف روزهای معمول، ورود پول حقیقی به سهام نزدیک به منفی ۳ میلیارد تومان ثبت شد. عمده سرمایهگذاری حقیقیها به سمت صندوقهای سهامی روانه شد، اتفاقی که به گفته کارشناسان، شکافی کمسابقه بین اقبال به سهام و صندوقهای سهامی ایجاد کرده است.
در میان صنایع فعال، گروههای بانکی، خودرویی و فلزات اساسی همچنان بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند و در صدر جدول معاملات روزانه قرار گرفتند.
از سوی دیگر، صندوقهای درآمد ثابت برای چهارمین روز متوالی با خروج پول مواجه شدند و ۶۵ میلیارد تومان از این صندوقها خارج شد. این روند در شرایطی رخ میدهد که معمولاً در پایان هفته، شاهد ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت برای بهرهمندی از سود در تعطیلات هستیم. تحلیلگران بر این باورند که خروج پول از این صندوقها احتمالاً به نیت ورود به صندوقهای سهامی صورت گرفته است.
همچنین، معاملات صندوقهای طلا امروز رونق گرفت. این صندوقها با بازگشایی مثبت همراه بودند و بیشتر آنها وارد حباب مثبت شدند. در نتیجه، صندوقهای طلا نیز شاهد ورودی ۴۹۲ میلیارد تومانی پول حقیقی بودند که نشانهای از تقاضای بالای سرمایهگذاران برای این ابزار مالی است.
نرخ دلار در سامانه نیما به ۵۴ هزار و ۴۴۳ تومان رسید. این رقم در حالی ثبت شده که دلار نیما از ابتدای آبان، همزمان با آغاز روند صعودی شاخص کل بورس، از حدود ۴۸ هزار تومان رشدی ۱۰ تا ۱۱ درصدی را تجربه کرده است. فعالان بازار سرمایه این افزایش را بهعنوان سیگنال مهمی از سوی دولت چهاردهم تعبیر کرده و بخشی از رشد اخیر بازار را ناشی از این سیاست میدانند. این رشد نه تنها به تولید و صادرات کمک میکند، بلکه باعث جذابتر شدن سودآوری صنایع میشود. از سوی دیگر، با راهاندازی بازار ارز توافقی و قرار گرفتن دلار در محدوده ۶۰ هزار تومان، سودآوری برخی صنایع افزایش بیشتری خواهد یافت.
از سوی دیگر، صحبتهای وزیر اقتصاد نیز مورد توجه بازار قرار گرفت. «عبدالناصر همتی» در مراسم آغاز معاملات ابزارهای مالی مرتبط با نقره تأکید کرد که دولت به شدت از شفافسازی معاملات حمایت میکند و امیدوار است بازار سرمایه، بورس کالا و سایر بازارهای مالی روزهای روشنی در پیش داشته باشند.
طبق گزارش سنا، تعداد کل صندوقهای موجود در بازار سرمایه از ابتدای سال جاری تاکنون از ۴۵۲ به ۴۹۰ صندوق افزایش یافته و ۳۸ ابزار جدید برای سرمایهگذاری غیرمستقیم به بازار اضافه شده است. در ۲۰ ماه گذشته نیز ۱۰۶ صندوق جدید معرفی شدهاند. با این حال، کارشناسان معتقدند با وجود رشد تعداد صندوقها، وضعیت کلی بسیاری از آنها مطلوب نیست و برخی از این صندوقها دچار حباب منفی شدهاند.
همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی، از ابتدای سال تا ۱۹ آذر، صنعت خودرو با ۴.۳ میلیارد دلار، ماشینآلات با ۲.۶ میلیارد دلار و صنایع معدنی با ۲.۱ میلیارد دلار، بیشترین میزان ارز نیمایی را دریافت کردهاند.
کارشناسان میگویند البته، باید توجه داشت که شاخص کل و بسیاری از سهمها به محدوده مقاومتی رسیدهاند. اگر بازار به دلیل این مقاومتها با اصلاح مواجه شد، نباید آن را نشانه بدی دانست. استراحت و دستبهدست شدن سهمها در روندهای صعودی، حرکت بعدی را قدرتمندتر میکند و این یک نشانه مثبت محسوب میشود.