تاریخ: ۲۵ آذر ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۲۱
بازدید: ۸۴
کد خبر: ۳۶۲۰۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام:

ارزش بازار خیلی از شرکت‌های بورسی یک سوم قیمت جایگزینی آنها هم نیست

ارزش بازار خیلی از شرکت‌های بورسی یک سوم قیمت جایگزینی آنها هم نیست
‌می‌متالز - محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: تعدیل و تغییر سیاست ارزی بانک مرکزی می‌تواند به مرور باعث ایجاد روند کاهشی نرخ ارز در بازار آزاد باشد.

به گزارش می‌متالز، «محمدرضا پورابراهیمی» در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: در طول دو سه سال اخیر بار‌ها تاثیر سیاست ارزی و پولی بر بازار سرمایه را تذکر داده‌ایم ولی معلوم نیست که بانک مرکزی چرا به جای رویکرد عملی، با سیاست سرکوب، عملا اثر منفی بر بازار گذاشته است.

او افزود: همین موضوع موجب شده تراز تجاری کشور هم منفی شود. سیاست بانک مرکزی باعث تشویق واردات و سرکوب صادرات شد و تراز تجاری سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار منفی شد. حالا بعد از دو سال بانک مرکزی سیاست خود را اصلاح کرده که هم برای تقویت تولید در داخل و هم بهبود صادرات موثر است. از این رو در نیمه دوم سال افزایش صادرات را شاهد خواهیم بود.

کاهش حاشیه سود صنایع بورسی

او ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ نرخ حاشیه سود بنگاه‌ها و بنگاه‌های موثر در بازار سرمایه از ۲۸ درصد به ۱۶ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرد. باید توجه داشت که بازار سرمایه با این نرخ مزیت خود را برای سرمایه‌گذاری را از دست می‌دهد. اما حالا اولین اثر تغییر سیاست ارزی این است که سودآوری شرکت‌ها را افزایش می‌دهد.

پورابراهیمی تاکید کرد: نکته دوم موضوع تغییرات نرخ پایه شرکت‌هاست. ارزش بازار خیلی از شرکت‌ها در بورس یک سوم قیمت‌گذاری جایگزینی آن‌ها هم نیست و حالا با تغییر نرخ ارز تفاوت زیادی ایجاد می‌شود؛ بنابراین این سیاست جدید و ریل جدید بانک مرکزی را که با تاخیر دو ساله انجام شده است، به فال نیک می‌گیریم.

اثر ارز توافقی بر بازار آزاد

رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با نرخ توافقی می‌توان نرخ ارز در بازار آزاد را هم کاهش داد گفت: اگر سیاست تشویق صادرات را ایجاد کنیم و رانت را برای واردات تعریف نکنیم بر نرخ بازار آزاد هم تاثیر می‌گذارد. کنار این اقدام هم در حوزه سیاست پولی اشکالاتی وجود داشت. با استقرار تیم جدید در دولت شاهد تغییر در سیاست پولی بودیم که پیش از این رویکرد سود سپرده‌های بانکی تاثیر منفی بر بازار سرمایه سرمایه گذاشته بود، اما اتفاقی که در حوزه سیاست پولی افتاد همگام با رویکرد تقویت پولی شده است. اگر سیاست پولی را در این مسیر سوق دهیم بازار سوداگری و دلالی را هم می‌توانیم کنترل کنیم.

فعالان بازار سرمایه هیجانی نشوند

پورابراهیمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در بازار سرمایه ایران سرمایه‌گذاران عمدتا با رویکرد سرمایه‌گذاری عمومی وارد می‌شوند و تحت تاثیر رفتار دیگران و اطلاعات دیگری هستند که به آن‌ها هیجان وارد می‌کند. تاکید ما این است وقتی که در بازار صف خرید می‌شود، حتما با تحلیل علمی و کار تخصصی عمل کنند و شبیه به سال ۹۹ رفتار نشود که، چون آن زمان همه خرید کرده‌اند ما هم بگویم باید بخریم یا بالعکس وقتی صف فروش می‌شود همه به دنبال آن حرکت کنند. پیشنهاد ما این است که در زمان صعودی شدن شاخص از رفتار هیجانی پرهیز شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده