به گزارش میمتالز، «طهمورث یوسفی» امروز، ۲۸ آذرماه در جلسه همافزایی دستگاههای حاکمیتی و تشکلهای معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان فارس بیان کرد: نیاز مبرم به اکتشاف در عمق زمین در نوار شمالی فارس و شناسایی و معرفی قابلیتهای مهم گردشگری و ژئوپارک در استان فارس داریم.
وی تصریح کرد: مرکز زمینشناسی شیراز در سال ۷۶ با طراحی نقشه ۴۰ بخش در استان آغاز شد و در حال حاضر هیچ کجای استان فارس بدون نقشه نیست؛ از طرفی ۲۰ درصد بخشهای زمینشناسی کشور، توسط مرکز زمینشناسی شیراز انجام شده است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور ادامه داد: نزدیک به ۳۰ پروژه مهم معدنی اکتشافی در قالب ۹ شهرستان توسط مرکز متبوع انجام شده است.
وی تصریح کرد: ۵ محدوده اولویتدار نقشههای ۲۵ هزار نیز در گذشته تعریف شد که سازمان زمینشناسی کشور در قالب ۷ گزارش این ۵ نقشه را تهیه و ارائه کرد که ۲ پهنه آن در استان فارس قرار دارد.
یوسفی گفت: نتایج اکتشاف معدنی ۹ شهرستان از جمله لامرد، مهر، قیر و کارزین، گراش، ممسنی، سپیدان، خنج و فراشبند نیز ارسال شده است.
وی با بیان اینکه در بخش گوهرسنگها نیز کار پژوهشی توسط این مرکز انجام شده است، گفت: در دشت مردشت به عنوان پر مخاطرهترین، وسیعترین و اقتصادیترین دشت هم حدود ۶ سال است که پایش سالانه انجام میشود.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور افزود: روی زمینشناسی زیستمحیطی دریاچه بختگان نیز بررسیهایی توسط این مرکز انجام شده است.