به گزارش میمتالز به نقل از مس پرس، دکتر «حسین مدرس خیابانی» در جریان بازدید از بیستودومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست، با تاکید بر اینکه توجه به موضوعات زیستمحیطی یکی از اجزای مهم برنامهریزیهای کلیدی در شرکت ملی صنایع مس ایران است، اظهار کرد: مجموعه ملی مس با شعار "نگاه ما به تولید و محیط زیست یکی است" در این نمایشگاه حضور یافته است و مرور رویکرد و برنامهریزی همکاران بنده در حوزههای زیستمحیطی توجه کامل ملی مس به این شعار را در عرصه عمل هم به خوبی تصدیق میکند.
وی تصریح کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران سرمایهگذاریهای عظیمی در حوزههای محیطزیستی انجام داده است و در کنار این، سالانه هزینههای بسیاری هم در بحث کنترل و مدیریت آلایندههای زیستمحیطی به عناوین و شکلهای مختلف پرداخت میکند.
دکتر مدرسخیابانی با اشاره به اینکه یکی از طرحهای مهم زیستمحیطی آینده شرکت ملی مس تولید آجر از باطلههای معدنی است، اظهار کرد: خوشبختانه مطالعات بسیاری در این رابطه انجام شده و در عین حال تجربه کشورهای پیشرو در این زمینه هم مد نظر قرار گرفته خواهد شد تا در آینده بتوانیم برنامهریزی مناسبی برای حجم بسیار زیاد باطلههای معدنی داشته باشیم.
وی همچنین به نقش پررنگ ملی مس در حوزه ایجاد شبکههای جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهری در استانهای محل استقرار مجتمعهای تولیدی این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت ملی مس در راستای عمل به تکالیف زیستمحیطی و مسوولیتهای اجتماعی خود ۱۰ شهر را در استانهای آذربایجان شرقی و کرمان در حال برنامهریزی و اجرای شبکه فاضلاب شهری دارد که نشان از عزم و جدیت ما در این حوزهها است.
وی افزود: از دیگر موارد توجه ملی مس به محیط زیست، برنامهریزی و اجرای ۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی است که انرژی کاملا پاک بوده و بدون کمترین آلایندگی نقشی مهم در تامین برق مجتمعهای تولیدی مس خواهد داشت.
دکتر مدرسخیابانی تصریح کرد: طبیعی است که برای شرکت ملی مس راحتتر بود به جای احداث نیروگاه خورشیدی، نیروگاه حرارتی بسازد، چراکه ساخت نیروگاه حرارتی هزینه به مراتب کمتری دارد، اما اولا به خاطر توجه به موضوعات زیستمحیطی و بعد هم پیچیدگیهای تامین خوراک آن، ما را به سمت ساخت نیروگاه خورشیدی برد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه با اشاره به تدوین پیوست زیستمحیطی برای طرح کیمیا (کاتد یک میلیون تنی ملی مس) اظهار کرد: خوشبختانه این پیوست در حال تدوین و نهایی شدن است و در قالب آن برنامهریزی دقیقی در حوزه احداث کارخانههای اسید سولفوریک و اسید فسفریک، بازچرخانی آب، جنگلسازی، کاشت درخت و ... گنجانده شده است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت مدیریت و بازچرخانی منابع آبی در مجتمعهای تولیدی مس به عنوان یک رویکرد مهم محیطزیستی، گفت: با توجه به مشکلات آبی که کشور با آن مواجه است اقدامات بسیار خوبی در بحث بازچرخانی آب در شرکت ملی صنایع مس ایران برنامهریزی و اجرا شده است، به طوری که امروز از میزان ۱۲۰ میلیون مترمکعب آبی که سالانه در مجتمع مس سرچشمه استفاده میشود، بیش از ۹۰ میلیون متر مکعب آن دوباره تصفیه و بازچرخانی شده و مجددا در فرآیند مصرف قرار میگیرد. ضمن اینکه در مجتمعهای شهربابک و سونگون هم بیش از ۸۰ درصد آب مصرفی بازچرخانی میشود.
گفتنی است، «علیرضا بهمنآبادی» مدیر ایمنی و بهداشت شرکت ملی مس در جریان این بازدید گزارشی از اقدامات زیستمحیطی شرکت ملی مس به دکتر مدرسخیابانی ارائه کرد.
در جریان بازدید روز شنبه (یکم دیماه ۱۴۰۳) مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از نمایشگاه محیط زیست، «کیومرث مبلغناصری» معاون توسعه و کنترل تولید، «غلامرضا ملاطاهری» معاون طرح و برنامهریزی راهبردی و «مهدی اهرابی» معاون منابع انسانی و پشتیبانی نیز حضور داشتند.
منبع: مس پرس