به گزارش میمتالز، دستیار رئیسجمهور روسیه، اعلام کرد که کشورهای بلاروس، بولیوی، اندونزی، قزاقستان، تایلند، کوبا، مالزی، اوگاندا و ازبکستان از تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۲۵ به طور رسمی شرکای جدید گروه بریکس خواهند بود.
وی روز دوشنبه، ۲۳ دسامبر، طی اظهاراتی که در رسانههای روسی منتشر شد، گفت: در آستانه نشست قازان، ۳۵ درخواست برای پیوستن به بریکس تحت شرایط مختلف دریافت کردیم.
اوشاکوف افزود: بدون شک یکی از مهمترین نتایج این نشست، ایجاد دستهبندی جدید به نام کشورهای شریک بریکس و توافق بر سر فهرست ۱۳ کشور بود. پیشنهادها به این کشورها ارسال شده است.
دستیار ولادیمیر پوتین در ادامه گفت: تا به امروز، بلاروس، بولیوی، اندونزی، قزاقستان، کوبا، تایلند، مالزی، اوگاندا و ازبکستان آمادگی خود را برای تبدیل شدن به کشورهای شریک بریکس تأیید کردهاند.
اوشاکوف تأکید کرد که این کشورها از اول ژانویه ۲۰۲۵ به طور رسمی شرکای بریکس خواهند شد.
وی اضافه کرد: ما انتظار داریم به زودی پاسخ چهار کشور دیگر را که دعوتنامه برای آنها نیز ارسال شده است، دریافت کنیم.
اوشاکوف خاطرنشان کرد که بیش از ۲۰ کشور علاقه خود را به همکاری با بریکس اعلام کردهاند و درهای این گروه برای ورود کشورهای همفکر همچنان باز است.
گروه بریکس (BRICS) در سال ۲۰۰۶ توسط پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور جهان، شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی به منظور تقویت همکاریهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شکل گرفت.
اهداف اصلی این گروه شامل ایجاد یک نظم چندقطبی در اقتصاد جهانی، تقویت همگرایی اقتصادی و کاهش وابستگی به نظام مالی غرب، بهویژه دلار آمریکا، است.
عضویت رسمی ایران در بریکس که از اول ژانویه ۲۰۲۴ آغاز شد، نقطه عطف مهمی در سیاست خارجی کشورمان به شمار میرود.
ایران به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت و گاز و دارنده منابع انرژی استراتژیک، میتواند به تنوع بخشی به انرژی اعضای گروه کمک کند. از سوی دیگر، عضویت در بریکس برای ایران فرصتی است تا دسترسی خود به بازارهای جدید را افزایش داده و نقش فعالی در اقتصاد بینالمللی ایفا کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم