به گزارش میمتالز، عرفان صالحینژاد کارشناس حوزه سیاستگذاری با اشاره به اهمیت رویکرد جدید مالیاتی در تعامل بین مودیان و نظام مالیاتی با نظرخواهی از آنان در جهت نحوه مصرف مالیات گفت: سازمان امور مالیاتی با اجازه دادن به شهروندان برای تأثیرگذاری بر نحوه تخصیص کمکهای مالیاتی خود، رویکردی مشترک با تعامل مثبت بین مردم و نظام مالیاتی را برای توسعه اقتصاد ملی رقم زدند.
وی ادامه داد: این تعامل مثبت اثرگذاری بالایی در افزایش درآمدهای مالیاتی و همچنین هدایت مردمی منابع مالیاتی به سمت توسعه زیرساختی در کشور رقم خواهد زد و این تعامل را تقویت خواهد کرد.
صالحینژاد با اشاره به تامین مالی پروژههای مرتبط با تامین و توسعه زیرساختهای انرژی شهرکهای صنعتی در طرح نشاندار کردن مالیاتها گفت: یکی از موارد مهم در زمینه حمایت مالیاتی مردم از پروژههای ملی کشور، مسئله مربوط به تمرکز بر تخصیص منابع مالیاتی توسط مودیان به زیرساختهای انرژی شهرکهای صنعتی بوده است.
وی افزود: تامین مالی مستقیم مودیمحور پروژههای اتصال شهرکهای صنعتی به شبکه ملی برق و گاز و آب کشور از جمله موارد مهم و راهبردی طرح نشاندار کردن مالیات بوده است که معادل ۴۰ پروژه کلان زیرساختی در بخش شهرکهای صنعتی به سرانجام رسیده است و سبب شده است که به عنوان اولویت توسعه زیرساختهای انرژی برای ایجاد شغل، افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی در شهرکهای صنعتی توسط مودیان در طرح نشاندار کردن مالیاتها رخ دهد.
این کارشناس سیاستگذاری با بیان اینکه پرداختن به عدم تعادل انرژی از طریق ابتکارات مالی مبتنی بر تخصیص مستقیم مالیات توسط مودیان زمینه را برای آینده انرژی پایدارتر و عادلانهتر فراهم میکند گفت:مشارکت فعال مودیان مالیاتی در شکل دادن به توسعه زیرساختها در تحقق پتانسیل کامل کشور بسیار مهم خواهد بود.
صالحینژاد با اشاره به افزایش شفافیت در محل هزینهکرد مالیاتها با طرح جدید سازمان امور مالیاتی گفت: در نشاندار کردن مالیات توسط مودیان طرح خوبی بود که امسال توسط سازمان امور مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد. با توجه به نتایج مثبتی که از این اقدام به دست آمد، در مجلس مصوب شده است که این طرح سال آتی نیز اجرایی شود.
وی یادآور شد: این طرح کمک میکند تا افزایش شفافیت در محل هزینه کرد مالیاتها را داشته باشیم و انگیزه مودیان را برای پرداخت مالیات افزایش دهیم.
وی افزود: بنابراین یکی از جنبههای قابل توجه اصلاح نظام مالیاتی، تأکید بر مشارکت عمومی در تعیین هزینههای مالیاتی است. این رویکرد مشارکتی شهروندان را قادر میسازد تا نظرات خود را در مورد اولویتهای توسعه زیرساختی، به ویژه در مورد شهرکهای صنعتی بیان کنند و عمدتا نیزدر راستای دموکراتیک کردن فرآیند تخصیص مالیات و نظرسنجی عمومی از مردم و شفافیتبخشی در این زمینه صورت پذیرفته است.
او بیان کرد: شهرکهای صنعتی و بخش مربوط به زیرساختهای انرژی این شهرکها یکی از مهمترین بخشهای تامین مالی شده در طرح نشاندار کردن مالیات بوده است که ثمرات مهمی را برای رشد اقتصادی کشور و حل معضل انرژی شهرکهای صنعتی خواهد داشت که امید است در سال آتی با رشد پروژههای مرتبط با حل ناترازی انرژی، شاهد تداوم تامین مالی مردمی و هدایت منابع مالیاتی به سمت پروژههای مرتبط با بخش انرژی و حل ناترازی انرژی بخشهای مرتبط با صنعت باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان