به گزارش میمتالز، حراج همزمان مدل جدیدی از حراج حضوری در بورس کالای ایران است که به درخواست کارگزاران از روزهای آتی اجرا میشود. هدف از اجرای این مدل حراج حضوری، بهبود و بهینهسازی فرآیندهای معاملات است که مهمترین مزیت این نوع معامله، کاهش زمان انجام معاملات است.
حمیدرضا رحمنی، مدیر عملیات بازار فیزیکی بورس کالای ایران گفت: با توجه به رشد حجم معاملات و افزایش تعداد عرضهها در تالارهای معاملاتی بورس کالا و با توجه به درخواستهای کارگزاران بهمنظور بهبود فرآیندهای معاملاتی و کاهش زمان انجام معاملات، با الگوبرداری از حراجهای متداول در دنیا روش حراج همزمان معرفی شد.
وی گفت: نکته حائز اهمیت درخصوص فرآیند تخصیص این است که قیمت خریدشده توسط هر مشتری براساس کمترین قیمت رقابتی آن مشتری که قابلیت برنده شدن در فرآیند حراج را دارد، خواهد بود. در انتهای حراج نیز میزان کالای تخصیصیافته به هر تقاضا به همراه تمامی قیمتهای متقاضیان برای طرفین معامله مانند رویههای فعلی نمایش داده میشود.
این روش در کنار دو روش فعلی امکان گسترش و توسعه بیشتر بازارهای فیزیکی بورس کالا را در آینده فراهم خواهد کرد. در این روش خریداران، قیمتهای مدنظر خود را به صورت تحلیلی و بر مبنای دادههای تاریخی مانند عرضه و تقاضای گذشته، روند قیمت و همچنین دادههای فعلی مانند عرضه و تقاضای فعلی، ضرورت خرید محصول برای خریدار، ریسک قیمت خرید و... تعیین میکنند.
مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران از پذیرهنویسی هجدهمین صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلا و بیستمین صندوق کالایی بورس کالا با نماد «قیراط» از روز چهارشنبه ۱۲ دیماه خبر داد.
پذیرهنویسی اولیه واحدهای سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلای دماوند (قیراط) که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و براساس مقررات، اساسنامه و امیدنامه خود فعالیت خواهد کرد، از روز چهارشنبه ۱۲ دیماه به مدت چهار روز کاری آغاز میشود.
هدف از تشکیل این صندوق جمع آوری سرمایه از سرمایهگذاران و اختصاص آنها به خرید اوراق بهادار مبتنی بر فلز طلا به منظور کاهش ریسک سرمایهگذاری، بهرهگیری از صرفه جوییهای ناشی از مقیاس و تامین منافع برای سرمایهگذاران است.
پذیرهنویسی هجدهمین صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلا و بیستمین صندوق کالایی بورس کالا با نماد «قیراط» که از روز ۱۲ دی به مدت چهار روز کاری آغاز شده بود، با جذب ۴۹۰ میلیارد تومان با موفقیت به اتمام رسید. پذیرهنویسی هجدهمین صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلا با نماد «قیراط» از امروز (چهارشنبه) ۱۲ دیماه به مدت چهار روز کاری آغاز شده بود با استقبال بالای سرمایهگذاران و با جذب ۴هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال سرمایه عموم مردم در همان دقایق ابتدایی پذیرهنویسی با موفقیت به اتمام رسید.
از روز سهشنبه ۱۱ دیماه معاملات ثانویه صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای درخشان آبان با نماد"درخشان" آغاز شد.
به این ترتیب معاملات ثانویه صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای درخشان آبان در نماد معاملاتی "درخشان" از روز سهشنبه ۱۱ دیماه از ساعت ١١:٣٠ تا ساعت ۱۵آغاز میشود.
روز سهشنبه ۱۱ دیماه ۴۰ دستگاه کامیون کشنده فاو متعلق به سیبا موتور در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که مورد معامله قرار گرفت.
۴۰ دستگاه کامیون کشنده FAW J ۶ P-۴۶۰ متعلق به شرکت سیبا موتور در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که ۲۰۰ دستگاه تقاضا برای آن ثبت و در نتیجه با قیمت ۴ میلیارد و ۹۳۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان معامله شد.
گفتنی است قیمت نهایی کامیون کشنده فاو رنگ سفید مدل ۱۴۰۳ علاوه بر قیمت کشف شده، ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینههای جانبی جمعا به مبلغ ۲۹ میلیون و ۳۹۹ هزار تومان شامل مالیات، عوارض شماره گذاری، هوشمندسازی کارت سوخت، بیمه شخص ثالث و ... است.
چهارشنبه ۱۲ دیماه ۵۰ دستگاه کامیونت فورس متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که مورد معامله قرار گرفت.
جزییات معامله کامیونت FORCE کابین بدون خواب ۶ تن بدون کاربری:عرضه:۲۰دستگاه، تقاضا: ۷۸دستگاه، قیمت معامله شده: یک میلیارد و ۸۱۱ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان
جزییات معامله کامیونت FORCE (۳.۸ تن):عرضه:۳۰ دستگاه، تقاضا: ۴۵دستگاه، قیمت معامله شده: ۹۴۵ میلیون و ۷۳۳ هزار تومان
منبع: کالاخبر