به گزارش میمتالز، خستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با رویکرد بومیسازی و حمایت از تولید داخلی و با هدف آشنایی فولادسازان با ظرفیتهای داخلی و ارتباط میان تامینکنندگان و فولادسازان، نقش شرکتها و تامینکنندگان در توسعه و پشتیبانی صنعت فولاد، تامینکنندگان تجهیزات فولادی و نیز تلاش فولادسازان در مقابل تحریمها با رویکرد حمایت از شرکتهای فولادی داخلی و بومیسازی با استقبال بینظیری برگزار شد. جایی که در آن روز (سال ۱۳۹۷) ظرفیت فولادی بیش از ۳۰ میلیون تُن برآورد شده بود. نتیجه جشنواره ایجاد بانک اطلاعاتی از قطعات تولید داخل در زمینه صنعت فولاد با حضور شرکتهای بزرگ فولادی بود. آغاز موج فراگیر بومیسازی و حمایت از تامین داخلی و تجربهی موفق اولین جشنواره ملی فولاد، انجمن تولیدکنندگان فولاد، وزارت صمت، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، اتاق بازرگانی ایران و تهران و فولادسازان را مصمم به تداوم برگزاری جشنواره و گنجاندن آن در تقویم کشور کرد.
دومین جشنواره ملی فولاد با رویکرد بومیسازی و توسعه فناوری بزرگترین گردهمایی فعالان حوزه فولاد، توجه ویژه به شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها در راستای تولید ملی، امضای تفاهمنامه میان تولیدکنندگان فولاد کشور با سایر نهادهای تامینکننده و حمایتی مواردی بودند که در دومین سال برگزاری جشنواره دنبال شد. ویژگیهای دومین جشنواره ملی فولاد؛ تکمیل باتک اطلاعاتی تأمینکنندگان در نمایشگاه ملی بومیسازی زنجیره فولاد و تطابق توانمندی آنان با فرصتهای ساخت داخل در ۵ گروه، مکانیک شامل قطعات و تجهیزات مکانیکی و انتقال مواد، سیالات شامل قطعات و تجهیزات پنوماتیکی، هیدرولیکی، تاسیساتی، روانکارها و آزمایشگاهی، برق و ابزار دقیق شامل قطعات و تجهیزات برقی، الکتریکی، ابزار دقیق، اتوماسیونی و آزمایشگاهی، مواد شامل مواد مصرفی، مواد اولیه، استحصال پسماندها، فروآلیاژها و نسوزها و تجهیزات وابسته، تحقیق و توسعه و فناوری شامل متالورژی، فرآیند، انرژی و محیط زیست برگزار شد. سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با رویکرد بومیسازی و توسعه فناوری و به منظور بهرهبرداری حداکثری از توانمندیهای داخلی زنجیره آهن و فولاد کشور از سنگ آهن تا محصول نهایی با یکسال وقفه به دلیل محدودیتهای کرونایی در بهمنماه ۱۴۰۰ برگزار شد. جایی تولید فولاد کشور ۳۰ میلیون تُن و ظرفیت نصب شده ۴۰ میلیون تُن بود و ایران در رده دهم تولیدکنندگان فولاد دنیا قرار داشت. از اینجا بود که محدودیتهای انرژی به شکل پررنگ و تاثیرگذار نمایان شد و فاصلهی معنادار ظرفیت ۴۰ میلیونی و تولید ۳۰ میلیون تُنی موید این واقعیت بود.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومیسازی و حمایت از ساخت داخل، راه اندازی سامانه جامع بومیسازی زنجیره آهن و فولاد ایران با هدف ارتباط بین تامینکننده و مصرف کننده تجهیزات بومیسازی شده و همچنین راهبری شرکتها در صرفهجویی ارزی یک میلیارد دلاری برپا شد. حاصل حضور بزرگترین عرضهکنندهی شمش فولادی کشور، در چهارمین جشنواره ملی فولاد ایران انعقاد شش تفاهمنامه در زمینه بومیسازی بود. پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومیسازی، توسعه فناوری، برندسازی و انتقال دانش فنی برپا شد.
ششمین جشنواره ملی فولاد در حالی چند روز آینده با محور اصلی متمایز ملی «بومیسازی، توسعه فناوری و انتقال دانش فنی بر اساس نیاز زنجیره آهن و فولاد» برگزار میشود که سایهی محدودیتهای انرژی (برق و گاز) بیشتر همیشه بر سر فولادسازان سنگینی میکند.
در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران قرار است شرکتهای فولادی با تمرکز بر این مسائل راه حلهایی ارائه داده تا بتواند این جشنواره را به محلی برای ایجاد روشنگری نسبت به میزان مصرف انرژی صنایع معدنی و تولید فولاد برای عموم و مسئولین تبدیل کرده و راهکارهای خود جهت ورود به عرصه تولید انرژی و رفع ناترازی ارائه دهند. احداث ده هزار مگاوات نیروگاه نیازمند سرمایهگذاری شش میلیارد دلاری است. تأمین این مقدار ارز نیازمند تولید پایدار و درآمد مستمر است. اگر دولت انتظار احداث نیروگاه اختصاصی از سوی فولادسازان دارد، میبایست، شرایط درآمد پایدار که مستلزم تامین انرژی است را فراهم کند.
منبع: چیلان