به گزارش میمتالز، مهندس محمد آقاجانلو امروز در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران ضمن بیان این مطب و با اشاره به نقش فولاد ایران در سطح جهانی، گفت: کشور ما با توان تولیدی فعلی و قرار گرفتن در بین بزرگان جهانی، نیازمند ارتقای دانش مهندسی و بومیسازی، توجه به فرآیندها و درنتیجه، کاهش وابستگی به واردات است.
وی افزود: از سال ۹۹ تاکنون، بیش از ۲۷ هزار قطعه فولادی بومیسازی شده که به صرفه جویی ۲.۵ میلیارد دلاری انجامیده است.
وی ادامه داد: برای امسال نیز برنامه صرفهجویی ۸۰۰ میلیون دلاری پیشبینی شده که نشاندهنده ظرفیت بالای این صنعت در رشد اقتصادی کشور است.
معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: اکنون ۱۴۳۰ شرکت سازنده بومیسازی در کشور هستند و ۳۰۰ نیازمندی بومیسازی استراتژیک شناسایی شده است.
وی ادامه داد: با ایجاد سامانههای مرتبط، ارتباط مؤثری بین تولیدکنندگان فولاد، مصرفکنندگان قطعات صنعتی و شرکتهای تأمین مهندسی برقرار شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه امسال قرارداد نخستین کمپرسور مگامدول احیای مستقیم فولاد (پرد) برای بومیسازی منعقد شده و پروژههای بزرگی مانند تأمین گاز احیایی از زغال حرارتی در دستور کار قرار دارد.
همچنین، سال گذشته تفاهمنامه سهجانبهای بین ایمیدرو، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات برای ارتقای استانداردها و طرحهای بومیسازی با راهاندازی سامانه کارلینک انجام شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به چالشهای پیش روی صنعت فولاد گفت: محدودیتهای حال حاضر در حوزه برق و گاز فشار زیادی به این صنعت وارد کرده است.
وی ادامه داد: کاهش آلایندگی و مالیات کربن به عنوان چالشهای جهانی محسوب میشوند که رعایت این مسائل، از اولویتهای مهم صنعت فولاد ایران در راستای نهادینه کردن صنعت سبز است.
آقاجانلو گفت: علاوه براین، اقداماتی برای استفاده بهینه از انرژی و تأمین برق از خروجی واحدهای احیا آغاز شده است که میتواند مصرف انرژی را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن قدردانی از تلاش فعالان صنعت فولاد، تصریح کرد: با تلاش سازندگان صنعتی، بومیسازی تجهیزات و فناوریها در این صنعت با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: امیدواریم با تلاش فعالان صنعت فولاد بتوانیم بومیسازی را افزایش دهیم، ارزبری را کاهش دهیم و نیز ارزآوری از نظر توسعه تجهیزات و فناوری را افزایش دهیم.
منبع: ایمیدرو