به گزارش می متالز، محمدرضا حاجی پور در صحن رسمی شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار کرد: استان مرکزی چهارمین قطب صنعتی کشور است که در حوزه های مختلف فعالیت داشته و رتبه نخست تنوع تولید را در کشور به خود اختصاص داده است، همچنین در بخش معدن به عنوان رنگین کمان مواد معدنی ۴۶ نوع ماده معدنی را تولید میکند.
وی افزود: در بخش تجارت با توجه به زمینه های صادراتی در مجموعه استان شاهد رشد و توسعه بخش صادراتی در استان بودهایم که در این راستا در سال گذشته یک میلیارد و ۱۳ میلیون تومان صادرات غیرنفتی در استان صورت گرفته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: در سال گذشته با توجه به تاکیدات انجام شده درخصوص پیگیری و رصد واحدهای صنعتی در کارگروه ملی، رتبه نخست احیا و راهاندازی واحدهای تولیدی از آن استان مرکزی شد .
حاجی پور ادامه داد: با توجه به نامگذاری "رونق تولید" از سوی مقام معظم رهبری در سال جاری، باید پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در اولویت قرار گیرد .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: تاکید بر توسعه صادرات و همکاری مشترک با ۱۵ کشور منطقه و همسایه برنامه ریزی شده است.
حاجی پور در خصوص مسئولیت اجتماعی این سازمان در یاری رساندن و مساعدت به مناطق سیل زده اصافه کرد: در بحث مسئولیت های اجتماعی سازمان صمت، صاحبان واحدهای تولیدی، اصناف و معادن حضوری داشتند به گونه ای که در راستای مساعدت به مناطق سیل زده، ۱۰ میلیارد تومان کمک های نقدی و غیر نقدی صورت گرفته و همچنین ساخت بیمارستان آیت ا... خوانساری یکی دیگر از مواردی است که سازمان صمت مشارکت بالایی در این زمینه داشته است.
وی در خصوص مجوز شرکت املاح معدنی گفت: مجوز فعالیت این شرکت در سال ۱۳۷۸ به صورت قانونی صادر شده و میزان برداشت این شرکت نیز به تصویب شورای عالی معادن رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: هر نوع اقدام و فعالیت در محدوده تالاب میقان با نظر قطعی اداره کل حفاظت محیط زیست انجام می شود و دپو باطله های شرکت املاح نیز بر همین اساس انجام شده است.
حاجی پور خاطرنشان کرد: شرکت املاح معدنی مستقر در تالاب میقان اراک تامین کننده مواد اولیه تمام تولیدکنندگان مواد شوینده در کشور است و حیات صنایع پایین دستی بسیاری به فعالیت عملکرد این واحد معدنی بستگی دارد بنابراین ادامه فعالیت این واحد ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی در خصوص واگذاری های واحدهای صنعتی نیز گفت: این فرآیند از سوی سازمان خصوصی سازی زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی انجام می شود اما مدیریت استان مرکزی در سال های اخیر نقش مهمی در اصلاح واگذاری ها و در نظر گرفتن اهلیت متقاضیان داشته است.
حاجی پور افزود: با وجود اینکه سال گذشته استان های صنعتی کشور در نتیجه اعمال تحریم ها و نوسانات نرخ ارز با مشکلات زیادی مواجه بودند، اما استان مرکزی شرایط مطلوبی در این خصوص داشت و دومین استان آرام کشور در این خصوص بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: تیم های تخصصی این سازمان به صورت شبانه روزی بازار اقلام اساسی بخصوص کالاهایی که مشمول ستاد تنظیم بازار کشور هستند را نظارت می کنند.