تاریخ: ۱۹ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۱۳
بازدید: ۱۰۰
کد خبر: ۳۶۴۶۴۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
در پنل تخصصی گروه فولاد مبارکه در ششمین نمایشگاه فولاد ایران مطرح شد؛

بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم فولاد مبارکه؛ گامی حیاتی در کاهش وابستگی و هزینه‌ها

بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم فولاد مبارکه؛ گامی حیاتی در کاهش وابستگی و هزینه‌ها
‌می‌متاز - در پنل تخصصی «درس‌آموخته‌های فرآیند بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم» گروه فولاد مبارکه در ششمین نمایشگاه فولاد ایران، بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم به عنوان یک نیاز حیاتی برای کاهش وابستگی به واردات و حفظ پایداری تولید در شرایط تحریمی مطرح شد. اقدامی که شرکت فولاد مبارکه با همکاری گروه صنعتی ابویی فرهان توانسته این کمپرسور‌ها را به‌طور موفقیت‌آمیز بومی‌سازی کند و هزینه‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

به گزارش می‌متالز، چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ پنل تخصصی «درس‌آموخته‌های فرآیند بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم» گروه فولاد مبارکه در ششمین نمایشگاه فولاد ایران برگزار شد. در این پنل، مسوولان و کارشناسان شرکت فولاد مبارکه و شرکت گروه صنعتی ابویی فرهان به بیان دستاورد‌ها و چالش‌های بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم پرداختند.

بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم فولاد مبارکه؛ گامی حیاتی در کاهش وابستگی و هزینه‌ها

بومی‌سازی برای حفظ تولید و کاهش هزینه‌ها

محسن پژمان‌نیا، سرپرست تولید احیای مستقیم شرکت فولاد مبارکه در این پنل با تأکید بر اهمیت تکنولوژی کمپرسورها، گفت: با توجه به تحریم‌ها و حساسیت‌های موجود، به‌ناچار باید به سمت بومی‌سازی حرکت کنیم. چرا که اگر یک کمپرسور از مدار خارج شود، کل واحد تولیدی تعطیل خواهد شد و این امر هزینه‌های هنگفتی به شرکت تحمیل خواهد کرد.

وی همچنین به فرآیند نصب و جای‌گذاری کمپرسور‌ها اشاره کرد و افزود: نصب و جای‌گذاری این کمپرسور‌ها یک فرآیند شش‌ماهه است و کار بسیار حساسی به شمار می‌آید. ما برای فرآیند بومی سازی وقتی یک کمپرسور از مدار خارج شد، با انجام تست‌های مختلف توانستیم به مرحله نهایی برسیم.

بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم فولاد مبارکه؛ گامی حیاتی در کاهش وابستگی و هزینه‌ها

همکاری نزدیک با شرکت ابویی فرهان در بومی‌سازی بلوئر‌ها

امیرحسین صفابخش، کارشناس بومی‌سازی شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل گفت: در فولاد مبارکه دو واحد احیای مستقیم قدیم و جدید داریم که هرکدام به بلوئر‌های حساس نیاز دارند. تا پیش از این، این تجهیزات عمدتاً از کشور‌های خارجی تأمین می‌شد، اما اکنون به دلیل تحریم‌ها، تصمیم گرفتیم به سمت بومی‌سازی بلوئر‌ها برویم.

وی در ادامه افزود: ما برای کاهش ریسک به‌کارگیری قطعات بومی، با شرکت ابویی فرهان همکاری کردیم و طی تعاملات و بازرسی‌های دقیق، کمپرسور‌های بومی تولید شد. این فرآیند چهار سال طول کشید و اکنون یک کمپرسور با موفقیت بومی‌سازی شده و کمپرسور دیگر نیز در مرحله سفارش است.

بومی‌سازی بلوئر‌های احیای مستقیم فولاد مبارکه؛ گامی حیاتی در کاهش وابستگی و هزینه‌ها

بومی‌سازی ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از واردات

فرهنگ ابویی، مدیرعامل شرکت گروه صنعتی ابویی فرهان نیز در این پنل به تجربه شرکت خود در بومی‌سازی بلوئر‌ها اشاره کرد و گفت: شرکت ابویی فرهان از حدود ۲۵ سال پیش تأمین‌کننده اصلی فولاد مبارکه بوده و در حال حاضر تأمین‌کننده اصلی ۱۵ محصول بومی‌سازی از جمله کمپرسور بلوئر است. بومی‌سازی این کمپرسور‌ها نه تنها هزینه‌ها را کاهش داده، بلکه این قطعات ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزان‌تر از نمونه‌های خارجی هستند.

وی همچنین به همکاری با فولاد مبارکه برای حذف بروکراسی‌های اداری در فرآیند بومی‌سازی اشاره کرد و گفت: فولاد مبارکه با حمایت‌های خود این امکان را فراهم کرد که بتوانیم به‌طور موفقیت‌آمیز کمپرسور‌های بلوئر را بومی‌سازی کنیم. این اقدام برای شرکت‌های دیگر فولادی که در این مسیر قدم نمی‌گذارند، چالش‌برانگیز است.

در پایان این پنل، مسوولان از بومی‌سازی موفق بلوئر‌ها در شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان یک تجربه جدید یاد کردند که توانمندی‌های داخلی در صنعت فولاد کشور را نشان می‌دهد و می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات و افزایش خودکفایی در این صنعت کمک کند.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده