تاریخ: ۲۰ دی ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۵۹
بازدید: ۶۸
کد خبر: ۳۶۴۷۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

رکوردشکنی چینی‌ها در تولید کبالت در سال ۲۰۲۴

رکوردشکنی چینی‌ها در تولید کبالت در سال ۲۰۲۴
‌می‌متالز - گروه CMOC چین با تولید ۱۱۴،۱۶۵ تن کبالت رکورد تولید خود را در سال ۲۰۲۴ شکست. در مقابل بلومبرگ مدعی است طمع چینی‌ها در افزایش استخراج و تولید کبالت در سال گذشته منجر به مازاد عرضه این فلز معدنی در بازار جهانی شد که نتیجه آن سقوط قیمت کبالت در سال ۲۰۲۴ بود.

به گزارش می‌متالز، چین رکورد تولید کبالت خود را در سال ۲۰۲۴ شکست. گروه CMOC چین در ابتدای سال ۲۰۲۴ جهت تولید ۷۰ هزار تن کبالت برنامه‌ریزی کرد که آمار منتشر شده نشان می‌دهد این شرکت چینی موفق به تولید کبالت بیش از هدف‌گذاری سالانه خود شد. بر این اساس مجموع تولید این فلز معدنی توسط گروه CMOC در طول سال ۲۰۲۴ به ۱۱۴،۱۶۵ تن یعنی حدود دو برابر بیشتر از کل کبالت تولیدی این شرکت در سال ۲۰۲۳ رسید چراکه این شرکت معدنی در طول ۱۲ ماهه سال ۲۰۲۳ تنها ۵۵،۵۲۶ تن کبالت تولید کرد. در جست‌وجوی علت رکوردشکنی چینی‌ها در تولید کبالت مشخص شد گروه CMOC امتیاز بهره‌برداری از معادن کبالت آفریقا را از اواخر سال ۲۰۲۳ کسب کردند.

جدال چینی‌ها با گلنکور بر سر تولید کبالت

شرکت معدنی بریتانیایی-سوئیسی گلنکور (Glencore) بزرگ‌ترین تولیدکننده کبالت در جهان تا سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شد. ولی گروه CMOC چین با افزایش چشمگیر تولید کبالت جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکننده کبالت در جهان را در سال ۲۰۲۴ از آن خود کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد گروه CMOC اواخر سال ۲۰۲۳ مشارکت خود را در تولید کبالت با شرکت معدنی کیسانفو در جمهوری دموکراتیک کنگو آغاز نمود و امتیاز بهره‌برداری کبالت از معادن آفریقا را به دست آوردند که نتیجه آن تولید بیش از ۱۱۴ هزار تن کبالت در سال ۲۰۲۴ بود.

رکوردشکنی چینی‌ها در تولید کبالت در سال ۲۰۲۴

چین متهم ریزش قیمت کبالت در سال ۲۰۲۴

کبالت به عنوان یک ماده معدنی حیاتی در حوزه‌های مختلفی از جمله نظامی و صنعتی کارایی دارد که استفاده از آن در تولید باتری‌های لیتیوم یون در سال‌های اخیر افزایش یافت، به طوری که چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف کننده کبالت در جهان نزدیک به ۸۷ درصد از مصرف کبالت خود را به صنعت باتری لیتیوم یون اختصاص می‌دهد. با این حال خودروسازان چینی در نوامبر ۲۰۲۴ نسبت به کاهش اهمیت کبالت در صنعت خودرو‌های الکتریکی هشدار دادند. ولی گروه CMOC چین بدون توجه به هشدار کارشناسان میزان استخراج و تولید کبالت خود را بالا برد که نتیجه آن مازدا عرضه در بازار جهانی بود. به دنبال این موضوع قیمت کبالت اواخر سال ۲۰۲۴ کاهش محسوسی پیدا کرد، تا جایی که پیش‌تر این فلز معدنی در سال ۲۰۱۶ چنین افتی قیمتی را تجربه کرده بود. بلومبرگ نیز چین را متهم اصلی ریزش قیمت کبالت عنوان می‌کند و مدعی است طمع چینی‌ها در افزایش استخراج و تولید کبالت در سال گذشته منجر به مازاد عرضه این فلز معدنی در بازار جهانی شد و این مسئله سقوط قیمت کبالت در سال ۲۰۲۴ را به دنبال داشت.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده