به گزارش میمتالز، با آنکه خودروسازان خصوصی در بخش مسافریها، سهم پررنگتری داشتند، اما تولید خودروهای تجاری باری، عمدتا بر عهده خودروسازان بخش دولتی بوده و در این خصوص سهم بالاتری را به خود اختصاص دادهاند. با اینحال، همچنان اکثر تولیدات در این بخش با افت تولید همراه بودهاند.
براساس آمار منتشرشده از سوی وزارت صمت، تولید وانت در کشور بهرغم آنکه تقاضای بالایی را به خود اختصاص داده، در آبانماه سال جاری با افت ۷.۶درصدی همراه بوده است. بر این اساس، خودروسازان در آبانماه سال جاری ۱۴هزار و ۴۶۲ دستگاه انواع وانت تولید کردند که این رقم در سال گذشته ۱۵هزار و ۶۵۴ دستگاه بوده است.
سهم خودروسازان خصوصی از این تولیدات یکهزار و ۷۲۹ دستگاه بوده که در مقایسه با رقم ۲ هزار و ۹۲۲ دستگاهی آنها در سال گذشته، افت ۴۰.۸ درصدی را به ثبت رسانده است. با اینحال، آمار کلی تولید در هشت ماه سال جاری با رشد ۴.۴ درصدی همراه بوده و از ۱۰۶ هزار و ۴۶۰ دستگاه در سال گذشته به ۱۱۱هزار و ۱۰۸ دستگاه رسیده است. سهم خصوصیها نیز در هشت ماه سال جاری، از ۲۲ هزار و ۷ دستگاه به ۸هزار ۷۵۳ دستگاه رسیده و کاهش ۶۰.۲درصدی را به همراه داشته است.
تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده نیز در آبانماه سال جاری نسبتبه ماه مشابه سال گذشته با افت ۴۳.۴ درصدی همراه بوده و از ۳هزار و ۱۰۵ دستگاه در آبانماه ۱۴۰۲ به یکهزار و ۷۵۷ دستگاه در آبانماه سال جاری رسیده است.
سهم تولید خصوصیها از تولید آبانماه در این بخش، یکهزار و ۱۳۱ دستگاه بوده که نسبت به رقم یکهزار و ۸۰۶ دستگاهی سال جاری، افت ۳۷.۴ درصدی را به ثبت رسانده است.
بهطور کلی نیز خودروسازان در هشتماه سال جاری موفق به تولید ۱۲ هزار و ۳۶۱ دستگاه انواع کامیونت، کامیون و کشنده شدند که نسبتبه رقم ۲۴ هزار و ۲۵۳ دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، با افت ۴۹ درصدی مواجه شده است. تولید خودروسازان خصوصی در این بخش، ۷ هزار و ۱۸۷ دستگاه بوده که کاهش ۵۳.۹ درصدی را در هشتماه سال جاری نسبت به رقم ۱۵ هزار و ۵۹۱ دستگاهی سال گذشته ثبت کرده است.
بر اساس این آمارها، ایران خودرو در آبانماه سال جاری موفق به تولید ۲ هزار و ۳۰۸ دستگاه انواع وانت شد که نسبتبه تولید ۳ هزار و ۲۶ دستگاهی سال گذشته ۲۳.۷ درصد کاهش تولید داشته است. آمار کلی تولید این خودروها در هشتماه سال جاری نیز با رشد ۳۶.۱ درصدی همراه بود و تولید آن از ۱۴ هزار و ۶۴۸ دستگاه به ۱۹ هزار و ۹۲۹ دستگاه در سال جاری رسید.
در بخش کامیونت، کامیون و کشنده نیز این خودروسازی افت ۵۳.۶ درصدی را ثبت کرده و از تولید یکهزار و ۱۲۶ دستگاهی سال گذشته به ۵۲۳ دستگاه در سال جاری رسیده است. تولید کلی در این بخش نیز در هشت ماه سال گذشته ۷هزار و ۱۸۶ دستگاه بوده که در مقایسه با رقم ۴ هزار و ۷۲۴ دستگاهی سال جاری با افت ۳۴.۳ درصدی همراه بوده است.
برخلاف بخش خودروهای مسافری، دو خودروساز دولتی کشور در بخش تجاریها سهم بالاتری را به خود اختصاص دادهاند. در این میان گروه سایپا موفق به تولید ۸۲ هزار و ۴۲۶ دستگاه انواع وانت در هشت ماه سال جاری شده که این رقم در مقایسه با ۶۹ هزار و ۸۰۵ دستگاهی مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۸.۱ درصدی را به ثبت رسانده است. در میان این تولیدات سهم آبانماه سایپا در سال جاری ۱۰ هزار و ۴۲۵ دستگاه بوده که نسبت به تولید ۹هزار و ۷۰۶ دستگاهی ماه مشابه سال گذشته، افت ۷.۴درصدی را به ثبت رسانده است.
این خودروسازی، اما در تولید انواع کامیونت، کامیون و کشنده با کاهش شدید همراه بوده و با کاهش ۶۹.۵ درصدی از یکهزار و ۴۷۶ دستگاهی هشت ماه سال گذشته به ۴۵۰ دستگاه رسیده است. در آبانماه نیز تولیدات سایپا در این بخش از ۱۷۳ دستگاه به ۱۰۳ دستگاه رسیده و افت ۴۰.۵ درصدی را به ثبت رسانده است.