به گزارش میمتالز، «احسان دشتیانه» مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در حاشیه ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران عنوان کرد: اساسا بومیسازی به معنای توانمندسازی یک کشور برای رفع نیازهای فنی است، البته بین دو مفهوم بومیسازی و خودکفایی نباید اشتباه صورت بگیرد، چراکه ممکن است از لحاظ اقتصادی بهصرفه باشد که برخی مواد یا تجهیزات را وارد کرد و بر اساس مزیت و رقابت باید این مهم را انجام داد؛ ولی در صنعت فولاد ضرورت بومیسازی احساس میشد. در گذشته برای ایجاد واحدهای فولادسازی مزیتهایی، چون انرژی، دسترسی به مواد معدنی و نیروی انسانی متخصص را داشتیم، به همین دلیل طی سالیان متمادی و دهه به دهه نیاز خود را به خارجیها کمتر کردیم و اکنون هیچ نیازی نیست که در داخل قادر به تامین آن نباشیم.
دشتیانه در ادامه با اشاره به بومیسازی در صبا فولاد خلیج فارس عنوان کرد: ما طی سه سال گذشته بخشی از تجهیزات خود مثل کمپرسورهای احیای مستقیم را به صورت قطعه یدکی داخلیسازی کردیم.
وی همچنین درباره بسته پیشنهادی وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: وزیر صمت بسیار تلاش کردند تا این موضوع را برای رئیسجمهور و هیات دولت جا بیندازند که در صورت ادامه محدودیتهای انرژی، صنعت فولاد تعطیل و کارگران آن بیکار خواهند شد. امیدواریم این حمایت آقای اتابک نتیجهبخش باشد.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در پاسخ به خبرنگار «میمتالز» مبنی بر اینکه طرحهای توسعهای این واحد فولادسازی به کجا رسید، عنوان کرد: ما در طرح ارتقای تصفیه آب بندرعباس و همچنین انتقال آب بندرعباس به صنایع شریک هستیم و با شرکتهای زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مشارکت کردیم، زیرا علاوه بر اینکه باید تامین آب پایدار داشته باشیم و با وجود اینکه ما در کنار دریا هستیم و میتوانیم از آبشیرینکن استفاده کنیم، اما بر اساس مسوولیتهای اجتماعی ما به مساله فاضلاب بندرعباس که برای استان جدی است، ورود پیدا کردیم و امیدواریم تا دو سال آینده فاضلاب بندرعباس دیگر به دریا ریخته نشود و سبب مشکلات زیستمحیطی نگردد و تصفیهخانه ارتقا پیدا کند و این آب تصفیهشده به صنایع منتقل و مورد استفاده قرار گیرد؛ البته این پروژه زیرساختی ما بود.
دشتیانه ادامه داد: در طرحهای توسعهای خود مجموعه نیز پروژه احیای مستقیم۲ صبا فولاد خلیج فارس در دست اقدام است که سال گذشته بزرگترین تامین مالی تاریخ بورس برای آن انجام گرفت و ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شد که این طرح هماکنون حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. امیدواریم ظرف یک سال و نیم آینده این پروژه رابه بهرهبرداری برسانیم.
وی در ادامه افزود: توسعه بعدی ما در سال ۱۴۰۷ برای راهاندازی ۱.۵ میلیون تن فولادسازی، نورد و ورق تا ظرفیت ۳ میلیون تن تا سال ۱۴۱۰ است.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس همچنین درباره صادرات فولاد تصریح کرد: چند وقت اخیر اقدام وزیر اقتصاد و امور دارایی درباره نرخ ارز، بسیار جای قدردانی دارد. با حذف نرخ ارز نیمایی، صادرات فولاد دوباره جان میگیرد، چراکه صادرات در حال از بین رفتن بود. با این اقدام خبرهای مثبتی را در زمینه صادرات برای سال آینده خواهیم داشت.
دشتیانه همچنین در پاسخ به این پرسش که راهکار ناترازی انرژی در کشور چیست، بیان کرد: راهکار ناترازی انرژی، اصلاح قیمت مصرف خانگی برای بهینهسازی مصرف خانگی است. با این قیمتهای انرژی، مردم در مصرف برق صرفهجویی نخواهند کرد. البته اگر گاز نداشته باشیم، برق نیز نخواهیم داشت. هرچند با موجی که برای حل ناترازی انرژی پیش آمده، موضوع برق طی سالهای آتی حل خواهد شد، ولی بحران کمبود گاز بیشتر خواهد شد.
وی درباره مصرف انرژی در صبا فولاد خلیج فارس عنوان کرد: در صبا فولاد، برق چندانی مصرف نمیشود، اما در این واحد بیشتر گاز مصرف میکنیم که مدیریت و راهکار ناترازی گاز نیز در دست دولت است.