به گزارش میمتالز، بیستوهشتمین نشست میز صنعت سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «صنعت پالایشگاهی» به همت مدیریت نظارت بر ناشران و اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران این سازمان و با حضور حمید یاری، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس، ولیالله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، ناصر عاشوری دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور، یاسر میرزایی، مدیرکل بودجه و تامین منابع وزارت نفت و جمعی از مدیران پالایشگاهها برگزار شد.
در جریان این نشست، حمید یاری، معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس، ضمن تقدیر و تشکر از همکاران ناشران سازمان بورس برای برگزاری میز صنعت، گفت: برگزاری میزهای صنعت یکی از اقدامات بسیار مثبت سازمان بورس طی سالهای اخیر بوده است.
او با تاکید بر اینکه هدف سازمان بورس از برگزاری این میزهای صنعت کمک به نهادهای تصمیمگیر به عنوان یک بازوی کمکی است، افزود: سازمان بورس با بخش عظیمی از شرکتها، صنایع و در حوزه اطلاعات و دادههای آماری درگیری مستقیم دارد. با توجه به اتفاقات خاص، مثل نرخگذاری خوراک، قیمتگذاری دستوری و نظایر آن، که در سالهای گذشته، در حوزه صنعت، رخ داده و اثرات آن در بازار سرمایه قابل مشاهده است، سازمان بورس با برگزاری میزهای صنعت تصمیم گرفت تا بر اساس دادههایی که از صنایع مختلف گرفته است، مانع تصمیمات غلط شود و به رفع مشکلات آنان کمک کند.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس در این میز صنعت اعلام کرد: خوشبختانه با برگزاری این میزهای صنعت، به نتایج خوب و قابل توجهی رسیدهایم، بر همین اساس قرار است گزارش جامعی از نتایج برگزاری میزها تهیه شود.
یاری افزود: سازمان بورس، بر اساس نتایج به دست آمده از برگزاری میزهای صنعت پالایشگاهی، نامهنگاریها و پیگیریهای مختلفی را انجام داده است. امیدواریم به زودی و با حضور نهاهای متولی و با کمک وزارت نفت، شاهد نتایج مثبت این اقدامات در صنعت پالایش و دیگر صنایع باشیم.
او تاکید کرد: تحلیلگران سازمان بورس به دلیل اینکه به ریسکهای خاص صنایع واقف هستند، میتوانند به بهترین نحو، تاثیر آییننامههای مختلف را بر بازار مورد بررسی قرار دهند.
معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس در عین حال تاکید کرد: برای حل یکسری مشکلات باید گام به گام حرکت کرد. امیدواریم میزهای صنعت ادامه داشته باشد. سازمان بورس هم به منظور حمایت از سهامداران خرد، برای رفع مشکلات صنایع مختلف پیگیریهای لازم را خواهد کرد.
او اعلام کرد: سازمان بورس به عنوان دیدهبان اقتصاد در بورس که اثرات آیین نامههای مختلف را بر فعالیت صنایع دیده است، تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات به کار خواهد گرفت.
ولیالله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس هم در جمع فعالان حوزه صنعت پالایشگاهی گفت: این جلسه برای هماهنگی بیشتر اقدامات مورد نیاز از سوی شرکتها، انجمنها، سازمان بورس و دیگر دستگاههای اجرایی برای ارائه پیشنهادهای لازم جهت سیاستگذاریهای صحیح، تدقیق استراتژیهای توسعه صنعتی و مقابله با بحث صنعت پالایشگاهی برگزار شده است تا موضوعات کلیدی و مهم مربوط به دستگاههای اجرایی کشور ارائه و در جلسات مرتبط در این حوزه تبیین شود.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، بررسی مسائل و مشکلات صنایع را از اهداف برگزاری میز صنعت در حوزههای مختلف، اعلام کرد و گفت: پس از برگزاری این جلسات، همکاران میز صنعت به صورت اجمالی گزارشی از مسائل اساسی و مشکلات صنایع تهیه کرده و به نهادهای ذیربط برای رسیدگی به مشکلات آنان ارسال میکنند.
جعفری افزود: تاکنون گزارشهای مدونی از حوزههای مربوط به صنایع مختلف تهیه شده و از مراجع مختلف پیگیریهای لازم به منظور رفع مشکلات و مسائل مختلف صورت گرفته است.
او بر بهروزرسانی ترازنامه و صورتهای مالی شرکتهای مربوط به این صنعت تاکید کرد و گفت: سازمان بورس برای حمایت از حقوق سهامداران و بر اساس قانون بازار سرمایه مکاتبات زیادی با مسوولان عالی رتبه کشور انجام میدهد تا ضمن انعکاس مشکلات، راهکارهای دقیقی نسبت به حل مسائل اجرا شود.
یاسر میرزایی، مدیرکل بودجه و تامین منابع وزارت نفت هم در ادامه این میز صنعت با بیان اینکه امیدواریم وضعیت اقتصاد پالایشگاهها رو به بهبود پیش برود، اعلام کرد: بورس به عنوان بخشی از بدنه وزارت اقتصاد و تاثیرگذار بر تصمیمات آن وزارتخانه است. وزارت اقتصاد یک بازوی سازمان امور مالیاتی و خزانهداری دارد که نگاه، برنامه، هدف و دستاورد آن این است که بتواند منابع بیشتری برای بودجه عمومی کشور ایجاد کند.
او تاکید کرد: کارگروه سه جانبهای متشکل از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و وزارت نفت، سالانه میزان بدهی و مطالبات مربوط به نفت و فرآوردههای نفتی را جمعبندی و آن را بررسی میکنند. بر همین اساس بورس میبایست به وزارت اقتصاد کمک کند تا در این زمینه به یک نقطه تعادل رسیده و برای بازه زمانی ۶ ماه آینده اقدامات لازم را انجام دهند.
در این میز صنعت، مباحثی مربوط به صنعت پالایشگاهی از جمله، مصوبات مجلس و دولت در رابطه با این صنعت و تاثیر منفی آن، لزوم حمایت دولت از این صنعت، بحث نرخ لوپ کات، قاعده کیفیسازی و دستورالعمل قیمتگذاری، اصلاح آییننامهها تعمیرات اساسی برای این صنعت، مطالبات شرکتها از دولت، قوانین سختگیرانه و نادرست، ورود ستاد تنظیم بازار در قیمتگذاری دستوری، روغن موتور، قیر، واردات وکیوم باتوم و ... ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.
«برگزاری میز صنایع و مکاتبه با نهادهای ذیصلاح برای رفع مشکلات صنایع، تهیه و تنظیم گزارشهای ماهانه، تهیه گزارشهای خاص، اقدامات لازم در ارتباط با ناشران اوراق بهادار، برگزاری جلسات درون سازمانی و دورههای آموزشی و تجلیل از ناشران برتر» از جمله مهمترین اقدامات اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران به شمار میرود.