به گزارش میمتالز، مدیر بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران گفت: با توجه به استقبال بالای سرمایهگذاران از معامله گواهی شمش نقره و معامله بیش از ۵ تن نقره تنها در ۳۶ روز کاری از زمان آغاز این معاملات، بورس کالای ایران آمادگی دارد پس از طی شدن مراحل و ضوابط قانونی، اجازه فعالیت به صندوقهای طلا و سایر صندوقهای کالایی بازار در قالب صندوقهای بخشی و به صورت MULTI NAV (ارزش خالص داراییهای چندگانه) را ارائه کند.
رحمان آراسته گفت: با انجام معامله بیش از ۵ تن شمش نقره در بازار گواهی سپرده شمش نقره تنها در ۳۶ روز کاری از زمان راهاندازی این بازار و ورود نزدیک به ۶ تن شمش نقره به خزانه بورس کالای ایران، بازار نقره کشور برای نخستین بار صاحب یک بازار رسمی و قانونی شده است.
آراسته افزود: با توجه به استقبال سرمایهگذاران از این بازار، قطعا عمق و ارزش این معاملات روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان گفت: عرضه سیمان در بورس کالا، شفافیت خوبی را ایجاد کرد به طوریکه بازار هم برای ما و هم برای مشتریان و هم برای نهادهای نظارتی قابل رصد است و میتوان به راحتی دید که چه کسی چه میزان سیمان و با چه قیمتی فروخته است و کجا مصرف میشود.
علیاکبر الوندیان گفت: ما در پی آن هستیم که صادرات را در بورس کالا ساماندهی کنیم چرا که صادرات سیمان از مسیر بورس، باعث حفظ منافع همه صنایع مرتبط با بازار میشود؛ این اتفاق نظم و شفافیت بیشتر بازار را در پی خواهد داشت. مدیریت این بازار و شفافیت آن نکته مثبت بزرگی است و همه میدانند با چه قیمتی و کجا معاملات انجام میشود. بورس کالا قابلیت قاعدهگذاری دارد و این باعث نظم و شفافیت بیشتر در بازار میشود.
وی ادامه داد: خوشبختانه در بورس کالا حضور داریم و عرضه سیمان به طور منظم انجام میشود. تابلوی بورس بسیار شفاف است و قیمتها به طور کامل مشخص شدهاند. در تابلوی بورس میتوان دید که در هر منطقه قیمت چقدر است. اگر در یک منطقه به خاطر ناترازی و توقف کارخانه، تولید محدود شود، سایر مناطق با فاصله طولانی نمیتوانند این کمبود را جبران کنند.
حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راهاندازی تاکنون با ثبت معامله ۱۴.۷ تن شمش طلا از معادل وزنی ۲ میلیون قطعه سکه طلای تمام بهار آزادی عبور کرد؛ ارزش این معاملات به بیش از ۷۳ همت رسیده است.
جدیدترین آمار ثبت شده در معاملات گواهی سپرده شمش طلا نشان میدهد که با استقبال گسترده سرمایهگذاران از ابزارهای مالی مبتنی بر طلای بورس کالای ایران به خصوص معاملات گواهی سپرده شمش طلا، حجم این معاملات به ارقام قابل توجهی رسیده است.
بر این اساس، حجم تجمعی معاملات گواهی سپرده شمش طلا از ابتدای راهاندازی تاکنون به بیش از ۱۴.۷ تن شمش رسیده و ارزش این معاملات نیز از ۷۳ همت عبور کرده است.
در هفته گذشته مدیریت بازار مشتقه و ابزارهای نوین مالی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای از تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا و نقره خبر داد.
به این ترتیب از تاریخ اول بهمنماه ۱۴۰۳محدودیت سقف دارایی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش طلا، از ۱۰۰ کیلوگرم شمش طلا به ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا افزایش خواهد یافت.
همچنین از تاریخ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳محدودیت سقف دارایی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره، به این ترتیب خواهد بود: کلیه اشخاص حقیقی: ١٠٠ کیلوگرم، کلیه اشخاص حقوقی: ۱۰۰۰ کیلوگرم و کلیه صندوقهای سرمایهگذاری و صندوقهای درآمد ثابت مطابق با امیدنامه صندوق: ۱۰۰۰ کیلوگرم
تالار خودرو بورس کالای ایران از روز دوم تا دهم بهمنماه میزبان عرضه ۳۵۰ دستگاه انواع کامیون و کامیونت شرکت بهمن دیزل و سیباموتور است.
به این ترتیب در روز ۰۲ بهمنماه ۳۰ دستگاه کامیون FORCE کابین خوابدار ۸.۵ تن بدون کاربری و ۵۰ دستگاه کامیونت FORCE (۳.۸ تن) روی تابلو میرود. در روز سوم بهمن ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD ۳۰۰ باری و ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD ۳۰۰ کمپرسی در تالار خودرو عرضه میشود.
در روز ۰۶ بهمن نیز ۵۰ دستگاه کامیون کشنده BAIC-X ۹ و در روز ۰۷ بهمن ۴۰ دستگاه کامیونت FORCE کابین خوابدار ۶ تن بدون کاربری و ۵۰ دستگاه کامیونت FORCE کابین بدون خوابدار ۶ تن بدون کاربری عرضه میشود. اما در روز ۰۸ بهمن سیبا موتور کامیون کشنده FAW J ۶ P-۴۶۰ را روی تابلو میبرد و در نهایت در روز ۱۰ بهمن هم ۳۰ دستگاه کامیون کشنده EM POWER در تالار خودرو عرضه میشود.
تالار خودرو بورس کالا شنبه ۲۹ دیماه میزبان عرضه ۴۰ دستگاه کامیون کمپرسی فاو بود که در پایان با ثبت ۶۱ دستگاه تقاضا، کل حجم عرضه مورد معامله قرار گرفت.
عرضه کننده کامیون کمپرسی FAWCA ۳۲۵۰ J ۶ P-۴۶۰ شرکت سیباموتور بود که ۴۰ دستگاه کامیون را با قیمت پایه ۴ میلیارد و ۸۳۳ میلیون تومان روی تابلوی بورس کالا برد و در نهایت با ثبت ۶۱ دستگاه تقاضا، کل ۴۰ کامیون عرضه شده با قیمت ۵ میلیارد و ۲۶۱ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت. تاریخ تحویل در عرضههای امروز، ۰۹ اسفندماه امسال است.
همچنین در روز ۳۰ دیماه ۵۰ دستگاه کامیونت FORCE کابین خوابدار ۶ تن بدون کاربری عرضه شد در پایان با ثبت ۱۰۶ دستگاه تقاضا، کل حجم عرضه مورد معامله قرار گرفت.
در جریان معامله و با ثبت ۱۰۶ دستگاه تقاضا، کل ۵۰ کامیون عرضه شده با قیمت یک میلیارد و ۸۴۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. تاریخ تحویل کامیونت فورس ۲۰ اسفندماه است.
سهشنبه دوم بهمنماه نیز ۸۰ دستگاه کامیون و کامیونت فورس متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد که ۶۵ دستگاه مورد معامله قرار گرفت.
در جریان معامله و با ثبت ۶۱ تقاضا، کل ۳۰ دستگاه کامیون FORCE کابین خوابدار ۸.۵ تن بدون کاربری با قیمت یک میلیارد و ۸۵۶ میلیون و ۲۸۳ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. تاریخ تحویل آن ۱۲ اسفندماه است.
همچنین در این روز ۵۰ دستگاه کامیونت FORCE (۳.۸ تن) عرضه شد که در جریان معامله ۲۴ دستگاه برای کامیون ثبت شد و در نهایت ۲۴ تقاضا ثبت شد و با ۹۱۳ میلیون تومان معامله شد. تاریخ تحویل: ۱۲ اسفند
چهارشنبه سوم بهمنماه ۶۰ دستگاه کامیون امپاور باری و کمپرسی متعلق به بهمن دیزل در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه شد. در این روز ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD ۳۰۰ کمپرسی عرضه شد که در نهایت ۳۰ دستگاه تقاضا برای آن ثبت و با قیمت دو میلیارد و ۶۲۶ میلیون تومان معامله شد. تاریخ تحویل آن ۱۳ اسفند است.
همچنین در این روز ۳۰ دستگاه کامیون EM POWER BD ۳۰۰ باری عرضه شد که ۶۶ تقاضا برای آن ثبت شد و با قیمت ۳ میلیارد و ۵۱ میلیون و ۴۸۳ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت. تاریخ تحویل آن ۱۳ اسفند است.
منبع: کالاخبر