تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۳:۱۳
بازدید: ۱۰۳
کد خبر: ۳۶۶۱۸۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
علی نقوی خبر داد:

آب وارد بورس انرژی می‌شود

آب وارد بورس انرژی می‌شود
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به اهمیت تعیین قیمت شفاف و رقابتی آب گفت: آب می‌تواند در بورس قیمت‌گذاری و معامله شود. این موضوع نه‌تنها به شفافیت بیشتر کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به تأمین مالی پروژه‌های آبی نیز کمک کند.

به گزارش می‌متالز، «علی نقوی» در نشست تخصصی «صنعت آب و راهکار‌های پرداخت مطالبات» به بررسی وضعیت بازار آب در ایران و تلاش‌های انجام‌شده برای ایجاد یک بازار متشکل برای مبادله آب پرداخت.

او گفت: از اردیبهشت‌ماه امسال، تلاش‌ها برای طراحی ساختار بازار آب آغاز شده است. این اقدام می‌تواند نقش مهمی در مدیریت منابع آب کشور ایفا کند.

مدیرعامل بورس انرژی ادامه داد: بهره‌وری آب و کاهش هدررفت آن از اولویت‌های اصلی است و گواهی صرفه‌جویی یکی از ابزار‌های کلیدی برای دستیابی به این هدف محسوب می‌شود.

نقوی تاکید کرد: همچنین ظرفیت صندوق پروژه برای تأمین مالی پروژه‌های انتقال آب و طراحی شیوه‌نامه‌های ویژه صنعت آب با همکاری بخش خصوصی از جمله راهکار‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

او به اوراق سلف موازی استاندارد به عنوان ابزاری برای حمایت از صنایع و فعالان بخش خصوصی اشاره و اعلام کرد: کاهش نقش دولت در تجارت آب و افزایش فعالیت بخش خصوصی می‌تواند زمینه‌ساز توسعه بیشتر این حوزه شود.

مدیرعامل بورس انرژی به تشریح وضع بازار برق و آب در کشور و چالش‌های موجود در این حوزه‌ها پرداخت از تلاش‌های انجام شده در وزارت نیرو برای راه‌اندازی بازار برق سبز تقدیر کرد.

نقوی گفت: این بازار باعث شده است که بخش خصوصی به تولید برق بپردازد و صنایع بزرگ برای تأمین برق خود اقدام کنند.

او درباره مشکلات هدررفت آب و ناترازی در این بخش ادامه داد: استفاده از ابزار‌های مالی مانند گواهی صرفه‌جویی می‌تواند راه‌حلی مؤثر برای کاهش مصرف آب باشد. این گواهی‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد در پروژه‌های کاهش مصرف آب سرمایه‌گذاری کنند و در عوض، از مزایای این گواهی‌ها بهره‌مند شوند.

مدیرعامل بورس انرژی ایران با تأکید بر نیاز صنایع به تأمین پایدار آب و انرژی افزود: صنایع آمادگی دارند برای تأمین انرژی خود هزینه کنند. هم‌چنین، با وجود مخازن، چاه‌ها و تأسیسات تصفیه‌خانه‌ها در کشور، صنایع می‌توانند آب مورد نیاز خود را از طریق بازار خریداری کنند.

نقوی به گواهی ظرفیت به‌عنوان ابزاری برای کمک به صنایع جدید اشاره کرد و گفت: این گواهی‌ها می‌توانند به تأمین آب مورد نیاز صنایع کمک کنند و سیگنال مثبتی برای سرمایه‌گذاری در بازار ارسال کنند.

او با تأکید بر اهمیت ابزار‌های مالی نوین تاکید کرد: ابزار‌هایی مانند گواهی ظرفیت، گواهی صرفه‌جویی و گواهی سپرده می‌توانند نقش کلیدی در بهبود وضعیت بازار آب و برق ایفا کنند و شرایط بهتری برای مدیریت منابع و سرمایه‌گذاری فراهم سازند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده