به گزارش میمتالز، سامانه املاک و اسکان یکی از مهمترین گامهای دولت در جهت برنامهریزی و رونق بازار مسکن به شمار میرود که از ۴سال پیش اجرای این سامانه کلید خورد و برای تقویت اجرای آن باید تمامی دستگاهها پای کار میآمدند تا اطلاعات کامل تمامی متقاضیان در ثبت شود.
یکی از مهمترین اقداماتی که از طریق سامانه املاک و اسکان اجرایی میشود مربوط به شناسایی خانههای خالی است به طوری که تا اطلاعات در این سامانهتکمیل نشود امکان شناسایی خانههای خالی وجود نخواهد داشت.
پیش از این بسیاری از دستگاهها برنامهای برای پیوستن به سامانه املاک و اسکان را نداشتند، اما با همکاری بانک مرکزی خوشبختانه یکی از گرهها در این بخش بازگشایی شد و آن امکان صدور دسته چک از طریق سامانه املاک و اسکان بود که با اجرای آن بخش زیادی از مشکلات در این زمینه رفع شد.
در این زمینه صادقی کارشناس سیاستگذاری مسکن با بیان اینکه با اجرای این اقدام و اتصال صدور دسته چک به سامانه املاک و اسکان شاهد ارائه خدمات بانکی بدون معطلی هستیم گفت: از دیگر مزایای این تحول، کاهش بروکراسی اداری است؛ حذف فرآیندهای زمانبر مانند ارسال نامههای تأییدیه پستی، باعث افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات بانکی و اداری خواهد شد.
وی بیان کرد: این اقدام در کنار تقویت عدالت اجتماعی، میتواند از احتکار مسکن جلوگیری کرده و به توزیع عادلانهتر املاک در کشور کمک کند.
کارشناس سیاستگذاری مسکن اظهار کرد؛ اتصال سامانه ملی املاک و اسکان به سایر نهادهای مالی و اجرایی، گامی اساسی برای مدیریت کارآمدتر مسکن، افزایش شفافیت اقتصادی و تسهیل فرآیندهای بانکی است که میتواند تحولی بنیادین در نظام اقتصادی کشور ایجاد کند.
او تاکید کرد: از ابتدای این هفته، صدور تمامی دستهچکهای بانکی منحصراً از طریق سامانه ملی املاک و اسکان انجام میشود و بانکها موظفاند فرآیند احراز محل سکونت را از طریق این سامانه تکمیل کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری سایر دستگاهها و اتصال آنها شاهد برنامهریزی و تکمیل تمامی اطلاعات مورد نیاز در این بخش باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان