تاریخ: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۱۷
بازدید: ۴۷
کد خبر: ۳۶۶۲۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ورود فناوری نوین و ایجاد وحدت رویه برای نظارت و کنترل بازار شب عید و ماه مبارک رمضان

ورود فناوری نوین و ایجاد وحدت رویه برای نظارت و کنترل بازار شب عید و ماه مبارک رمضان
‌می‌متالز - همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار به منظور تسهیل واردات و تامین مواد اولیه تولید و کالا‌های مورد نیاز مردم و گرفتن تمهیدات لازم برای استقرار سامانه‌های هوشمند کنترلی و نظارتی برای مدیریت بازار ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان با حضور مسئولان این حوزه در محل نمایشگاه دائمی برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار با حضور «حسین فرهیدزاده»، معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، معاون قوه قضایه و رئیس تعزیرات حکومتی، معاون توسعه بازرگانی، رئیس اتاق اصناف، اعضای هیات مدیره، مدیران کل، معاواین بازرسی و نظارت ادارات کل صمت استان‌ها و جمعی از مدیران بخش دولتی و خصوصی در روز پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ عصر در محل نمایشگاه دائمی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم «محمدابراهیم امینیان» دبیر همایش و مدیرکل حوزه مدیرعامل و هماهنگی امور استان‌های این سازمان عنوان کرد: با توجه به اهمیت کنترل بازار در این ایام پایان سال و نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، این همایش فرصتی برای بررسی دغدغه‌ها، مشکلات و فرآیند‌های نظارتی به منظور تامین رفاه حال مصرف کنندگان است.

مدیرکل حوزه مدیرعامل و هماهنگی امور استان‌های این سازمان افزود: همایش ملی بازرسین نظارت بر بازار، فرصتی برای تبین نقش جهادی اقتصادی و تبیین در نظارت موثر بر بازار فراهم می‌کند. این رویکرد می‌تواند علاوه بر هماهنگی دستگاه‌های نظارتی موجب افزایش آگاهی عمومی و تقویت اعتماد مردم به فرآیند‌های نظارتی شود.

تشدید بازرسی‌ها در ایام ماه رمضان و عید نوروز

در ادامه «قاسم نوده فراهانی» رئیس اتاق اصناف ایران، در این همایش عنوان کرد: بازرسی و نظارت از ارکان اصلی حمایت از حقوق مصرف کننده و جلوگیری از سو استفاده است. در هر صنفی افرادی سودجو هستند و بازرسی و نظارت برای برخورد با همین افرادی است که به حقوق مردم تجاوز می‌کنند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد قابل توجهی بازرسی انجام دادیم و حدود ۱۳۷ هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی در کشور تشکیل شد اینها همین کسانی هستند که باید با آنها برخورد شود.

رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: امسال ایام ماه رمضان و عید نوروز متقارن شده و این می‌طلبد که بازرسی‌ها تشدید شود.

کمبودی در کالا‌های مورد نیاز مردم رخ ندهد

«مهدی دوستی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور نیز در همایش بازرسی، نظارت و کنترل بازار گفت: نوسانات قیمت ارز و تنش‌های منطقه‌ای بازار داخل را از خود متاثر کرده و در این شرایط به‌ویژه در استان‌های مرزی باید مراقب بود که کمبودی در کالا‌های مورد نیاز مردم رخ ندهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور افزود: امروز تولید در کشور نیاز به حمایت بازار و مصرف بیشتر کالا‌های ایرانی دارد، اما این نظارت نباید باعث مکدر شدن خاطر اصناف شود هر چند قبول داریم که کار نظارت کار سختی است.

عرضه کالا‌های اساسی در نمایشگاه‌های بهاره

در این رویداد همچنین «داود موسوی» معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت اظهار کرد: ایام پایانی سال است و در هماهنگی که با اصناف داشتیم مقرر شد امسال هم مثل سال‌های گذشته موضوع نمایشگاه‌های بهاره، بار دیگر مطرح و این نمایشگاه‌ها برگزار شود.

وی در ادامه افزود: دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله شهرداری باید در تامین فضای مناسب برای برقراری نمایشگاه‌ها در استان‌ها همکاری کنند.

معاون توسعه بازرگانی وزارت صمت ضمن تشکر از مدیران و بازرسان اتاق اصناف ادارات کل صمت استان‌ها و ستاد سازمان حمایت از همکاری سازمان تعزیرات در تکمیل فرایند نظارت و رسیدگی به تخلفات تشکر و بر لزوم افزایش تعامل و هماهنگی در این اقدام جهادی با همکاری همه دستگاه‌ها، سازمان‌ها و بخش تاکید کرد.

وی اظهار کرد: از ابتدای تشکیل سامانه جامع تجارت تاکنون ۸۰۰ قاعده جدید در این سامانه گذاشته شده و کسی هم این قاعده را بر هم نزد و در همین حال در شهریور ۱۸۰۰۰ تماس با سامانه جامع تجارت داشتیم.

موسوی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه‌ها فقط تولیدات داخلی عرضه می‌شود و فقط تولیدکنندگانی در این نمایشگاه‌ها حضور دارند که مجوز دارند و در این نمایشگاه‌ها کالا‌های اساسی از جمله لبنیات هم عرضه می‌شود.

کار تعزیرات باید فوری و دقیق انجام شود

در ادامه این همایش «علی فرهادی» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این مراسم بیان کرد: هدف ما رسیدگی به مشکلات در حوزه اصناف درصحنه است یعنی کار تعزیرات باید فوری و دقیق انجام شود.

وی با اشاره به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: در این قانون به سوء نیت و حسن‌نیت و برداشت اشتباه از قانون کاری نداریم بلکه باید قانون به صورت دقیق عمل شود. البته اگر خلاء قانونی وجود داشته باشد، پیگیری می‌کنیم.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، در مورد ایجاد شعبه ویژه تولید‌کنندگان در تعزیرات یادآور شد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به امر تولید این پیشنهاد مناسب است، اما برای آن نیازمند شناخت تولید و مسائل خاص تولید هستیم تا حق کسی تضییع نشود.

وی اضافه کرد: در رسیدگی به موضوعات باید دقت کنیم که ورود غلط و اشتباه صورت نگیرد.

فرهادی ادامه داد: من با برگزاری نمایشگاه‌های نوروزی مخالف بودم و با فروش فوق‌العاده موافق بودم، اما امسال به دلیل قطعی برق و، چون سال حمایت از تولید قرار داریم با برگزاری نمایشگاه موافقت کردم.

تامین کالا‌های مورد نیاز مردم با تسهیل‌سازی واردات و تامین مواد اولیه تولید

در پایان این همایش «حسین فرهیدزاده» معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان عنوان کرد: کار اصلی ما در سازمان حمایت و مبانی کار در سال‌جاری نسبت به سال‌های قبل تفاوتی نکرده است، اما از سال پیش تا امسال کشور اتفاقاتی را تجربه کرد که برای هر کشوری این اتفاقات می‌افتاد، یک تلاطم در پی داشت.

وی افزود: ما همه ساله یک ماه قبل از شروع ماه مبارک رمضان و با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و عید نوروز، به‌منظور یکپارچه‌سازی، هماهنگی و اتخاذ تمهیدات لازم برای نظارت بر بازار این همایش را برگزار می‌کنیم.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ادامه داد: سیاست ما آن است روند جریان تامین کالا‌ها در وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی روان و شرایط لازم برای ورود کالا و مواد اولیه تولید را تامین کنیم که در کنار آن نظارت‌های هوشمندانه نیز انجام می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات تنظیم بازار به صورت مرتب، افزود: زمانی که کالا به اندازه کافی در بازار نباشد، منجر به گرانی و گران فروشی می‌شود و ما به این بُعد نیز توجه داریم.

فرهیدزاده اضافه کرد: برای بازار شب عید نیز با تسهیل‌سازی واردات و تامین مواد اولیه تولید، کالا‌های مورد نیاز مردم برای ایام پایانی سال و ماه رمضان تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بازرسی‌ها از بازار باید هماهنگی بیشتری ایجاد شود، یادآور شد: در بخش‌های تولیدی مربوط به حوزه وزارت جهاد کشاورزی، ابتدای بازرسی‌ها باید توسط این وزارتخانه انجام شود، اما هنوز به طور کامل دقیق نشده که لازم است این دقت صورت گیرد.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان همچنین گفت: سازمان حمایت بر تامین کالا تاکید زیادی دارد و این تاکید بر ذخایر استراتژیک بیشتر است، اگر کالا به اندازه کافی تامین نشود، گرانی حاصل می‌شود و شیطنت هم به بازار وارد می‌شود و کار نظارت هم سنگین‌تر می‌شود؛ بنابراین تامین کالا اصل ماجراست.

همچنین در این مراسم از زحمات سیدداود موسوی عضو هیات مدیره و معاون اسبق سازمان حمایت تقدیر شد.

لازم به ذکر است همایش مذکور در بخش دوم از ساعت ۱۳ لغایت ۱۸ با حضور معاونین نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان ادارات کل صمت استان‌ها به صورت تخصصی در سالن مروارید نمایشگاه ادامه پیدا کرد.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده