تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۵۰
بازدید: ۱۷
کد خبر: ۳۶۶۸۹۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد:

توسعه فناوری‌های نوآورانه در فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی در حوزه اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با مواد پیشرفته و عملکرد بالا

توسعه فناوری‌های نوآورانه در فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی در حوزه اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با مواد پیشرفته و عملکرد بالا
‌می‌متالز - شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه در گفتگوی ویژه خبری گفت: ما در شرکت فولاد مبارکه فرایند توسعه فناوری‌های نوآورانه را تقویت و در حوزه‌های مختلفی از جمله اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با عملکرد بالا و مواد پیشرفته برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

به گزارش می‌متالز، شهرام عباسی، مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه، در گفتگوی ویژه خبری با محوریت دستاورد‌های انقلاب اسلامی در صنعت فولاد، اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه از بدو تأسیس خود ارتباطات گسترده‌ای با شرکت‌های مهندسی و تأمین‌کننده برقرار کرده و توانسته است تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان را به فهرست تأمین‌کنندگان خود اضافه کند؛ در حال حاضر، بیش از ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان به عنوان تأمین‌کننده فولاد مبارکه فعالیت می‌کنند و در ۹ ماهه امسال، خرید‌های این شرکت از شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۶ همت رسیده است.

وی با اشاره به ریسک‌های موجود در تأمین تجهیزات از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: فولاد مبارکه در بخش مدیریت تأمین و بومی سازی، چندین سال است که این ریسک را پذیرفته و تعاملات خوبی با شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است. از سه سال گذشته، رویکرد جدیدی به نام سرمایه‌گذاری خطرپذیر به سیاست‌های فولاد مبارکه اضافه شده به این معنا که در کنار خرید خطرپذیر، سرمایه‌گذاری خطرپذیر را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم. هدف ما شناسایی و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان است تا نیاز‌های فناوری بالاتر را برای صنعت و شرکت تأمین کنیم.

توسعه فناوری‌های نوآورانه در فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی در حوزه اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با مواد پیشرفته و عملکرد بالا

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه افزود: در این راستا، ما نزدیک به ۴۰ شرکت دانش‌بنیان را شناسایی و در آنها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و چند صد شرکت دیگر نیز در حال ارزیابی برای سرمایه‌گذاری خطرپذیر هستند. همچنین، ما فرآیند توسعه فناوری‌های نوآورانه را تقویت کرده‌ایم و در حوزه‌های مختلفی از جمله اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با عملکرد بالا و مواد پیشرفته، برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی به پروژه‌های کلان این شرکت با همکاری دانشگاه‌های بزرگ استان اصفهان و دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد و گفت: ما با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی همکاری‌های گسترده‌ای داریم. به عنوان مثال، در حوزه پایداری و فولاد سبز، چندین پروژه کلان با پژوهشکده فولاد دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان و برخی از هویت‌های دیگر در این زیست‌بوم آغاز کرده‌ایم و گام به گام با دنیا در حال پیشرفت هستیم. همچنین، در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید انرژی خورشیدی در بحث سلول‌های فتوولتائیک که انرژی خورشید را به برق تبدیل می‌کنند با دانشگاه اصفهان همکاری داریم و همچنین برای تولید تراکر‌هایی که مطابق با چرخش نور خورشید متحرک هستند با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری می‌کنیم تا جذب انرژی خورشیدی را به حداکثر برسانیم که برخی از این پروژه‌ها، صنعتی شده و در قرارداد‌هایی که فولاد مبارکه و دیگر شرکت‌های معدنی دیگر منعقد کرده‌اند مورد استفاده قرار گرفته است.

عباسی در ادامه به پروژه‌های احیای هیدروژنی و جمع‌آوری گاز کربن با همکاری دانشگاه‌های اصفهان و صنعتی اصفهان اشاره کرد و گفت: این پروژه‌ها به ما کمک می‌کند تا گاز‌های گلخانه‌ای را به حداقل برسانیم و از گاز کربنیک تولید شده در فرآیند‌های صنعتی استفاده مجدد کنیم.

توسعه فناوری‌های نوآورانه در فولاد مبارکه با برنامه‌ریزی در حوزه اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال و تولید محصولات با مواد پیشرفته و عملکرد بالا

وی در خصوص تأمین انرژی گاز و برق با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اضافه کرد: چندین کار پژوهشی و توسعه فناوری در این زمینه با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌های استان اصفهان در حال پیگیری است، برای مثال بحث ذخیره سازی گاز برای استفاده در زمان اعمال محدودیت‌ها در دوران پیک مصرف، همچنین تبدیل گاز به گاز مایع برای استفاده در صنایع از جمله این اقدامات است، از سویی نیز پروژه‌ای زیادی در فولاد مبارکه برای کاهش مصرف انرژی در صنعت در تمام فرآیند‌های صنعتی در حال پیگیری است.

مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه همچنین به تلاش‌های فولاد مبارکه در کاهش مصرف انرژی و جایگزینی انرژی‌های فسیلی با هیدروژن اشاره کرد و گفت: این اقدام با راه‌اندازی بزرگترین سایت تولید انرژی خورشیدی محقق شده که ماه به ماه به میزان برق تولیدی آن افزوده می‌شود و پروژه‌های متعدد دیگری نیز در این زمینه در حال انجام است.

وی در خصوص روند تعامل فولاد مبارکه با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها نیز گفت: در یک مدل این ارتباط، فولاد مبارکه به صورت مستقیم در این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرده که به این واسطه، امکان تجاری سازی محصول برای این شرکت‌ها فراهم می‌شود که تاکنون خروجی خوبی را داشته است، برای مثال در فناوری‌های نوظهور و صنعت ۴ در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که گروه فولاد مبارکه در آنها سرمایه‌گذاری کرده و صفر تا ۱۰۰ رباتیک کردن خطوط تولید را انجام می‌دهند، یا استفاده از هوش مصنوعی و پردازش تصویر برای ماشین بینایی برای کنترل کیفی فرآیند‌های مختلف در صنعت فولاد محصولاتی هستند که در حال حاضر در خطوط تولیدی شرکت‌های فولادی و معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عباسی اضافه کرد: در برخی از حوزه‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان توان رقابت با رقبای بین‌المللی را دارند و درصدد صادرات محصولات خود هستند.

وی در پایان با بیان اینکه تولید فولاد در ایران طی چند دهه اخیر ۶۰ برابر افزایش یافته و از رتبه ۳۰ به رتبه ۱۰ جهان رسیده و افق‌های بهتری پیش روی فولاد مبارکه است، خاطرنشان کرد: در این راستا شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ در خاورمیانه، در تلاش است تا به قطب نوآوری و توسعه فناوری کشور تبدیل شود و در عین حال، تولید محصولات با کیفیت فولادی را ادامه دهد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده