تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۴:۵۲
بازدید: ۳۳
کد خبر: ۳۶۷۰۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران خبر داد:

تامین مالی ۴۱ بنگاه تولیدی با انتشار ۲۲ همت اوراق سلف استاندارد/ انتشار اوراق خرید دِین کالایی در دستور کار بورس کالا قرار گرفت

تامین مالی ۴۱ بنگاه تولیدی با انتشار ۲۲ همت اوراق سلف استاندارد/ انتشار اوراق خرید دِین کالایی در دستور کار بورس کالا قرار گرفت
‌می‌متالز - رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران از اقبال تولیدکنندگان به تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران خبر داد و گفت: تاکنون ۲۲ همت تامین مالی برای ۴۱ بنگاه تولیدی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد انجام شده که این رقم با توجه به درخواست‌های انتشار این اوراق تا پایان سال به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

به گزارش می‌متالز، «سونیا یاسی» با بیان این‌که اوراق سلف موازی استاندارد یک ابزار مالی است که به تولیدکنندگان کالا اجازه می‌دهد تا تامین مالی لازم برای فعالیت‌های تولیدی و توسعه‌ای خود را انجام دهند، گفت: این نوع اوراق به طور معمول برای تامین منابع مالی پروژه‌های بزرگ در بخش صنعت کاربرد دارند. به طور کلی انگیزه عرضه‌کننده از انتشار این اوراق، تامین مالی برای پوشش هزینه‌های تولید و برنامه‌ریزی برای تولید و فروش شرکت است.

تامین مالی ۴۱ بنگاه تولیدی

او به مزایای تامین مالی از طریق این ابزار مالی پرداخت و گفت: از مزیت‌های تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد نسبت به سلف عادی این است که خریداران می‌توانند این اوراق را در بازار ثانویه به شخص ثالثی بفروشند و همچنین، این اوراق معمولاً دارای سررسید بیش از یک سال است.

یاسی ضمن بیان تاریخچه‌ای از سابقه انتشار این اوراق در بورس کالا، گفت: نخستین اوراق سلف موازی استاندارد در تاریخ ۲۲ تیرماه ۱۳۹۳ به منظور تامین مالی طرح‌های توسعه شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر به مبلغ ۸۳ میلیارد تومان منتشر شد. از ابتدای راه‌اندازی این معاملات تاکنون ۲۲ همت تامین مالی برای ۴۱ بنگاه تولیدی از طریق انتشار این اوراق در شرکت بورس کالای ایران صورت پذیرفته است.

درخواست انتشار ۲۲ همت اوراق در سال جاری

رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران در خصوص استقبال تولیدکنندگان از این روش تامین مالی گفت: در سال‌های اخیر به دلیل توسعه ابزار‌های مالی و بهبود رویه‌های اجرایی تامین مالی در بورس کالا این ابزار بیش از پیش مورد توجه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران قرار گرفته است؛ به طوری که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از ۴۴ درخواست انتشار اوراق، برای تامین مالی بنگاه‌های تولیدی متوسط و بزرگ در سطح کشور مطرح شده که رقم آن بالغ بر ۲۲ همت است و برآورد می‌شود این مقدار تا انتهای سال جاری افزایش یابد.

او افزود: از این تعداد ۲۵ شرکت از بخش صنعت و معدن، ۱۳ شرکت بخش پتروشیمی و ۶ شرکت بخش کشاورزی بوده‌اند که حدود ۱۲ همت از آن‌ها پذیرش نهایی را دریافت کرده و مابقی اوراق نیز تا پایان سال جاری پذیرش خواهند شد. همچنین، از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۲ همت از کل اوراق پذیرش شده منتشر شده است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری این مبلغ به حدود ۱۰ همت افزایش یابد.

انتشار اوراق خرید دِین کالایی در دستور کار

رئیس اداره اوراق تامین مالی بورس کالای ایران در خصوص برنامه‌های آینده برای معرفی ابزار‌های مالی جدید به صنایع گفت: بورس کالای ایران برای تنوع‌بخشی به ابزار‌های مالی، جذب نقدینگی به صنایع و بنگاه‌هایی که معاملات اعتباری با حجم بالا دارند و جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه، انتشار اوراق خرید دِین کالایی را به عنوان یکی از اوراق پرکاربرد در دستور کار خود قرار داده و در تلاش برای راه‌اندازی هرچه سریع‌تر این معاملات است. اوراق خرید دین کالایی همانند اوراق سلف موازی استاندارد معاف از ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است که همین موضوع به تسریع در فرآیند انتشار اوراق مذکور منجر خواهد شد.

اوراق خرید دین کالایی چیست؟

اوراق خرید دین کالایی یکی از ابزار‌های تامین مالی در بورس کالای ایران است که برای فروشندگان کالا و خریداران آن قابل استفاده بوده و با صدور این اوراق، فروشنده به جای دریافت مبلغ نقدی، از طریق بازار سرمایه و با فروش این اوراق، منابع مالی خود را تامین می‌کند.

در این روش، فروشنده می‌تواند با عرضه کالای خود در بازار فیزیکی بورس کالا، برای خود منابع مالی جمع‌آوری کند. در این بین، خریدار نیز با خرید اوراق خرید دین کالایی، به عنوان بدهکار به فروشنده در نظر گرفته می‌شود. در واقع اوراق خرید دین کالایی به عنوان یک ابزار مالی، مختص خرید دینِ ایجاد شده ناشی از فروش نسیه در بورس‌های کالایی طراحی شده است.

مزیت این روش برای فروشنده این است که او به جای اینکه برای دریافت هزینه کالای خود منتظر پرداخت خریدار باشد، با عرضه اوراق خرید دین کالایی به جای دریافت هزینه کالای خود، منابع مالی مورد نیازش را از طریق بازار سرمایه جمع‌آوری می‌کند. در مقابل، برای خریدار نیز با خرید اوراق خرید دین کالایی، فرصتی برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایجاد می‌شود و او می‌تواند با فروش اوراق خود در صورت نیاز به سرمایه مورد نیازش دست یابد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده