تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۲:۵۱
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۳۶۷۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تدبیر مجلس برای عبور از بحران چیست؟

می متالز - مجلس به‌عنوان یکی از نهادهای تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار در سطح کلان، برای جلوگیری از به وجود آمدن یا تشدید بحران، چه برنامه و راهکاری دارد؟
تدبیر مجلس برای عبور از بحران چیست؟

به گزارش می متالز، نوسان‌های ارزی سال ۹۷، خروج ایالات متحده از برجام و بازگشت برخی تحریم‌های این کشور علیه ایران که با برجام تعلیق شده بودند و همچنین اقدام اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا در لغو معافیت برخی کشورها برای خرید نفت از ایران، در کنار چالش‌های مزمن اقتصاد کشور، دست به دست هم دادند تا در میان فعالان اقتصادی و حتی افکار عمومی، چشم انداز و آینده اقتصاد ایران در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.

آنچه این چشم انداز را مبهم‌تر می‌کند، افزایش نرخ تورم و احتمال کاهش شدید درآمدهای نفتی دولت در سال ۹۸ است که علاوه بر مردم که از حیث معیشت مشکل دارند، بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ را نیز نگران کرده است.

در این پرونده در پی پاسخ به این سوال هستیم که مجلس به‌عنوان یکی از نهادهای تصمیم‌گیر و سیاست‌گذار در سطح کلان، برای جلوگیری از به وجود آمدن یا تشدید بحران، چه برنامه و راهکاری دارد؟ به ویژه آنکه برای ادامه حیات بنگاه‌های اقتصادی در شرایط کنونی اقتصاد چه کارویژه‌ای را در نظر می‌گیرد؟

در این پرونده ۴ نماینده مجلس با سابقه حضور در کمیسیون‌های اقتصادی پارلمان، در یادداشت‌های خود تلاش کرده‌اند که به این پرسش پاسخ دهند. هر ۴ نماینده تاکید دارند که مجلس در جریان لایحه بودجه سال ۹۸، بسیاری از موانع موجود بر سر بنگاه‌های اقتصادی را مورد توجه قرار داده. همچنین در شرایط فعلی نیازی به قانون‌گذاری جدید نیست و بیش از هر موضوعی ضرورت همکاری و همفکری مجلس با دولت و نیز ایفای نقش نظارتی حائز اهمیت بوده و سرنوشت ساز است. آرای نمایندگان مجلس در این باره می‌تواند نقطه دید روشن‌تر و بهتری برای ما به ارمغان بیاورد:

عناوین برگزیده