تاریخ: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۱۹
بازدید: ۴۹
کد خبر: ۳۶۷۴۴۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیرعامل فولاد مبارکه:

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود
‌می‌متالز - مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد که فولاد مبارکه باید از یک تولیدکننده صرف فولاد به سمت توسعه‌دهنده تکنولوژی در کشور حرکت کند.

به گزارش می‌متالز، «محمدیاسر طیب‌نیا» مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در آیین افتتاح مرکز کسب‌و‌کارصنعت ۴، عنوان کرد: در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران قرار داریم. با مروری بر این چند دهه، شاهد حوادثی، چون جنگ و تحریم بوده‌ایم، اما با وجود تمام این مسائل حرکت کرده‌ایم، البته هم‌ اکنون باید بپذبریم که جای بسیاری برای پیشرفت همچنان وجود دارد و کسی که دغدغه ایران را دارد، به‌ دنبال پیشرفت و سربلندی این کشور است.

طیب‌نیا با تاکید بر این موضوع که ما نیز در فولاد مبارکه به‌ دنبال رشد هستیم، خاطرنشان کرد: ما به‌ دنبال الگو‌های موفق جهانی هستیم که در این راستا می‌توان به شرکت پوسکو کره‌جنوبی اشاره کرد که رقابت‌پذیرترین شرکت فولادی مطرح در دنیاست؛ این شرکت از زمان تاسیس در سال ۱۹۶۸ میلادی، طی ۲۵ سال به بزرگ‌ترین شرکت فولادی دنیا تبدیل شد. در ابتدا کره‌جنوبی برای تامین منابع مالی تاسیس این شرکت، با مشکل مواجه بود، از این‌رو ژاپنی‌ها برای راه‌اندازی آن وارد عمل شدند و سپس به‌ تدریج کره‌ای‌ها توسعه بعدی را برای این شرکت رقم زدند. در تمام این سال‌ها تاثیرگذارترین عامل موفقیت این شرکت توجه به فناوری و نوآوری بوده است. این شرکت تنها یک شرکت فولادی نیست، بلکه یکی از اصلی‌ترین بازیگران اقتصاد کره‌جنوبی به‌ شمار می‌رود.

وی در ادامه افزود: شاه کلید تمام شرکت‌های موفق دنیا همین موضوع است که به سمت فناوری و نوآوری پیش می‌روند و زیست‌بوم فناورانه را پیاده‌سازی کرده‌اند. ما نیز از حدود سه سال پیش در فولاد مبارکه یک اکوسیستم نوآوری با عنوان شرکت MSTID Fund (صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه) را به‌ وجود آوردیم و تمام تمرکز خود را بر خلق این زیست‌بوم نهاده تا از دستاورد‌های آن، کل کشور بهره‌مند شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر این موضوع که نگاه دقیق به شرکت‌های پیشرو و نحوه مشارکت آنها در توسعه کشورشان نشان می‌دهد که این کشور‌ها به‌ منزله یک لوکوموتیو در مسیر توسعه و پیشرفت داخلی عمل کرده‌اند، افزود: شرکت فولاد مبارکه نیز از چنین ظرفیتی در اقتصاد ملی کشور برخوردار است، این شرکت امروز جزو بزرگ‌ترین مجموعه‌های صنعتی کشور به‌ شمار می‌رود؛ به لحاظ ارزش‌افزوده، در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین از نظر فروش و شاخص‌های اصلی، جزو شرکت‌های برتر محسوب می‌شود و در حال حاضر ۱۳۰ تا ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه دارد.

طیب‌نیا با اشاره به این موضوع که عمر ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا از ۱۳۴ سال به ۶۰ سال رسیده است، افزود: در بهترین حالت اگر بخواهیم خوب عمل کنیم، عمر ما چند سال خواهد بود؛ بنابراین ناگزیر هستیم خود را در حوزه نوآوری مجهز کنیم، موضوعی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید بسیار دارند.

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود

فاصله ایران در زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر با دنیا

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و نوآوری، سرعت پیشرفت در دنیا بسیار بالاست، بیان کرد: در سال ۱۹۹۷ میلادی، حدود ۸۶ درصد سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر در آمریکا و کانادا انجام می‌گرفت، ولی هم‌ اکنون این سرمایه‌گذاری در این کشور‌ها به ۲۸ درصد رسیده است. اکنون این سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر در آسیا انجام می‌گیرد و اروپا نیز سهم خود را به ۱۹ درصد رسانده است. فولاد مبارکه و شرکت‌های بزرگ باید بتوانند در این مسیر سرمایه‌گذاری کنند. امروز فیلیپین نزدیک به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام داده است. مصر در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۲۹ میلیون دلار و نیجریه نیز ۲۸۴ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند. عربستان در مجموع ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده و سنگاپور نیز ۳.۴ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری انجام داده است. در ایران در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۶۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۸۰۰ میلیارد تومان معادل ۳۰ میلیون دلار، سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام گرفته که از این میزان یک‌سوم آن را فولاد مبارکه به خود اختصاص داده است؛ با چنین آماری مشاهده می‌کنیم که چه اندازه با دنیا فاصله داریم.

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که در کشور ما سرعت‌گیر‌های بسیاری برای این نوع سرمایه‌گذاری‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌ درستی در کشور ما شکل نگرفته و فرهنگ نوآوری نیز نهادینه نشده است. نهاد‌های نظارتی، اخذ مجوز و ... سرعت‌گیر‌های ما به‌ شمار می‌روند، به‌ گونه‌ای که سال گذشته کار ما متوقف شد. برنامه آن بود که ما ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داشته باشیم که سال بعد ۵ هزار میلیارد تومان شود و این روند تصاعدی ادامه پیدا کند. در این راستا تلاش کردیم که دیگران را همسوی خود کنیم. محافل علمی و همچنین مسوولان کشور باید کمک کنند تا این زیست‌بوم در کشور شکل بگیرد.

فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود

دو سطح بلوغ در فولاد مبارکه

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به این موضوع که این شرکت به دو سطح از بلوغ رسیده است، خاطرنشان کرد: این دو سطح شامل بهره‌برداری و پایداری‌سازی زنجیره تامین می‌شود. در حوزه بهره‌برداری، هم‌ اکنون فولاد مبارکه جزو معدود شرکت‌هایی است که با وجود تمام چالش‌ها با صددرصد ظرفیت خود کار می‌کند. در زمینه پایداری زنجیره تامین نیز به نقطه‌ای رسیده که زنجیره کاملی در حوزه برق، آب، گاز و … برای خود ایجاد کرده و تمام چالش‌ها را با سرمایه‌گذاری متوازن کرده است.

طیب‌نیا در ادامه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه باید از یک کارخانه فولادی به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی تبدیل شود. همین امر سبب شده تا این مراکز نوآوری را در دانشگاه‌ها تاسیس کرده و سرمایه‌گذاری خطرپذیر را در شرکت‌ها دنبال کنیم؛ زیرا هدف ما تبدیل شدن به یک توسعه‌دهنده تکنولوژی است؛ از این‌رو در این مسیر، باید نقاط گمشده در زیست‌بوم صنعتی کشور شناسایی و برای رفع آنها اقدام شود.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم با الگو گرفتن از این مرکز، ده‌ها مرکز دیگر در حوزه دیجیتال بیرون بیاید و زیست‌بوم‌های بسیاری در کشور شکل بگیرد و روند هوشمندسازی در صنعت فولاد دیده‌بانی کند و بستر مناسبی را برای کسب‌وکار‌های نوین، استارت‌آپ‌های صنایع نسل چهارم، دانشگاهیان، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، متخصصان صنایع بزرگ و ... فراهم آورد.

لازم به یادآوری است که مرکز توسعه کسب‌و‌کار صنعت ۴ فولاد مبارکه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری افتتاح شد.

گزارش از پایگاه خبری فلزات خاورمیانه (می متالز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده