![«محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد «محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد](/files/fa/news/1403/11/19/632335_625.jpg)
به گزارش میمتالز، قیمت مس در معاملات آتی منعقد شده طی روز دوشنبه مصادف با یازدهم فوریه به بیش از ۴.۵۸ دلار به ازای هر پوند رسید تا بهای فلز سرخ در بالاترین سطح چهار ماهه خود قرار گیرد. صعودی شدن قیمت مس و چشمانداز مثبت بازار این فلز معدنی در سال جاری باعث شده دولت شیلی برنامههای تولید سالانه خود را تغییر دهد و مقامات این کشور به تازگی از افزایش حجم تولید مس خود را در سال ۲۰۲۵ خبر دادند. بر این اساس شرکت کودلکو به عنوان معدنچی دولتی شیلی و بزرگترین تولیدکننده مس جهان قصد تولید ۱.۳۹۱ میلیون تن فلز سرخ را در سال جاری دارد. در مقابل مجموع تولید مس این شرکت معدنی در سال ۲۰۲۴ حدود ۱.۳۲۸ میلیون تن برآورد شد. مسئولان شرکت کودلکو در محاسبه بودجه خود قیمت مس را ۴.۳۰ دلار در هر پوند، هزینه استخراج و تولید را ۱.۹۸ دلار در هر پوند پیش بینی کردهاند و مدعیاند سود شرکت طی سال ۲۰۲۵ بدون احتساب مالیات ۳.۱۰۵ میلیارد دلار خواهد بود. آنطور که رویترز ادعا کرده اگرچه کودلکو هدف تولید مس خود را در سال ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته چندان افزایش نداده است ولی این رشد جزئی میتواند شرایط بازار جهانی را تغییر دهد تا چشمانداز قیمت مس دوباره منفی شود. در این لحظه مس با قیمت ۴.۵۹ دلار به ازای هر پوند معامله میشود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی کمیسیون مس شیلی (Cochilco) مجموع تولید مس در این کشور در سال ۲۰۲۴ با رشد ۴.۹ درصدی به ۵.۵ میلیون تن رسید. شرکتهای معدنی شیلی با ثبت رکورد بیسابقهای میزان تولید مس خود را در دسامبر ۲۰۲۴ حدود ۲۲ درصد افزایش دادند و در کل موفق به تولید ۱۷۲ هزار و ۷۰۰ تن مس در این ماه شدند. همچنین میزان استخراج مس از معدن اسکوندیدا (Escondida) به عنوان بزرگترین معدن مس جهان در دسامبر ۲۰۲۴ با ۵۱ درصدی افزایش به ۱۳۳ هزار و ۶۰۰ تن رسید. در مقابل مجموع استخراج مس از معدن بزرگ کولاهسی (Collahuasi) با کاهش ۳۲ درصدی در آخرین ماه از سال گذشته تنها ۴۱ هزار و ۲۰۰ تن برآورد شد. مقامات شیلی در حالی برای افزایش تولید کنسانتره و کاتد مس از معدن اسکوندیدا در سال ۲۰۲۵ برنامهریزی کردهاند که کمیسیون مس شیلی نسبت به این موضوع هشدار داده و اعضای کمیسیون معتقدند افزایش بیرویه استخراج مس باوجود رکود بازار جهانی منجر به هدر رفت منابع میشود.