![«محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد «محمود مصرینژاد» مرد برگزیده سال فولاد ایران آسمانی شد](/files/fa/news/1403/11/19/632335_625.jpg)
به گزارش میمتالز، محمدصادق عظیمیفر روز سهشنبه در آئین بهرهبرداری از طرحها و پروژههای متنوعسازی سبد سوخت کشور در محل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: بخش حملونقل با مصرف ۱۸۵ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی نقش مهمی در افزایش مصرف دارد.
وی اظهار کرد: بر اساس پیشبینی تا پایان سال ۱۴۰۳ بهطور میانگین ۷۱ درصد فرآوردههای نفتی (حدود ۱۸۵ میلیون لیتر) در بخش حملونقل مصرف میشود و رشد سالانه مصرف فرآورده در بخش حملونقل حدود ۷ درصد است.
وی ادامه داد: میزان رشد مصرف فرآوردههای نفتی در بخش حملونقل نسبت به سال گذشته با رشد هفت درصدی همراه شده است که این روند به صورت تصاعدی ادامه دارد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: البته بخشی از این افزایش مصرف ناشی از افزایش تعداد ناوگان است که طبیعی است، اما بخش عمده آن ناشی از فرسودگی خودروها است.
عظیمیفر اضافهکرد: بخشی هم ناشی از اجرای نادرست سیاستهای کلان در بخش انرژی کشور است.
وی با بیان اینکه خودروهای فرسوده کشور ۲ تا سه برابر متوسط مصرف جهانی فرآوردههای نفتی را مصرف میکنند، اظهار داشت: تلاش برای تعویض خودروهای فرسوده این بخش هنوز به جدیت انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از عدم تنوعبخشی به سبد سوخت انتقاد کرد و گفت: خود این امر هم عاملی در افزایش مصرف شده است.
این مقام مسوول با بیان اینکه متنوعسازی سبد سوخت در برنامه هفتم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است ادامه داد: تلاش میشود علاوه براین از سوختهای پایه زیستی مثل بایواتانول و با یودیزل هم در این سبد استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: قرار است در یک همکاری با شهرداری تهران و سازمان گسترش و نوسازی (ایدرو) برای این دو نوع سوخت اقدام شود.
وی افزود: استفاده از ظرفیت CNG، تقویت این صنعت و ارتقای زیرساختهای آن و ناوگان دوگانهسوز بعد از وقفه ۲ سالهای که ایجاد شده بود، دوباره در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه از دهه ۸۰ احداث جایگاههای سوخت سی. ان. جی در دستورکار قرار گرفت، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ حایگاه احداث شده و ۲۳ میلیون مترمکعب سی. ان. جی توزیع شده است.
عظیمیفر گفت: تعداد جایگاههای سوخت مایع کشور بعد از حدود ۲۰ سال فعالیت مداوم حدود چهار هزار و ۶۰۰ جایگاه است، در حالی که تعداد جایگاههای سی. ان. جی از دهه ۸۰ تاکنون به این عدد رسیده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر ۳۵۰ کارگاه تبدیل به سوخت سی. ان. جی فعال بود که در سه سال گذشته تعطیل شدند، گفت: از دو ماه پیش فعالسازی اینها مجدد در دستور قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه «از طریق حواله گاز صادر شده و عرضه آن در بورس انرژی، توانستیم بخشی از مطالبات پیمانکاران طرح CNG را پرداخت کنیم»، گفت: با پرداخت این مطالبات روند تبدیل خودروها به دوگانه سوز امروز آغاز شد؛ کسانی که خودروهای تکسوز عمومی بنزینی دارند اعم از تاکسی و وانت و همچینن مسافربرهای شخصی و اینترنتی میتوانند با مراجعه به سامانه، ثبتنام کنند و در نوبت تبدیل قرار میگیرند.
وی ادامه داد: با تبدیل خودروهای بنزینسوز به دوگانهسوز، سهمیه آنها اصلاح میشود و بر اساس میزان صرفهجویی انجام شده، بخشی از آن صرف تبدیل یا تولید خودروها میشود.
منبع: خبرگزاری مهر