تاریخ: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ، ساعت ۱۷:۱۵
بازدید: ۵
کد خبر: ۳۶۹۰۱۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تولید برق از کارخانه‌های سیمان؛ ظرفیتی مغفول

تولید برق از کارخانه‌های سیمان؛ ظرفیتی مغفول
‌می‌متالز - دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان به ظرفیت ۳۰۰ مگاواتی تولید برق از محل بازیافت انرژی حرارتی کارخانه‌های سیمان اشاره کرد و گفت: به دلیل نبود توان مالی هنوز در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت نگرفته است.

به گزارش می‌متالز، آقای علی‌اکبر الوندیان، تامین انرژی صنایع از محل بازیافت حرارتی را مختص صنایع سیمان عنوان کرد و افزود: در این روش از حرارت گاز‌های خروجی از دودکش‌های کارخانجات سیمان برای تولید برق استفاده می‌شود و با ایجاد نیروگاهی وابسته، به محض شروع به فعالیت کوره‌های سیمان، برق به صورت مستمر تولید می‌شود.

تعداد بازدید : 3

وی به ظرفیت ۳۰۰ مگاواتی تولید برق از محل بازیافت انرژی حرارتی کارخانه‌های سیمان اشاره کرد و گفت: شرکت‌های زیرمجموعه انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در این زمینه مطالعاتی را آغاز کرده و مذاکراتی هم با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برای بهره‌مندی از این انرژی داشته است.

الوندیان اضافه کرد: کارخانه‌ای با ظرفیت تولید یک میلیون تن با استفاده از بازیافت انرژی حرارتی می‌تواند به صورت مستمر ۵ مگاوات برق تولید کند و این امر به بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد که در صورت ارائه تسهیلات ارزان قیمت، واحد‌های تولیدی می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.

تعداد بازدید : 2

به گفته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان؛ همه کارخانه‌های سیمان کشور قابلیت تامین انرژی از محل بازیافت حراراتی دارند، اما هنوز هیچ سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام نشده است.

وی تامین انرژی صنایع از بازیافت حرارتی را قابلیتی جهانی عنوان کرد و گفت: هم اکنون کشور هند از محل بازیافت حرارتی، ۵۹۰ مگاوات برق برای صنایع سیمان تولید می‌کند.

برنامه‌ریزی برای تولید ۹۰ مگاوات انرژی

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان به تکلیف قانونی تامین ۹۰ مگاواتی انرژی خورشیدی در این صنعت در ۵ سال اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۶ مگاوات انرژی خورشیدی راه‌اندازی شده و تا پایان سال امیدواریم به ۶۰ مگاوات برسیم که می‌توانیم اذعان کنیم از برنامه پنج ساله جلوتر هستیم.

تعداد بازدید : 1

وی همچنین به سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های حرارتی، گازی و دیزل گازوئیل‌سوز اشاره کرد و گفت: با وجود سرمایه‌گذاری‌های برای تامین انرژی، شرکت گاز تعهدی برای تامین گاز مستمر نیروگاه گازی نمی‌پذیرد و شرکت ملی پخش نیز تامین مستمر گازوئیل را انجام نمی‌دهد و صنعت سیمان در این نیروگاه‌ها با چالش رو‌به‌رو شده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین