تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۳:۳۹
بازدید: ۶۰
کد خبر: ۳۶۹۹۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
آیا کاهش قیمت شاخص ارزی ادامه خواهد داشت؟

دلار در کف قیمتی ماه آخر

دلار در کف قیمتی ماه آخر
‌می‌متالز - در روز شنبه قیمت دلار آزاد به روند کاهشی روز پنج‌شنبه ادامه داد و با یک پله کاهش، وارد میانه‏‏ کانال ۹۲‌ هزار تومانی شد. این رقم از ابتدای اسفند تاکنون کمترین مقدار ثبت‌شده است. برخی تحلیلگران این افت قیمت را نشانه‏‏‌ای از اصلاح قیمت می‏‏‌دانند و معتقدند که به دلیل تداوم ریسک‏‏‌های سیاسی، احتمالا قیمت دلار مسیر صعودی خود را مجددا از سر خواهد گرفت.
تعداد بازدید : 0

به گزارش می‌متالز، قیمت دلار که در معاملات غیررسمی روز پنج‌شنبه هفته گذشته به ۹۳‌ هزار و ۲۵۰ تومان رسیده بود در روز شنبه به میانه کانال ۹۲‌ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد. برخی کارشناسان معتقدند که افت قیمت دلار آزاد در روز گذشته ناشی از اصلاح قیمت بازار است. اصلاح نرخ در بازار ارز به معنای کاهش یا افزایش در قیمت ارز پس از یک روند صعودی یا نزولی قابل‌توجه است. پس از رشد زیاد قیمت دلار آزاد در روز‌های اخیر، خریداران کمتری حاضر به خرید با قیمت بالا هستند و فروشندگان بیشتری اقدام به عرضه کرده‌اند. با این حال برخی فعالان بازار معتقدند که خبر‌های منفی در حوزه سیاست خارجی می‌تواند باعث بازگشت روند صعودی قیمت دلار شود. از سوی دیگر برخی تحلیلگران معتقدند که کاهش قیمت دلار آزاد در روز شنبه نتیجه فعالیت‌های بازارساز بوده است.

در مواقعی که نوسانات ارزی شدت می‌گیرد، بازارساز با مداخله در بازار تلاش می‌کند تا از افزایش بیش از حد قیمت‌ها جلوگیری کند. همچنین برخی کارشناسان کاهش قیمت دلار در روز شنبه را به برگزاری پیش‌فروش سکه توسط مرکز مبادله ایران در هفته جاری نسبت می‌دهند. به طوری که این اقدام باعث شده تا بخشی از نقدینگی که می‌توانست منجر به تقاضا برای دلار شود به سمت خرید سکه سوق پیدا کند. در روز شنبه، که اولین روز از پیش فروش سکه بود، قیمت ربع‌سکه، نیم‌سکه و سکه تمام در بازار آزاد به ترتیب حدود ۲ میلیون و ۹۰۰‌ هزار تومان، ۵ میلیون و ۵۵۰‌ هزار تومان و ۸ میلیون و ۴۹۰‌ هزار تومان بیشتر از قیمت‌های فروش مرکز مبادله ایران بود. به گزارش مرکز مبادله ایران موعد تحویل سکه‌های پیش فروش شده در روز شنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ است. همچنین روز دوم این پیش فروش در روز یکشنبه ۱۲ اسفند ماه برگزار شده است.

روند نرخ در روز گذشته

هر دلار در معاملات نقدی بازار غیررسمی روز شنبه با کاهش ۷۵۰ تومانی نسبت به‌روز پنج‌شنبه مواجه شد. به طوری که در این روز هر دلار آزاد در رقم ۹۲‌ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد. روز شنبه هر دلار مرکز مبادله نیز کاهش قیمت جزئی داشت و به رقم ۶۹‌ هزار و ۸۱۳ تومان رسید. در این روز شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی نیز کاهشی بود و به رقم ۳۲.۴‌ درصد رسید. این در حالی است که این رقم در روز پنج‌شنبه ۳۳.۵‌ درصد بود. روز شنبه هر قطعه سکه طلای طرح جدید با کاهش یک میلیون و ۳۲۰‌ هزار تومانی در رقم ۷۴ میلیون و ۱۹۰‌ هزار تومان به فروش رسید.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده