
به گزارش میمتالز، محسن باقری در یک گفتگوی رادیویی اظهار کرد: در کشور ما تفکر جهانی شدن و بهروز شدن قیمتها بر اساس قیمتهای جهانی مطرح است، اما دستمزدها به این شکل نیست به نحوی که افزایش روزانه و بعضا ساعتی کالاها را شاهدیم تا جایی که حتی لوبیا چیتی در بازار خودش را در رقابت با گوشت قرمز مطرح میکند، اما در مورد دستمزد چنین اتفاقی را شاهد نیستیم.
وی ادامه داد: در شرایطی که قیمتها به سمت جهانی شدن میرود چه اشکالی دارد که دستمزد کارگران را هم بر اساس دلار شناور کنیم. وقتی که درآمدهای دولت به دلار است و با توجه به بهروزرسانی هر روزه قیمتها تابع قیمتهای جهان است، چرا برای کارگران و کارکنان دولت به صورت فصلی دستمزدها را بهروز نکنیم؟
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه فصلی شدن دستمزد در همه کشور قابل اجراست، گفت: با این حال این مسأله قطعاً نیاز به پژوهش و چکشکاری دارد، وقتی قیمت همه چیز بر اساس فوب خلیج فارس تعیین میشود و وقتی انفال را که شامل معادن و ذخایر و داشتههای معنوی و مادی کشور میشود با قیمت جهانی در داخل میفروشند جا دارد که دستمزدها را هم به قیمت فول خلیج فارس محاسبه کنند.
باقری با بیان اینکه مبنا و راهکار افزایش و بهروزرسانی دستمزد کارگران به صورت فصلی در کشور وجود دارد، افزود: افزایش فصلی دستمزد کارگران با توجه به بهروزرسانی هر روزه قیمتها در کشور شدنی است.
به گفته این مقام کارگری، در حال حاضر علت عدم برابری نرخ دستمزد با کشورهای همسایه موجب شده در بحث حتی کارگران ساده هم با مهاجرت روبهرو شویم و بعضا برای کارهای خیلی ساده هم کارگران فاقد مهارت خاص برای صرفا کسب درآمد بهتر و کار به کشورهای همسایه و عراق مهاجرت کنند؛ لذا این بحث مبنای درستی دارد.
وی تاکید کرد: برای آنکه این موضوع محقق شود نیازمند ورود جدی مجلس هستیم، نه اینکه به صورت جسته و گریخته نظریههایی در رسانهها مطرح و رها شود بلکه لازم است کمیسیون اجتماعی مجلس به این موضوع ورود کند، چون با افزایش بهایی که در کالاها اتفاق میافتد کارفرمایان سود سرشاری میکنند و در تولید کالاهایشان این سود را از مردم به عنوان مصرفکننده کالاها میگیرند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به آخرین وضعیت دستمزد در کشور ترکیه گفت: در کشور ترکیه طبق آخرین اطلاعات دستمزدها به ۶۳۰ دلار افزایش یافته است، اما در ایران نگاه دستمزد و کارگر سرمایهای است ونباید به دستمزد و نیروی انسانی نگاه کالایی و سرمایهای داشته باشیم.
وی ادامه داد: تحقیقاتی که وزارت صمت منتشر کرده است نشان میدهد که افزایش دستمزد روی قیمت تمامشده کالا در صنایعی مثل خودروسازیها یک تا دو درصد و در بخش خدمات ۱۴ الی ۱۵ درصد است، اما میانگین کل کشور هشت درصد است؛ یعنی اگر ۱۰۰ درصد دستمزد را افزایش بدهیم نهایتا هشت درصد روی قیمت تمامشده کالاها به صورت میانگین در کشور اثرگذار خواهد بود. بنابراین افزایش دستمزد رابطه معناداری روی قیمت مواد اولیه به آن شدت ندارد.