تاریخ: ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۹:۱۹
بازدید: ۸۱
کد خبر: ۳۷۱۸۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هشدار تحلیل‌گران غربی درباره سرعت گرفتن دلارزدایی

هشدار تحلیل‌گران غربی درباره سرعت گرفتن دلارزدایی
‌می‌متالز - تحلیل‌گران دویچه بانک می‌گویند: اگر فدرال رزرو از کمک مالی دلاری به متحدان در مواقع استرس خودداری کند، جهان ممکن است وابستگی خود به ارز آمریکا را تا حد زیادی کاهش دهد و شمشیر دولبه برای ایالات متحده ایجاد کند.

به گزارش می‌متالز، رویترز شنبه گذشته گزارش کرده بود برخی از مقامات بانک مرکزی و نظارتی اروپا، این سوال را مطرح می‌کنند که آیا هنوز هم می‌توانند به بانک مرکزی آمریکا برای تامین بودجه اعتماد کنند؛ زیرا اعتماد آنها به واشنگتن به دلیل سیاست‌های دولت ترامپ متزلزل شده است.

فدرال رزرو در زمان استرس بازار، به بانک مرکزی اروپا و دیگر همتایان اصلی خود، دسترسی به تامین بودجه دلاری را فراهم کرده است. دلار، ارز غالب در تجارت اقتصادی و جریان سرمایه است.

جرج ساراولوس و اولیور هاروی، تحلیل‌گران دویچه بانک، با ارزیابی سناریو‌های احتمالی و با استناد به مقاله رویترز، در یادداشتی خطاب به مشتریان گفتند: احتمال خودداری از حمایت در زمان فشار‌های مالی سیستمی، بسیار بالا به نظر می‌رسد. بدون پشتوانه‌های فدرال رزرو، در کوتاه‌مدت، مشکل نقدینگی دلار، هزینه‌های تامین مالی دلار را بالاتر می‌برد و منجر به افزایش شدید ارزش دلار آمریکا می‌شود.

این تحلیل‌گران افزودند: اما استرس مالی به سیستم مالی آمریکا نیز سرایت خواهد کرد و اثرات سرریز می‌تواند شامل فروش گسترده دارایی‌های آمریکا باشد.

به گفته تحلیل‌گران، در حالی که فدرال رزرو مستقل است، دولت آمریکا می‌تواند از طریق ترغیب اخلاقی و همچنین انتصاب هیات مدیره فدرال رزرو، تاثیر غیرمستقیم اعمال کند. آمریکا در تئوری می‌تواند از در دسترس بودن خطوط سواپ خود به شیوه‌ای انتخابی، به عنوان پیش‌نیازی برای سایر اهداف سیاسی استفاده کند.

ریسک دلارزدایی

از نظر جین فولی، رئیس استراتژی فارکس رابوبانک، سؤال برخی از مقامات بانک مرکزی و نظارتی اروپا از حمایت دلاری فدرال رزرو، نشان‌دهنده تغییرات چشمگیر در روابط میان آمریکا و متحدان اروپایی در چند ماه گذشته و تاثیرات مشکل‌ساز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا است.

فولی در یادداشتی گفت: تجارت و سیاست‌های خارجی ترامپ، اروپا را به مسیر کاهش اتکا به آمریکا کشانده و این احتمالا به معنای تمایل برای کاهش اتکا به دلار است. ترامپ کشور‌هایی را که سعی در دلارزدایی دارند، به اعمال تعرفه‌های اضافی، تهدید کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیل‌گران دویچه بانک همچنین می‌گویند که حذف خط سواپ فدرال رزرو، ظرفیت ایجاد بی‌ثباتی مالی عظیم در مواقع استرس را دارد. آنها افزودند: اگر چنین اقدامی به یک نگرانی تبدیل شود، احتمالا فشاری را برای بقیه جهان ایجاد می‌کند تا با سرعت بیشتری، به سمت دلارزدایی برود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده