
به گزارش میمتالز، غلامرضا سلیمی در تشریح دستاوردهای شرکت در سال ۱۴۰۳ و رکوردهای کسبشده در روزهای آغازین سال گفت: اگرچه طی سال گذشته در حوزه انرژی شاهد محدودیتهای بیسابقه بودیم، اما با برنامهریزیهای مناسب و جابهجایی زمان تعمیرات اساسی واحدها در زمان محدودیتها و همچنین با تلاش مضاعف کارکنان و استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، نهتنها تولید نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش نیافت، بلکه در بسیاری از بخشها فراتر از اهداف، محقق شد و رکوردهای سالانه خوبی به ثبت رسید.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، دستاوردهای حوزه تولید در برخی شرکتهای گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ اضافه کرد: در گندلهسازی فولاد مبارکه با تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه در سال ۱۴۰۳ و با تولید ۷ میلیون و ۱۰۱ هزار تن، شاهد رشد ۶.۱۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ بودیم که مایه سربلندی است.
وی گفت: تولید تختال فولاد مبارکه و فولاد سبا درمجموع در سال ۱۴۰۳ با رشد ۰.۸ درصدی به ۸ میلیون و ۹۱۶ هزار تن رسید. این در حالی است که رکورد سالانه تولید تختال سبا در سال ۱۴۰۳ به یک میلیون و ۶۱۵ هزار تن افزایش یافت.
سلیمی تصریح کرد: تولید خط نورد گرم فولاد مبارکه در سال گذشته با ثبت رکورد سالانه و تحقق ۱۰۳ درصدی برنامه و رشد عزتمندانه ۱.۳ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به ۵ میلیون و ۲۶۵ هزار تن افزایش یافت؛ این در حالی است که آخرین رکورد سالانه نورد گرم فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۱ با تولید ۵ میلیون و ۲۶۲ هزار تن حاصل شده بود. گفتنی است که تولید کلاف گرم فولاد مبارکه و فولاد سبا در سال ۱۴۰۳ با رشد ۲.۹ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ جمعاً به ۶ میلیون و ۸۴۶ هزار تن افزایش یافته است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۳ تولید نورد پیوسته فولاد سبا با تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه و رشد افتخارآمیز ۸.۴ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۵۸۲ هزار تن افزایش یافت که این میزان تولید، نسبت به سال ۱۴۰۲ که طی آن، یک میلیون و ۴۵۹ هزار تن کلاف گرم در این خط تولید شده بود، رکورد سالانه جدیدی محسوب میشود.
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه با بیان اینکه در سالی که گذشت مجموع تولید گندله فولاد مبارکه و سنگان به ۱۲ میلیون و ۱۶۶ هزار تن رسید که این میزان تولید رشد غرورآفرین ۱۷.۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ را نشان میدهد؛ ضمن اینکه تولید گندله فولاد سنگان در سال ۱۴۰۳ با ثبت رکورد سالانه جدید به ۵ میلیون و ۶۵ هزار تن افزایش یافت، افزود: تولید کلاف گالوانیزه شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد تاراز و ورق خودرو در سال ۱۴۰۳ جمعاً با رشد ۰.۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ هزار و ۹۰۰ تن افزایش یافت.
وی تصریح کرد: مجموع تولید ورق قلعاندود در شرکتهای فولاد مبارکه و توانآور آسیا در سال ۱۴۰۳ با رشد قابلتوجه ۹.۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ هزار و ۱۰۰ افزایش یافته است.
سلیمی ادامه داد: بنا بر آمارههای موجود به ناترازیهای انرژی در یازدهماهه منتهی به سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش ۶.۷ درصدی تولید فولاد خام کشور بودهایم و به همین دلیل تولید فولاد میانی کشور نیز حدود ۲ میلیون تن به ارزش حدود یک میلیارد دلار کاهش یافته است.
وی ضمن ابراز امیدواری به اینکه در سال جدید شاهد ناترازی انرژی در بخش صنعت نباشیم، خاطرنشان کرد: تحقق برنامههای فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ در حالی رقم خورد که بهدلیل ناترازی انرژی در حوزه آهن اسفنجی، در شرکت فولاد مبارکه فرصت تولید یک میلیون و ۶۸۷ هزار تن آهن اسفنجی و در شرکت فولاد سبا فرصت تولید ۳۲۴ هزار تن این محصول را از دست دادیم. همچنین به دلیل قطعیهای پایدار و مکرر برق شاهد از دست رفتن فرصت تولید یک میلیون و ۱۱۹ هزار تن فولاد خام در فولاد مبارکه بودیم و در تولید کلاف گرم فولاد سبا نیز میتوانستیم ۹۸ هزار تن بیشتر از رکورد سالانه محققشده تولید کنیم.
به گفته معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه، عناوین شعارهایی که مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر انتخاب و اعلام فرمودهاند، همگی بر «تولید» متمرکز بوده و امسال نیز شعار «سرمایهگذاری برای تولید» در دستور کار قرار گرفته است؛ ازاینرو گروه فولاد مبارکه بهعنوان پیشران تولید در کشور، همهساله این راهبردها را سرلوحه کار خود قرار داده و علیرغم وجود محدودیتهای انرژی، با اتخاذ تدابیر لازم ازجمله موکول کردن زمان توقفات خطوط تولید به دورههای اعمال محدودیت، تولید حداکثری در زمانهای بدون محدودیت، ذخیرهسازی مواد اولیه و احداث نیروگاهها، برای تولید حداکثری تلاش کرده است.
وی اظهار کرد: با شروع فصل بهار و ازسرگیری رویش در طبیعت، کارکنان تمامی نواحی آماده بودند تا با رفع شدن محدودیتهای انرژی با تلاشی مضاعف به کار و تولید همت گمارند و خوشبختانه از همان روزهای نخست سال شاهد بودیم که به لطف خداوند و حمایتهای مدیریت ارشد سازمان و به برکت اراده پولادین غیورمردان گروه فولاد مبارکه، چراغ رکوردهای تولید در سال جدید یکی پس از دیگری در بخشهای مختلف فولاد مبارکه، فولاد سبا و سایر شرکتهای گروه به شرح زیر روشن شد:
در نخستین روز از سال ۱۴۰۴، تلاشگران واحد احیا مستقیم شماره یک ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه، موفق به تولید روزانه ۱۷ هزار و ۷۸۰ تن آهن اسفنجی شدند و رکورد جدیدی را به ثبت رساندند.
رکورد روزانه قبلی این واحد در تاریخ ۰۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ و به میزان ۱۷ هزار و ۶۴۵ تن به ثبت رسیده بود.
در تاریخ ۰۳ فروردینماه سال ۱۴۰۳ تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری با ثبت افزایش تولیدِ روزانه، به ۳ هزار و ۱۰ تن افزایش یافت.
این حدنصاب جدید، ۸۰ تن بیشتر از رکورد قبلی این شرکت است که در ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ و به میزان ۲ هزار و ۹۳۰ تن به ثبت رسیده بود.
در تاریخ ۰۴ فروردینماه با تولید ۱۰ هزار و ۱۶۴ تن آهن اسفنجی در واحد احیا مستقیم شماره ۲ ناحیه آهنسازی، سقف تولید این واحد جابهجا شد و حدنصاب روزانه قبلی این واحد که در تاریخ ۰۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ به میزان ۱۰ هزار و ۸۰ تن محقق شده بود ارتقا یافت.
در تاریخ ۰۴ فروردینماه با تولید ۵ هزار و ۷۱ تن آهن اسفنجی در واحد آهنسازی شرکت فولاد و نورد سبای فولاد مبارکه، حدنصاب جدیدی برای تولید در این واحد به ثبت رسید.
به این ترتیب، بیشترین مقدار تولید پیشین این واحد که در تاریخ هفتم شهریور ۱۴۰۳ با تولید ۵ هزار و ۴۸ تن به دست آمده بود، پشت سر گذاشته شد.
در تاریخ ۰۵ فروردینماه سال ۱۴۰۴ با تلاش کارکنان خستگیناپذیر واحدهای احیا مستقیم و پشتیبانی فولاد مبارکه، رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی مجموع مدلهای احیا مستقیم به میزان ۲۷ هزار و ۶۰۰ تن ثبت شد و سقف تولید قبلی که به میزان ۲۷ هزار و ۵۰۲ تن در اول فروردینماه ۱۴۰۳ محقق شده بود، ارتقا یافت.
در تاریخ ۰۵ فروردینماه، سختکوشان واحد آهنسازی شرکت فولاد و نورد سبا، در سال «سرمایهگذاری برای تولید» موفق به ثبت دومین رکورد پیاپی تولید روزانه آهن اسفنجی، به میزان ۵ هزار و ۱۱۰ تن شدند و رکورد روزانه قبلی این واحد که در تاریخ ۰۴ فروردینماه سال جاری و به میزان ۵ هزار و ۷۱ تن محقق شده بود را ارتقا دادند.
در تاریخ ۰۶ فروردینماه سال ۱۴۰۴، تلاشگران واحد آهنسازی شرکت فولاد و نورد سبا موفق به ثبت سومین رکورد پیاپی تولید روزانه به میزان ۵ هزار و ۱۵۳ تن آهن اسفنجی شدند.
رکورد روزانه قبلی این واحد در تاریخ ۰۵ فروردینماه سال جاری، به میزان ۵ هزار و ۱۱۰ تن به ثبت رسیده بود.
روز یکشنبه ۱۰ فروردینماه با تلاش کارکنان خستگیناپذیر واحد گالوانیزه در ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه، تولید روزانه ورق گالوانیزه به میزان ۱ هزار و ۱۵ تن ثبت شد و حدنصاب ۹۹۰ تنی تولید روزانه ارتقا یافت.
در تاریخ ۱۱ فروردین همزمان با عید سعید فطر و با تلاش مثالزدنی کارکنان ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه، رکورد تولید روزانه ۲۹ هزار و ۱۸۱ تن تختال با ۱۶۳ ذوب به ثبت رسید و رکورد قبلی که در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ به میزان ۱۶۲ ذوب محقق شده بود، ارتقا یافت.
تلاشگران واحد تاندممیل ناحیه نورد سرد فولاد مبارکه در تاریخ ۱۵ فروردینماه سال جاری، با تولید ۶ هزار و ۲۳۸ تن کلاف خام موفق به افزایش تولید روزانه این محصول شدند و حدنصاب قبلی تولید که در ۲۲ آبانماه ۱۴۰۳ بهمیزان ۶ هزار و ۲۰۰ تن به ثبت رسیده بود را ارتقادادند.
سلیمی در بخش پایانی سخنان خود ضمن شگفتانگیز خواندن و قابلتقدیر دانستن رکوردهای کسبشده در سال گذشته و سال جاری و با تشکر از تلاش همه مدیران و کارکنان گروه فولاد مبارکه در این عرصه گفت: بدون شک، رکوردشکنیهای تولید، بذر امید را در دل مردم عزیز و جامعه صنعتی کشور کاشته و منجر به امیدآفرینی خواهد شد و به همین دلیل است که از نخستین روز سال عزم فولاد مبارکه برای تولید حداکثری جزم شده است.