
به گزارش میمتالز، در نیمه اول معاملات دو روز گذشته سهامداران نسبت به کوچکترهای بازار سرمایه اقبال بیشتری نشان دادند. همین موضوع موجب شد تا سرمایهگذاران تصور کنند؛ پول قرار است به سمت نمادهای کوچکتر بازار حرکت کند.
با این وجود از نیمه دوم معاملات روز قبل رشد شاخصهای هموزن و فرابورس متوقف شد تا جایی که طی روز جاری تمامی نماگرها با نزول همراه شدند. ارزش دلاری بورس تهران در حال حاضر به زیر محدوده ١٠٠میلیارد دلار سقوط کرده که آخرین بار در اواسط سال ٩٨ در این محدوده قرار داشته است. همچنین نسبت قیمت به سود هر سهم بازار به زیر میانگین تاریخی خود کاهش یافته است.
در نیم ساعت معاملاتی ابتدای بازار نماگرهای بورس تهران قرمزپوش شدند. دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ٠.٥٨درصد به سطح ٢میلیون و ٧٥٧هزار واحد کاهش یافت. شاخص هموزن نیز همگام با نماگر اصلی در مسیر نزول گام برداشت و با ثبت افت ٠.١٩درصد به سطح ٨٠٨هزار واحد عقبنشینی کرد. ٤٤٠نماد شامل ٧٠درصد بازار سرمایه طی سی دقیقه اول معاملات روز جاری بر مدار نزول قرار گرفتند. ارزش صفهای فروش از خرید بیشتر بوده و در محدوده ١٧١میلیارد تومان به ثبت رسید.
با گذشت زمان شتاب کاهش نماگرهای بازار افزایش یافت و تعداد نمادهای بیشتری به سمت محدوده قرمز تابلو عقبنشینی کردند. نماگر اصلی بازار سهام پس از سی دقیقه از آغاز معاملات، با افت ۰.۷۲ درصد همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۷۵۳ هزار واحد کاهش یافت. شتاب کاهش در شاخص هموزن نیز بالا گرفت و این نماگر بازار سرمایه با نزول ۰.۳۵ درصد به سطح ۸۰۷ هزار واحد عقبنشینی کرد.
تعداد نمادهای قرمز تابلوی معاملات به بیش از ۴۷۰ نماد افزایش یافت و ارزش صفهای فروش بازار به بالای محدوده ۳۰۰میلیارد تومان رسید.
تا انتهای پارت اول معاملات روز دوشنبه، هیچ موج تقاضایی در بازار شکل نگرفت. نزول نماگرهای بازار سهام تداوم یافت و شاخص کل بورس تهران با ثبت افت ۰.۸۲ درصد نیمه اول معاملاتی روز جاری را در سطح ۲ میلیون و ۷۵۱ هزار واحد به پایان رساند. شاخص کل هموزن نیز در مسیر نزول گام برداشت و با ثبت افت ۰.۴۳ درصد به سطح ۸۰۶ هزار واحد عقبنشینی کرد. ۷۸ درصد بازار سرمایه طی روز جاری قرمزپوش شدند.
ارزش معاملات خرد طی ۱.۵ ساعت ابتدایی معاملات روز دوشنبه به میزان ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به ثبت رسید. ۳۱۳ میلیارد تومان پول حقیقیها در پارت اول معاملات روز جاری از گردونه معاملات خارج شد. بیشترین خروج پول از بانکیها، پالایش و خودروییها صورت گرفت.
منبع: دنیای اقتصاد